Όταν τα εκβιαστικά πολιτικά διλήμματα δεν αφορούν τους ψηφοφόρους

Όταν τα εκβιαστικά πολιτικά διλήμματα δεν αφορούν τους ψηφοφόρους

Διαβάστε ένα άρθρο για το γιατί πρέπει και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση ο ψηφοφόρος να ψηφίσει καθαρά από ένστικτο, καθώς προγράμματα δεν ... υπάρχουν

Η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες άρχισε και οι πολιτικοί για  άλλη μια φορά ξεσπάθωσαν… Έβγαλαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τη συνταγή της πολιτικής του εκφοβισμού και επιχειρούν να “κλέψουν” ψηφοφόρους.

Αφού τρέλαναν τον κόσμο με τις δημοσκοπήσεις και το συνεχές ασανσέρ Ν. Δ – ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση , πλέον το πολιτικό παιχνίδι πέρασε στις πλάτες των αρχηγών που άρχισαν να θέτουν ως κεντρικά συνθήματα, εκβιαστικά διλήμματα.

Το παράδοξο βεβαία  είναι ότι αυτά ουδόλως αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και το κυριότερο δεν έχουν καμία σχέση  με την ατζέντα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Λέει ο πρωθυπουργός: “Ψηφίστε μας για να έχουμε κυβερνητική σταθερότητα”. Όμως τα αν θα έχουμε κυβερνητική σταθερότητα δεν εξαρτάται μόνο από ποσοστό που θα εκλάβει η Νέα Δημοκρατία αλλά κυρίως από το το ποσοστό  της “Ελιάς” και δεν ξέρω κατά πόσο αυτές οι αναφορές του κ. Σαμαρά θα έχουν έρεισμα  στου εν δυνάμει ψηφοφόρους της. Και στο φινάλε το αν θα έχουμε κυβερνητική σταθερότητα ή όχι , θα το αποφασίσουν οι βουλευτές που μπορούν να ρίξουν μια κυβέρνηση, ή τον κόσμο που μπορεί να γεμίσει πλατείες.

Κεντρικό σύνθημα και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο εν΄όψει της κάλπης έγινε η απειλή της ακυβερνησίας. Είπε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: “Αν η Ελιά δεν πιάσει το 10%  απειλείται η συγκυβέρνηση.” Άλλο ένα δίλημμα που δεν αφορά τους ψηφοφόρους. Αμφιβάλω δε, αν αφορά και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ  καθώς θαρρώ, ότι η πλειοψηφίας του επιζητεί και επιδιώκει, την απεμπλοκή από τη συγκυβέρνηση.

Και αφού ολοκληρώσαμε με τους κυβερνητικούς εταίρους ας περάσουμε και στο χώρο της αντιπολίτευσης.

“Η ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ”, βροντοφώναξε ο Αλέξης Τσίπρας. Ε! και… Σίγουρα αυτό το δίλημμα ακούγεται εύγλωττα, μια και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού  απεχθάνεται τη Γερμανίδα Καγκελάριο, αλλά πιστεύω  ότι η Μέρκελ δεν θα πέσει ποτέ λόγω του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η απόφαση ανήκει στους Γερμανούς ψηφοφόρους.

Στη Χρυσή Αυγή το κεντρικό  σύνθημα  είναι η απειλή ότι θα βάλουν στη φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους που παραβιάζουν όπως υποστηρίζουν το Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα  στο Ποτάμι επαγγέλλονται το νέο για να φύγει το παλιό. Δοκιμασμένη συνταγή που ακολουθείται  τα τελευταία 40 χρόνια με πρώτο διδάξαντα τον Ανδρέα Παπανδρέου  και την αλλαγή.

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες επαγγέλλονται ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, ενώ στη ΔΗΜΑΡ, ονειρεύονται μια νέα κυβερνητική συμμαχία στο χώρο της κεντροαριστεράς. Τέλος, το ΚΚΕ, ζητά να βγούμε από την Ε.Ε.

Δηλαδή για άλλη μια φορά ο ψηφοφόρος καλείται να ψηφίσει καθαρά από ένστικτο, καθώς απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας και επιβίωσης που αντιμετωπίζει δεν έλαβε ποτέ.      

*Ο Φώτης Νάκος είναι αρχισυντάκτης του NEWS247. Έχει εργαστεί στον “Ταχυδρόμο” και στις εφημερίδες “Ελεύθερος” και “Αδέσμευτος Τύπος”, την τηλεόραση της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ και στο ρ/σ City και έχει σπουδάσει “Ελληνικό πολιτισμό” στο ανοικτό πανεπιστήμιο.      

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα