Τι, έτσι, σκέτα μέτρα; Χωρίς διάγγελμα Μητσοτάκη;

Τι, έτσι, σκέτα μέτρα; Χωρίς διάγγελμα Μητσοτάκη;
Αυτά μας έχουν λείψει... Eurokinissi

Δεν είναι το ίδιο με το να τα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός από το Μαξίμου. Πώς να το κάνουμε

Ε, όχι. Αυτά δεν είναι «μέτρα για την πανδημία». Ας λένε ότι θέλουν τα δελτία ειδήσεων, οι εφημερίδες και οι ιστότοποι. Μπορεί να τα ανακοίνωσαν χθες ο Γιάννης Οικονόμου ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κι ο Θανάσης Πλεύρης ως υπουργός υγείας, αλλά τέτοιες ανακοινώσεις δεν έχουν υπόσταση. Όχι αν δεν συνοδευθούν από την γνωστή εικόνα…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με λευκό πουκάμισο και την γραβάτα του. Από πίσω «στο φόντο» το καφετί γραφείο του Μεγάρου Μαξίμου με τα βιβλία «επιμελημένα ατημέλητα» τοποθετημένα στην βιβλιοθήκη, σαν να ξεφύλλιζε κάποιο από αυτά πριν 1 λεπτό. Στα δεξιά (όπως κοιτάμε) η ελληνική σημαία, πλάι σε αυτή της Ευρώπαϊκής Ένωσης καθότι «είμαστε Ευρώπη». Και βέβαια πάνω από όλα να ακουστεί η φράση: «Συμπολίτες μου…». Διάγγελμα πρωθυπουργικό. Έτσι ανακοινώνονται τα σωστά, τα μέτρα.

Δεν σας προξενεί εντύπωση που δεν έγινε κάτι τέτοιο; Το τελευταίο πρωθυπουργικό διάγγελμα ήταν στις 18 Νοεμβρίου. Δηλαδή πριν από έναν μήνα κι 6 ολόκληρες ημέρες. Με δεδομένο ότι από την αρχή της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει τουλάχιστον 12 διαγγέλματα το χρονικό περιθώριο ήταν κάτι παραπάνω από αρκετό.

Σκεφθείτε άλλωστε πώς έχουμε και νέα μετάλαξη, την «Όμικρον. Επίσης είναι γιορτινές ημέρες. Δηλαδή συντρέχουν όλες οι επικοινωνιακές προϋποθέσεις ώστε ο επικεφαλής της κυβέρνησης να απευθυνθεί στα πλήθη.

Βέβαια οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου ξέρουν καλύτερα. Για να μην προγραμμάτισαν διάγγελμα θα έχουν τους λόγους τους. Άλλωστε στην κυβέρνηση τις συμβουλές τους τις ακούνε.

Επικοινωνιολόγοι είναι αυτοί, Όχι τίποτε λοιμωξιολόγοι που όλο ζητάνε ΜΕΘ, πρωτοβάθμια υγεία, λεωφορεία, τραίνα, σχολικές τάξεις και θέλουν να τινάξουν τα δημοσιονομικά του κράτους στον αέρα. (Εκτός από μερικούς που τέλος πάντων καταλαβαίνουν τις αναγκαιότητες και δεν αιθεροβατούν).

Ίσως όμως να υπάρχει και άλλη εξήγηση. Μπορεί (λέμε τώρα) ο πρωθυπουργός να μην ήθελε να χρεωθεί προσωπικά την κυβερνητική τακτική την τρέχουσα περίοδο. Γιατί αντιλαμβάνεται ότι τα μέτρα είναι περισσότερο «για τα μάτια του κόσμου» και όχι για να αναχαιτίσουν ένα, πανθομολογούμενα, επερχόμενο κύμα Covid 19.

Φυσικά ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για όσα κάνει η κυβέρνηση του. Θα προτιμούσε όμως να μην συνδεθούν αυτές οι επιλογές με την εικόνα του στα μάτια του μέσου πολίτη και αυριανού ψηφοφόρου.

Όπως και να ‘χει δεν είναι να ανησυχούμε. Η κυβέρνηση προανήγγειλε ότι από τις αρχές του χρόνου θα έχουμε νέο πακέτο μέτρων. Ίσως και άλλο μετά από αυτό, ακόμη σκληρότερο. Με λίγα λόγια έχουμε μπροστά μας μια χρονιά με αρκετά διαγγέλματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα