Άρθρο Γιάννη Αμανατίδη στο NEWS 247: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τις δύσκολες αποφάσεις

Άρθρο Γιάννη Αμανατίδη στο NEWS 247: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τις δύσκολες αποφάσεις
ΒΟΥΛΗ-συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο Γιάννης Αμανατίδης γράφει στο NEWS 247 για τους λόγους, για τους οποίους οι πολίτες θα επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη

* Του Γιάννη Αμανατίδη, Πρώην υφυπουργού εξωτερικών και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ  Α΄ Θεσσαλονίκης

Το πραγματικά αξιόλογο γεγονός για την ιστορία Αριστεράς, αυτό που ξεχωρίζει, είναι η ικανότητα της για την αλλαγή και την ανανέωση σε έναν κόσμο που επιβάλλει αλλαγές.

Η νίκη της 20ης Σεπτεμβρίου δεν θα είναι μια νίκη μόνο των πολιτικών αλλά και  των πολιτών. Οι Έλληνες θα επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είχαμε το θάρρος να διαπραγματευτούμε επί ίσοις όροις σαν κυρίαρχη κυβέρνηση και την εθνική ευθύνη να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, όταν αυτό χρειάστηκε. Γνωρίζουμε, όμως, ότι οι πολίτες ζητούν περισσότερα από εμάς. Ο λαός λαχταρά την αλλαγή στη χώρα μας.

Είμαστε το κόμμα της ελπίδας.

Ωστόσο, νομίζω, πως με βάση την εμπειρία του παρελθόντος, έχουμε κάθε δικαίωμα να υποστηρίζουμε, ότι η ελληνική κοινωνία θα καταστεί πολύ πιο ωμή, πιο άδικη και πιο εγωιστική αν επικρατήσουν οι συντηρητικές δυνάμεις. Γιατί είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση αυτοί είναι οι πλέον συνεπείς θιασώτες των προνομίων για τους ισχυρούς και τους πλούσιους. Η δική μας δέσμευση ως κόμμα είναι μια αρμονική, ειρηνική και ενωμένη κοινωνία, με την κυβέρνηση να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του πολίτη και όχι τα συμφέροντα των ολιγαρχών.

Επιδιώκουμε την πραγματική ελευθερία του λαού, που οι αντίπαλοί μας δεν φαίνεται να μπορούν να κατανοήσουν. Την ελευθερία που απορρέει από το να ανατρέφεται ένα παιδί σε αξιοπρεπές σπίτι και υγιές περιβάλλον. Την ελευθερία που έρχεται όταν εκπαιδεύεται σε ένα σύγχρονο, άρτια εξοπλισμένο σχολείο, όταν λαμβάνει  κατάλληλη κατάρτιση και εργασία κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής του, όταν περιθάλπεται στην ασθένεια και είναι σε θέση να προσβλέπει σε ασφαλή γηρατειά. Αγωνιζόμαστε ώστε αυτά τα αγαθά να είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και όχι αντικείμενα σε πλειστηριασμό για εύπορους πλειοδότες.

Σήμερα, καθήκον της Αριστεράς είναι να κάνει το Κοινοβούλιο μια πραγματικότητα για τους ανθρώπους που αισθάνονται ότι κανείς δεν νοιάζεται γι’ αυτούς.

Μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα μία κοινωνία προόδου και ανάπτυξης, όπου η νέα γενιά των Ελλήνων θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τους μορφωτικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς της στόχους, και να θέτει νέους πιο απαιτητικούς και παράτολμους, όπου θα έχει τη δύναμη να ακολουθεί τα όνειρά της.

Μια κοινωνία που οι πολίτες θα ενώνονται με πολύ ισχυρότερους δεσμούς από αυτούς του εμπορίου και της οικονομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα