Ηχηρές αποκαλύψεις, βαριές καταγγελίες, αμήχανες (κυβερνητικές) απαντήσεις

Ηχηρές αποκαλύψεις, βαριές καταγγελίες, αμήχανες (κυβερνητικές) απαντήσεις
Eurokinissi

Η καταιγίδα μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδος Documento φαίνεται ότι θα συνεχιστεί με ιδιαίτερη  δριμύτητα. Η στήλη φωταγωγεί δύο συγκεκριμένα γεγονότα που εκθέτουν πλήρως την κυβέρνηση.

Επειδή οι αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις και οι βαριές καταγγελίες εναντίον του ίδιου του πρωθυπουργού πέφτουν σαν το χαλάζι…Και επειδή σύμφωνα με ασφαλείς ενδείξεις οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν, ενδεχομένως με περιεχόμενο για ποικίλες δυσώδεις δραστηριότητες….

Γι αυτό- και εν όψει της συνέντευξης Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, σήμερα το βράδυ στον Αντένα- η στήλη φωταγωγεί δύο συγκεκριμένα γεγονότα και ταυτόχρονα διερωτάται και απορεί:

1) Μετά από την συνάντησή του με τον κ. Ντογιάκο, ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε ότι ο υπάρχει «Ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης με εγκληματικό εγκέφαλο τον Μητσοτάκη».

Ευθεία, βαρύτατη μομφή για τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και για οποιονδήποτε καταγγέλλεται ως εγκληματικός εγκέφαλος. Πως οφείλει να αντιδράσει κάποιος όταν αντιμετωπίζει τέτοια κατηγορία;

Με οργή και αγανάκτηση ασφαλώς. Και άνευ ετέρου, με καταφυγή στην Δικαιοσύνη, καθώς δεν πρόκειται για πολιτική κριτική ούτε για κακοήθεις υπαινικτικές αοριστίες. Πρόκειται για σαφή, βαρύτατη καταγγελία.

 Όμως μέχρι στιγμής ουδεμία αντίδραση υπήρξε εκ μέρους του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού εκπροσώπου. Γιατί, άραγε;

2) Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέντζος προέβη μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό σε μια ασυνήθιστα σκληρή δήλωση, κατονομάζοντας το Μέγαρο Μαξίμου ως φωλιά παρανομίας! Συγκεκριμένα, είπε:

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο και αναδείχθηκε είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα. Αυτό βέβαια είναι λογικό όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην Κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία. Η ανοχή μας στην ανομία τελείωσε».

Πως αντιμετώπισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την επώνυμη αυτή καταγγελία; Μα με μια αισχυντηλή διάψευση («Σαφώς δεν ισχύουν σε καμμία περίπτωση»). Την οποία συμπλήρωσε ως εξής: «Δεν καταλαβαίνω από πού κι ως πού με την ποδοσφαιρική ιδιότητα να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις».

Συγγνώμη, αλλά αμέσως μετά την βαρύτατη αυτή καταγγελία (Κυριακή βράδυ), μιά κυβέρνηση που είναι καθαρή και δεν φοβάται, σπεύδει όχι απλώς να καταδικάσει τις δηλώσεις αυτές, αλλά να ζητήσει εξηγήσεις. Κι αν δεν δοθούν, να καταφύγει στην Δικαιοσύνη.

Αντ΄αυτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη ούτε σήμερα (7.11.22) να σχολιάσει αυτοβούλως και να καυτηριάσει τις δηλώσεις Βρέντζου, όταν άρχισε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Το έπραξε μονάχα όταν ρωτήθηκε σχετικώς από τους συναδέλφους…

Τέλος, σιγή ιχθύος και από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, παρ΄οτι κατονομάστηκε από τον κ.Βρέντζο ως επικεφαλής καθεστώτος παρανομίας μέσα στο Μαξίμου.

Κι όμως, είναι ο κ.Δημητριάδης ο οποίος έκανε προ καιρού αγωγή στην «Εφ.Συν» ζητώντας 150.000 ευρώ  για δημοσίευμα της εφημερίδος υπο τον τίτλο «Τι συνδέει το Μαξίμου με το Predator» (ρεπορτάζ του Νικόλα Λεοντόπουλου και του Θοδωρή Χονδρόγιαννου).

Επίσης, είχε κινηθεί δικαστικά (αγωγή και αίτημα για 150.000) εναντίον του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και των Reportes United, ζητώντας να κατεβάσουν σχετικές αναρτήσεις.

…Εν αναμονή, λοιπόν, της αποψινής συνέντευξης Μητσοτάκη, και θα επανέλθουμε. Ετσι κι αλλιώς δεν φαίνεται «να έχει τέλος αυτή η παρτίδα»…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα