Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δολοφόνος χτύπησε τη Γαρυφαλλιά πριν τη ρίξει στον γκρεμό

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δολοφόνος χτύπησε τη Γαρυφαλλιά πριν τη ρίξει στον γκρεμό
Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο 30χρονος στη Φολέγανδρο

Νέα στοιχεία από τη νεκροψία, δείχνουν πως ο 30χρονος δράστης χτύπησε τη Γαρυφαλλιά πριν τη ρίξει στη θάλασασα. Την Τρίτη η απολογία του.

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση γυναικοκτονίας στη Φολέγανδρο και τα οποία φαίνεται να επιβεβαιώνουν τον χειριστικό και βίαιο χαρακτήρα του 30χρονου δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η Γαρυφαλλιά έφερε χτύπημα στο κεφάλι, που φαίνεται ότι έχει προκληθεί από γροθιά. Αυτό σημαίνει ότι πριν ο “φίλος της” τη ρίξει από τα βράχια την είχε χτυπήσει.

Βάσει των όσων είπε στην ομολογία του ο 30χρονος όλα ξεκίνησαν από έναν τσακωμό που είχαν με την 26χρονη, επειδή πήραν λάθος δρόμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το ζευγάρι θέλησε να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία της Φολεγάνδρου, αλλά έχασε τον δρόμο. Τότε ξεκίνησε ένας μεγάλος καυγάς, που οδήγησε στη δολοφονία της.

Ο 30χρονος κατηγόρησε την 26χρονη ότι εκείνη έφταιξε που έχασαν το δρόμο κι άρχισε ο τσακωμός μέσα στο αυτοκίνητο, που κατέληξε στη γυναικοκτονία.

Όπως είπε στην κατάθεση του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος κατά τη διάρκεια του τσακωμού εκείνος κατά λάθος σήκωσε το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Φολέγανδρος: Την Τρίτη θα απολογηθεί ο 30χρονος

Έτοιμος να εξηγήσει με ποιόν τρόπο και γιατί έκοψε το νήμα της ζωής της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, θα πρέπει να είναι ο 30χρονος μέχρι την Τρίτη, οπότε και αναμένεται τελικά να απολογηθεί για τη γυναικοκτονία.

Η ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως εκτιμάται σχεδόν βέβαιη, καθώς θεωρείται σχεδόν αδύνατον τακτικός ανακριτής και εισαγγελέας να έρθουν σε διαφωνία ως προς την προσωρινή του κράτηση. Άλλωστε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο 30χρονος έχει υποστηρίξει ότι είναι ο δράστης του εγκλήματος, φτάνοντας να ισχυριστεί ότι η αρχική ένταση δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι πήραν το λάθος δρόμο εξερευνώντας το νησί της Φολεγάνδρου.

Παράλληλα, η έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής καταδεικνύει ότι η Γαρυφαλλιά πνίγηκε όταν έπεσε στη θάλασσα, αφού έχασε τις αισθήσεις της πέφτοντας στο γκρεμό. Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, ο θάνατος της προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων, ενώ το θύμα είχε κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του, πιθανότατα λόγω της πτώσης της από τα βράχια.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για την προφυλάκιση του αναμένεται να ληφθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογία του την Τρίτη, οπότε ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας Νάξου άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αδίκημα που επισύρει έως και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το κινητό

Από την πλευρά της, η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς ετοιμάζεται για την μάχη που θα δώσει σε βάρος του δολοφόνου του παιδιού της. Ο Αλέξης Κούγιας, πληρεξούσιος δικηγόρος της, αναμένεται μετά την απολογία του κατηγορούμενου να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή και να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς ενίσχυση της κατηγορίας.

Η τροπή που θα πάρουν οι έρευνες φαίνεται πάντως και από τις τοποθετήσεις του ποινικολόγου, ο οποίος σε δηλώσεις του στο MEGA αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία που θα πρέπει να ερευνηθούν από τις αρχές. Μάλιστα, αναμένεται να ζητηθεί το «άνοιγμα» τηλεφωνικών συσκευών και υπολογιστών για να εξεταστεί πιο αναλυτικά η σχέση του ζευγαριού.

Σύμφωνα με τον Αλ. Κούγια, οι σχέσεις του ζευγαριού φαίνεται πως ήταν τεταμένες, σε σημείο που να διακρίνεται μία ανησυχία από την πλευρά της 26χρονης. Όπως του έχει αναφέρει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η γνωριμία τους ξεκίνησε πριν περίπου έναν χρόνο και εξελίχθηκε σε σχέση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Το τελευταίο διάστημα όμως υπήρχε μια ανησυχία της Γαρυφαλλιάς. Ρώτησε τη μητέρα της αν ήταν δυνατόν να διαπιστώσει αν παρακολουθείται το κινητό της τηλέφωνο» υποστήριξε ο Αλ. Κούγιας εξηγώντας: «Αν μπορούσε κάποιος να πληροφορείται το περιεχόμενο των μηνυμάτων της κοπέλας και μετά από έρευνα της μητέρας διαπίστωσε ότι είναι εφικτό».

Φολέγανδρος: Η επεισοδιακή σύλληψη

Ο άνδρας συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (17/07), μετά από μία και πλέον μέρα που αγνοείτο και η αστυνομία τον έψαχνε σε όλο το νησί. Εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή, φορώντας ακόμα το μαγιό του. Οι αρχές προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν, ωστόσο ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να παραδοθεί και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Τελικά πείστηκε να παραδοθεί μονολογώντας ότι “ήταν η κακιά ώρα” ενώ στους αστυνομικούς φέρεται να είπε “μαλώσαμε, χάλασε η φάση”. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 30χρονος εθεάθη το βράδυ της Παρασκευής να επιχειρεί να μπει σε μια κατοικία και στην προσπάθειά του τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην περιοχή ένα σκουλαρίκι της κοπέλας και αίμα ενώ εντόπισαν και ένα κολιέ, που φαίνεται να έχει τραβηχτεί βίαια από το λαιμό της.

Σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και θα επιχειρηθεί εντός της ημέρας να μεταφερθεί στην Εισαγγελία Νάξου.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το έγκλημα

“Συνελήφθη χθες (17.07.2021) το βράδυ στη Φολέγανδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Φολέγανδρου και του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης, 30χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση 26χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, προχθές (16.07.2021) το απόγευμα ανασύρθηκε η ημεδαπή χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή «Λυγαριά» Φολεγάνδρου και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η προανακριτική έρευνα για το περιστατικό, αρχικά, ανατέθηκε από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου, ενώ στις έρευνες συνέδραμαν κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου και στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου – Ερμούπολης, που μετέβησαν άμεσα στη Φολέγανδρο.

Στο πλαίσιο των ερευνών αναζητήθηκε ο 30χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς απογευματινές ώρες χθες (17.07.2021) σε βραχώδη θέση κοντά στη θαλάσσια περιοχή, όπου ανευρέθηκε η σωρός της 26χρονης και προσήχθη στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου.

Από τη διερεύνηση, συλλογή και συνδυαστική εξέταση των δεδομένων της υπόθεσης προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας και η προανακριτική έρευνα ανατέθηκε στη Ελληνική Αστυνομία.

Στο νησί κλήθηκε και μετέβη πρωινές ώρες σήμερα και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς υποβοήθηση του προανακριτικού έργου.

Όπως προέκυψε, μεσημβρινές ώρες προχθές (16.07.2021) o 30χρονος επιβαίνοντας με την 26χρονη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καυγάδισαν, εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή και όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.”

Η 26χρονη, Γαρυφαλλιά Ψαράκου, που βρέθηκε νεκρή στη Φολέγανδρο

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα