Μια κυβέρνηση κι ένας πρωθυπουργός που έχουν πάντα καλοκαίρι

Μια κυβέρνηση κι ένας πρωθυπουργός που έχουν πάντα καλοκαίρι
Έχουμε θερινή κυβέρνηση και θερινό πρωθυπουργό. Από εκείνα τα πλάνα στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, έπρεπε να το έχουμε καταλάβει Eurokinissi

Ακόμη και την μετάλλαξη "Όμικρον" ο Κυριάκος Μητσοτάκης την παρομοίασε με "καλοκαιρινό μπουρίνι".

Μια μεγάλη παρεξήγηση ήταν τελικά. Όλη αυτή η κόντρα ανάμεσα σε κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενος, που μας ταλανίζει τόσο καιρό.

Η κυβέρνηση δεν είναι «νεοφιλελεύθερη» όπως λέει ό Τσίπρας, ούτε «ανεύθυνη» όπως λέει ο Ανδρουλάκης, ούτε «αντιλαϊκή» όπως πιστεύει ο Κουτσούμπας αλλά ούτε και «χρεοδουλοπαροικία» όπως διακηρύσσει ο Βαρουφάκης. Απλά είναι «καλοκαιρινή». Αυτό είναι το «μενταλιτέ» της που τα υπόλοιπα κόμματα δεν καταλαβαίνουν.

Μια «θερινή» κυβέρνηση σε έναν Γενάρη με τσουχτερό κρύο. Έτσι εξηγούνται όλα. Οι περίεργες συμπεριφορές της όταν λειτουργεί σαν να μην υπάρχει Covid 19. Το ότι αργεί να αντιληφθεί πως υπάρχει ακρίβεια. κι όταν το αντιλαμβάνεται δεν μειώνει το ΦΠΑ. Τα φαινόμενα ασυνεννοησίας ανάμεσα στους υπουργούς της. Οι «κοτσάνες» που λένε κατά καιρούς τα κορυφαία στελέχη της με πρώτο τον αντιπρόεδρο Άδωνι. Δεν τους πάει η εποχή αυτή. Τελεία.

Αν έχετε αμφιβολία δείτε τα ξεκάθαρα σημάδια: Στην συνέντευξή του στον Αντέννα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξάγγειλε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις μισθών. Πότε; Μετά τον Μάιο. Τότε που η μέρα θα μεγαλώσει, τα λουλούδια θα ανθίζουν και φυσικά θα έχει έρθει ο Ιούνιος. Δηλαδή το καλοκαίρι.

Επίσης όταν ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου για την μετάλλαξη «Όμικρον» την αποκάλεσε …«καλοκαιρινό μπουρίνι». Εξηγώντας ότι έχει μεγάλη ένταση αλλά θα περάσει γρήγορα.

"Καλοκαιρινό μπουρίνι" η μετάλλαξη "Όμικρον" είπε στην χθεσινή συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Συνεχίζουμε. Τι μας δήλωσε προχθές. Τετάρτη, ο πρωθυπουργός παρέα με τον Βασίλη Κικίλια ενώ την χώρα σάρωνε κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια; «Εκτιμώ ότι η επόμενη χρονιά θα είναι μία χρονιά μετάβασης με πολύ έντονους ρυθμούς τουριστικής κίνησης». Εκεί έχει το μυαλό του. Σε ηλιόλουστα μεσημέρια και δαντελένιες ακρογιαλιές;

Το ίδιο είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρίν λίγο καιρό. Στις 16 Νοέμβρη όταν μιλούσε στο Βρετανικό ITV για ένα Covid free καλοκαίρι στην Ελλάδα. Όπως και στις 16 Σεπτέμβρη που ευχήθηκε σε παιδάκια που συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου «καλό καλοκαίρι» ενώ είχαν αρχίσει ήδη τα σχολεία.

Αμ το άλλο; Πότε υπολογίζει η κυβέρνηση ότι θα δούμε τεράστια πτώση των δεικτών της πανδημίας και ίσως το τέλος της; Μα φυσικά στο μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι. Αφού βεβαίως πρώτα ξεκινήσει η αποκλιμάκωσή της από την Άνοιξη.

Στα οικονομικά το ίδιο: Σε ποια περίοδο θα αντιληφθούμε ότι «έρχονται» τα κονδύλια του Ταμείου Ανασυγκρότησης και τους δείκτες ανάπτυξης να παίρνουν την ανηφόρα σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα; Μα φυσικά στο δεύτερο 6μηνο του 2022. Δηλαδή πάλι το καλοκαίρι.

Με απλά λόγια διαθέτουμε μια κυβέρνηση που μας τραγουδάει σε όλους τους τόνους: «Τον Χειμώνα, δεν τον θέλω/Θέλω ψάθινο καπέλο/ Θέλω θάλασσα γαλάζια κι αμμουδιά». Της έτυχε όμως να έχει απέναντι της μια αντιπολίτευση «μίζερη», «μουρτζούφλα» και με σαφώς «χειμερινή» διάθεση.

Από μια τέτοια «εποχική» ασυμφωνία δημιουργούνται οι μεγάλες αντιθέσιες, οι πολώσεις και το άσχημο κλίμα στο πολιτικό σκηνικό. Γι αυτό δεν μπορούν να υπάρξουν συναινέσεις πάνω στα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Τώρα λοιπόν που το ανακαλύψαμε όμως ας φωνάξουμε όλοι μαζί: «Καλό καλοκαίρι»…

(Βεβαίως υπάρχει κι εκείνο το ζητηματάκι με τις φωτιές. Αυτές που κατέκαψαν την χώρα τον περασμένο Αύγουστο, δηλαδή μέσα στην καρδιά το καλοκαριού. Τότε που ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να «φάει» τον αγαπημένο του Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Ας πούμε όμως ότι αυτό ήταν μια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα