Τόλης Βοσκόπουλος, ένας ανεπανάληπτος άνδρας

Τόλης Βοσκόπουλος, ένας ανεπανάληπτος άνδρας
Ο Τόλης Βοσκόπουλος Eurokinissi

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για τον άνθρωπο Τόλη Βοσκόπουλο, που σεβόταν και τιμούσε τις γυναίκες, την ώρα που στην επικαιρότητα είναι ένας "άνδρας" που σκότωσε την 26χρονη Γαρυφαλλιά γιατί "χάλασε τη φάση".

Τόλης Βοσκόπουλος, ο μοναδικός και ανεπανάληπτος λαϊκός τραγουδιστής μας, που έσβησε σήμερα στα 81 του χρόνια. Ένας άνδρας, που δεν είχε καμία σχέση με αρσενικά της κακιάς ώρας και της κακιάς στιγμής.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο πρίγκιπας του λαϊκού μας τραγουδιού, έγινε τόσο αγαπητός -πέραν των άλλων- και για το γεγονός, ότι έβαζε τη γυναίκα στο κέντρο των τραγουδιών του.

Ήταν σαν να απευθύνονταν στην κάθε μία ξεχωριστά. Μιλούσε στην καρδιά της, στα συναισθήματά της… Σ΄αυτό που επιθυμούσε, σ΄αυτό που ήθελε και ονειρευόταν!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος μεγάλωσε, στο πατρικό του, στην Κοκκινιά, με τις 11 αδελφές του. Είχε μάθει από μικρός και να τις σέβεται και να τις αγαπάει!

Η γυναίκα ήταν στο κέντρο της καλλιτεχνικής του έκφρασης..!

Και στην πραγματική ζωή του, όμως, ο Τόλης Βοσκόπουλος, αληθινό «αρσενικό παλαιάς κοπής» -όχι το κακέκτυπο που κάποιοι τολμούν να το επικαλούνται μέχρι σήμερα χωρίς ντροπή- έδινε τα πάντα στις γυναίκες, που έζησαν μαζί του.

Σίγουρα ο Τόλης δεν θα μπορούσε να απευθυνθεί στους άντρες, που έχουν μεγαλώσει -που τους έχουν μεγαλώσει κάποιες μανάδες και κάποιοι πατεράδες για να είμαστε ακριβείς- με τη λογική, ότι τα μανάρια τους «είναι άντρες και το κέφι τους θα κάνουν» και «θα πουν και μια κουβέντα παραπάνω», και «θα ρίξουν και και κάνα χαστούκι παραπάνω» και άμα σκοτώσουν και καμιά γυναίκα παραπάνω, «ε, και τι έγινε», το πιο πιθανό είναι αυτές να φταίνε για κάποιο λόγο..!

Ο θάνατος του Τόλη συμπίπτει -σε μια τραγική ειρωνεία της τύχης- με την κηδεία μιας νέας κοπέλας που δολοφονήθηκε από έναν «άντρα». Έναν «άντρα» που -προφανώς- δεν του έμαθαν το παραμικρό για το σεβασμό στις γυναίκες… Που γι΄ αυτόν μπορεί χαλαρά αν μια γυναίκα του «χαλάσει τη φάση» δεν τρέχει και τίποτα να της πάρει τη ζωή… Πρόκειται για το χαρακτηριστικό δείγμα «άνδρα», που σαν «βαρύμαγκας», ρίχνει τις ζεϊμπεκιές του στους ήχους ενός τραγουδιού του Τόλη… Που όμως δεν έχει καμία σχέση με τον Τόλη τον ΑΝΔΡΑ -με κεφαλαίο και χωρίς εισαγωγικά- που αγάπησε τις γυναίκες και η κάθε μια ξεχωριστά ήταν γι΄αυτόν η μούσα του!

ΥΓ: Δεν έχει σχέση με τα παραπάνω, αλλά έχει να κάνει με τον ΑΝΘΡΩΠΟ Τόλη Βοσκόπουλο. Δεν ήταν μόνο ο σεβασμός του και η αγάπη του για τις γυναίκες. Ο Τόλης δεν ήταν απ΄αυτούς που όταν κάποιος έπεφτε του έδινε μια κλωτσιά να πάει παρακάτω, ή στην καλύτερη περίπτωση έκανε ότι δεν τον ήξερε. Το 1976 ό άλλος μεγάλος του λαϊκού μας τραγουδιού, ο Στράτος Διονυσίου, βγαίνει από την φυλακή. Η καριέρα του έχει πέσει στα τάρταρα και το σύστημα τον έχει τελειωμένο. Εκεί που όλοι πλέον δεν θέλουν να έχουν σχέση με τον Στράτο, ο Τόλης του δίνει ένα τραγούδι, διαφορετικό απ΄αυτά που ο Διονυσίου τραγουδούσε μέχρι τότε. Ήταν το «Αποκοιμήθηκα», που έμελλε να εκτοξεύσει και πάλι την καριέρα του λαϊκού βάρδου. Έτσι συμπεριφέρονται οι ΑΝΔΡΕΣ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ, παλαιάς και νέας κοπής..!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα