Έχει δίκιο ο Νίκος Μανιός: Αυτό είναι φασισμός

Έχει δίκιο ο Νίκος Μανιός: Αυτό είναι φασισμός
Ο τραυματισμός του Νίκου Μανιού έξω από το Πολυτεχνείο eurokinissi

Οι ασχημίες της αφιονισμένης, δήθεν επαναστατικής δράκας στο Πολυτεχνείο δεν είναι οι μόνες. Την ίδια συμπεριφορά επιδεικνύουν και στα Πανεπιστήμια λογής ομάδες που εμφορούνται από αντιλήψεις αυταρχικής κοπής με φασιστικό αποτύπωμα.

Η δράκα που εμπόδισε τις αντιπροσωπείες κομμάτων(ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ) να καταθέσουν στεφάνια στο Πολυτεχνείο και τραυμάτισε τον Νίκο Μανιό, δεν είναι «μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική» ούτε απλώς ανεγκέφαλα ιδεοληπτικά παιδάρια. Είναι φασίστες.

Το λέει χωρίς περιστροφές ο Μανιός, ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που δεν επιδίωξε ποτέ να εξαργυρώσει τον αγώνα του εναντίον της χούντας. Ας τον ακούσουμε:

«Σήμερα προσπάθησαν να αθετήσουν το βασικό σύνθημα του Πολυτεχνείου που είναι η ελευθερία. Ορισμένοι που θεωρούν τους εαυτούς τους κομμουνιστές και επαναστάτες. Εγώ το λέω απερίφραστα. Αυτές οι νοοτροπίες είναι ο φασισμός του αύριο. Αλίμονο στους νέους αν καταλήξουν, ότι αυτοί θα αποφασίσουν ποιος θα μιλάει και ποιος δεν θα μιλάει. Δεν μπορείς να επικαλείσαι μια ιδιότητα που τη δίνεις στον εαυτό σου. Δίνω εγώ στον εαυτό μου μια ιδιότητα, ότι είμαι κομμουνιστής, άρα λέω αυτός δεν θα μιλάει, αυτός θα χαμογελάει και αυτός θα χορεύει. Αυτό είναι ο φασισμός».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Παππάς, η Έλενα Ακρίτα κ.α., παρήγορα δείγματα στιβαρών αντιδράσεων απέναντι στην φαντασμαγορία μιας δήθεν επαναστατικής Αριστεράς.

Στην περίπτωσή τους δεν συμβαίνει καν αυτό που επισημαίνει για τον αντιεξουσιαστικό λόγο η διεισδυτική πένα του Γιάννη Καλιόρη. Δηλαδή, η συμπεριφορά τους δεν αποδεικνύεται απλώς «κρυπτώνυμο αυταρχισμού και κυριαρχίας», αλλά καθαρό αποτύπωμα φασιστικής νοοτροπίας.

Πρόκειται για πολιτικά ρετάλια που συλλαβίζουν άναρθρα αξίες της Αριστεράς, ενώ κατ΄ ουσίαν τις συκοφαντούν και τις καταβαραθρώνουν. Με την συμπεριφορά τους θυμίζουν φρικώδεις εποχές που η Αριστερά έχει διαγράψει από τη μνήμη της.

Το μίσος τους για τον αντίλογο, ο ναρκισσισμός του νομιζόμενου δίκιου και η φρενιασμένη έχθρα τους για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών οδηγούν τέτοιες δράκες στα γνωστά, φασιστικής κοπής τερατουργήματα στα πανεπιστήμια (χτίζουν πόρτες σε γραφεία καθηγητών, αιχμαλωτίζουν πρυτάνεις, προπηλακίζουν καθηγητές, διακόπτουν εκδηλώσεις κ.α.).

Τα μισόλογα και οι χλιαρές δηλώσεις καταδίκης για τα συμβαίνοντα στα Πανεπιστήμια δεν αρκούν. Σύμπασα η Αριστερά οφείλει να στιγματίσει την συμπεριφορά αυτή και να πάρει αποστάσεις.

Αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνη για τις εξελίξεις. Δηλαδή, για την ενίσχυση του συντηρητισμού. Διότι ουσιαστικά προς την κατεύθυνση αυτή οδηγούν τα «επαναστατικά» παιδιαρίσματα και η φασιστική λογική ποικιλώνυμων ομάδων στα Πανεπιστήμια και στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα