Γιατί κάνουμε το εμβόλιο

Γιατί κάνουμε το εμβόλιο
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / EUROKINISSI

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στους συνανθρώπους μας και για την ανάγκη να σωθούμε πρώτα και μετά να λύσουμε τις πολιτικές μας διαφορές.

Το εμβόλιο δεν το κάνουμε για τον Μητσοτάκη, αλλά ούτε το αρνούμαστε για να του πάμε κόντρα. Το κάνουμε για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Για να μην θρηνήσουμε άλλους συγγενείς ή φίλους.

Για να μπορέσουμε το χειμώνα που θα έρθει να μην κλείσουν άλλες επιχειρήσεις. Για να μην μείνουν άλλοι συνάνθρωποι μας χωρίς δουλειά.

Για να μπορέσουν επιτέλους τα παιδιά μας μετά από δύο χαμένες χρονιές να επιστρέψουν στην κανονικότητα του σχολείου του.

Για να συνεχίσουμε να έχουμε τη ρουτίνα μιας καθημερινότητας, που την εκτιμήσαμε στην έλλειψή της. Την καθημερινότητα στο ταβερνακι της γειτονίας, του καφέ, του θεάτρου, του κινηματογράφου, του γηπέδου, της συναυλίας, της παρέας στο σπίτι ενός φίλου ή μιας φίλης. Χωρίς να πρέπει να ανησυχούμε αν κάποιος, χωρίς να το θέλει, μπορεί να μας μεταφέρει τον ιό.

Για να σταματήσουμε να κλεινόμαστε στα σπίτια μας με τις όποιες ψυχολογικές επιπτώσεις, αλλά και την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Για να συνεχίσουμε τα ταξίδια μας εκεί που η ψυχή μας επιθυμεί.

Για αυτό κάνουμε το εμβόλιο! Ούτε για τον Μητσοτάκη, ούτε κατά του Μητσοτάκη!

Και αφού το κάνουμε, μετά μπορούμε να λύσουμε τις πολιτικές διαφορές μας, όποιες θεωρεί ο καθένας ότι μπορεί να έχει μαζί του ή με την κυβέρνησή του!

ΥΓ1: Η ελεύθερία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη. Την ευθύνη του καθενός, με την ελευθερία που έχει, να μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο… Κατά πώς νομίζει ο καθείς ότι πρέπει να γίνει αυτό… Και η κρίση της πανδημίας μας θέτει προ των ευθυνών μας. Και ατομικά! Δεν το λέω εγώ… Το έχουν πει άλλοι… Από τον Κομφούκιο, που υποστήριζε ότι «ο ανώτερος άνθρωπος έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του. Ο κατώτερος άνθρωπος από τους άλλους», μέχρι τον μεγάλο Καζαντζάκη:

Ν’ αγαπάς την ευθύνη

να λες εγώ, εγώ μονάχος μου

θα σώσω τον κόσμο.

Αν χαθεί, εγώ θα φταίω.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα