Πτώση Mirage 2000-5: Είναι ο αετός κύριε Υπουργέ και όχι το σπουργιτάκι

Πτώση Mirage 2000-5: Είναι ο αετός κύριε Υπουργέ και όχι το σπουργιτάκι
O Πάνος Καμμένος Eurokinissi

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέλεξε το twitter για να ανακοινώσει τον θάνατο του χειριστή του Mirage 2000-5. Έκανε λάθος

Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, όταν ένα πολιτικό πρόσωπο επιλέγει τo Twitter ως μέσο επικοινωνίας με το ακροατήριό του. Ένα κομματικό ακροατήριο, ένας κοινωνικός κύκλος, ή μία επαγγελματική ομάδα μπορεί θαυμάσια να μοιράζεται μηνύματα και πληροφορίες αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Το Twitter είναι άμεσο, γρήγορο και ταχύ. Το μήνυμα φεύγει σαν βολίδα. Δυστυχώς, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου κάποιος μπορεί να μετανιώσει, μόνο που η “βολίδα” δεν γυρίζει πίσω.

Ο Πάνος Καμμένος είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας και έχει το ιερό καθήκον να ανακοινώνει ακόμα και τραγικά γεγονότα, όπως είναι η απώλεια ενός πιλότου που χάθηκε στα νερά του Αιγαίου κρατώντας μέχρι τέλους το χειριστήριο του Μιράζ.

Το ανακοινωθέν του υπουργού για τον πιλότο, ο οποίος”έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος”, χώρεσε σε ένα tweet 280 χαρακτήρων. Πήρε τη θέση του ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα μηνύματα, στις 15:30, ώρα Twitter.

Εκείνη την ώρα – όπως κάθε άλλη ώρα – υπήρχαν κάθε είδους μηνύματα, ψηλότερα και χαμηλότερα στην ίδια στήλη: ειδήσεις σοβαρές και “ελαφριές” από ολόκληρο τον κόσμο, σχόλια χρηστών, σύντομα ανέκδοτα, μικρές δόσεις χυδαιολογίας στο πλαίσιο αστεϊσμών και παραπομπές σε συνταγές μαγειρικής. Αυτό που ζούμε όλοι μας, καθημερινά στα social media.

Σε αυτό το περιβάλλον επέλεξε ο κύριος Καμμένος να ανακοινώσει το συγκεκριμένο γεγονός. Από τον προσωπικό του λογαριασμό, μέσω του οποίου παρεμβαίνει για οτιδήποτε τον απασχολεί πολιτικά ή προσωπικά. Από τον ίδιο λογαριασμό, όπου αναρτά γενικώς δραστηριότες και απόψεις, αλλά και ειρωνικά σχόλια για πολιτικούς αντιπάλους.

Δεν του πέρασε από το μυαλό, ότι ίσως ήταν καταλληλότερο να μην πρωτοτυπήσει αυτή τη φορά. Να προτιμήσει δηλαδή, το λιτό επιστολόχαρτο με την σφραγίδα του υπουργού Εθνικής Άμυνας ή το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Είναι ο αετός, κύριε υπουργέ. Όχι το σπουργιτάκι του Twitter.

Ο Αντώνης Φουρλής είναι Διευθυντής του News 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα