Υποχρεωτικός εμβολιασμός και για τους ιερείς

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και για τους ιερείς
Στιγμιότυπο από τον εορτασμό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο Eurokinissi

Ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος πρέπει να μπουν μπροστά και να επιβάλλουν το αυτονόητο. Το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία του ποίμνιού τους.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Η χώρα μπαίνει πάλι σε κατασταση «κόκκινου» συναγερμού. Και αυτό γιατί ο κορονοϊός μας απειλεί ξανά με το νέο πρόσωπό του, την μετάλλαξη «Δ»!

Πόσο σοβαρά μας απειλεί; Η νέα αυτή μετάλλαξη είναι κατά 35% έως 60% πιο μεταδοτική από την βρετανική, η οποία ήταν ήδη 43% έως 90% πιο μεταδοτική από τον κορονοϊό, που πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα.

Υπάρχεί και μία ακόμα διαφορά της νέας μετάλλαξης από την τελευταία: Όπως λένε οι επιστήμονες, αυτή τη φορά, πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους.

Πότε θα έρθει το νέο κύμα; Δυστυχώς ήδη έχει αρχίσει να εκδηλώνεται… Και τον Αύγουστο αναμένεται να το καταλάβουμε για τα καλά! Δυστυχώς..!

Πως μπορεί να σταματήσει; Μας αρέσει, δεν μας αρέσει -σε κάποιους δεν αρέσει- μόνο με τον εμβολιασμό μπορούμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας.

Α! Ξέχασα… Και αν ασθενήσουμε όλοι με κορονοϊό μπορούμε να δημιουργήσουμε ανοσία στην κοινωνία. Με κόστος σε ανθρώπινες ζωές, βέβαια, αλλά φαίνεται ότι όσοι είναι κατά του εμβολιασμού δεν τους απασχολέι και πολύ αυτό.

Βάζουν το δικαίωμά τους να κάνουν ή όχι το εμβόλιο πάνω από το δικαίωμα της ζωής για τους συνανθρώπους τους.

Ανάμεσα σε αυτούς και κάποιοι ιερείς. Υπερβολή; Δείτε τα στοιχεία. Σε περιοχές, όπου ιερείς διατυμπανίζουν, ότι ο εμβολιασμός είναι αμαρτία ή ακόμα και αίρεση (!), το ποσοστό εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Φλώρινα!

Έχω υποστηρίξει την αναγκαιότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για κάποιες ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας, οι οποίοι θεωρούνται, δυνάμει, υπερμεταδότες του ιού. Για παράδειγμα γιατροί, καθηγητές, δάσκαλοι, οι εργαζόμενοι σε οικους ευγηρίας και σε επαγγέλματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένστολοι.

Στην κατηγορία αυτή πρέπει να μπουν οι ιερείς και το προσωπικό των εκκλησιών. Και μάλιστα άμεσα! Όχι μόνο γιατί ο Δεκαπενταύγουστος είναι μπροστά μας και το συνολο των πιστών θα σπεύσει να εκκλησιαστεί, αλλά γιατί οι ιερείς μας έρχονται καθημερινά με πιστούς, πολλοί από τους οποίους είναι πάνω από 60 ετών. Μια ηλικιακή ομάδα, στην οποία ένας στους τρείς παραμένει ανεμβολίαστος με κίνδυνο να νοσήσει βαριά και να χάσει τη ζωή του!

Ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος πρέπει να μπουν μπροστά! Δυναμικά! Και να επιβάλλουν το αυτονόητο! Το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία του ποίμνιού τους!

Ακούω την άποψη, ότι ο εμβολιασμός δεν πάει καλά, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει πείσει με τα σωστά επιχειρήματα την κοινωνία…

Δηλαδή, το γεγονός, ότι στη πατρίδα μας, 425.964 συνανθρωποί μας έχουν νοσήσει και απ’ αυτούς 12.716 έχουν χάσει τη ζωή τους μάλλον δεν είναι αρκετά ισχυρό επιχείρημα.

Χρειάζεται ειδική επιχειρηματολογία ότι ο ιός σκοτώνει..! Και μάλιστα, ότι από τους θανάτους, που καταγράφονται καθημερινά, σε ποσοστό πάνω από 99%, αυτοί που χάνουν τη ζωή τους είναι οι ανεμβολίαστοι!

Επίσης χρειάζεται ειδική επιχειρηματολογία, ότι ο ιός σκοτώνει, όχι μόνο όσους νοσούν από covid-19, αλλά και όσους δεν νοσούν από τον φονικό ιό. Για παράδειγμα, οι χρόνια πάσχοντες ασθενείς ή όσοι έχουν την ατυχία να αντιμετωπίσουν κάτι έκτακτο, όπως για παράδειγμα εμφραγματα, εγκεφαλικά ή νοσηλεία από ατύχημα ή τροχαίο! Και αυτό γιατί με το νέο κύμα της πανδημίας, που μας απειλεί, τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ θα ξαναγεμίσουν με ασθενείς μόνο από κορονοϊό! Όπως έγινε στα δύο τελευταία χρόνια…

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πόσοι συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους γιατί -χωρίς να πάσχουν από κορονοϊό- έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν υπήρχαν ΜΕΘ η κρεβατια στα νοσοκομεία για να νοσηλευτούν!

Και κάτι ακόμα! Το έχουμε ξαναπεί, αλλά κάποιοι αρνούνται να το ακούσουν: Η πιθανότητα να έχουμε και άλλες μεταλλάξεις το επόμενο διάστημα, επειδή, παγκοσμίως, δεν προχωρά ικανοποιητικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι ισχυρή! Δεν το λέω εγώ, αλλά ο Ηλίας Μόσιαλος, οποίος, μάλιστα, τονίζει ότι η μετάλλαξη «Δ» -που όπως είπαμε έχει ήδη φθάσει στη χώρα μας- μπορεί, δυνητικά, να προκαλέσει «πενταπλάσιο αριθμό θανάτων σε σύγκριση με την βρετανική μετάλλαξη»!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα