27 Απριλίου 1941 οι ναζί στην Αθήνα, 82 χρόνια μετά οι απόγονοί τους στο προσκήνιο…

27 Απριλίου 1941 οι ναζί στην Αθήνα, 82 χρόνια μετά οι απόγονοί τους στο προσκήνιο…
Ηλίας Κασιδιάρης Eurokinissi

Ναι, είναι ντροπή και κατάντια την ημέρα που οι Γερμανοί κατακτητές κατέλαβαν την Αθήνα, σαν σήμερα, η επικαιρότητα στη δημοκρατική Ελλάδα να κυριαρχείται από τον Κασιδιάρη.

Το πρωί της 27ης Απριλίου 1941, σαν σήμερα, τα γερμανικά στρατεύματα κατέλαβαν την Αθήνα. Ογδόντα δύο χρόνια μετά ένα απολειφάδι της Χρυσής Αυγής, πού το αποτελούν πολιτικοί απόγονοι των ναζί, κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Τι ντροπή!

Όμως, δεν είναι η πρώτη. Η πρώτη ντροπή είχε έρθει στις 6 Μαίου 2012, όταν 21 νεοναζί εισήλθαν, για πρώτη φορά, στην ελληνική Βουλή. Τους είχε ψηφίσει το 7% του εκλογικού σώματος. Αλλά υπήρχε και κάτι χειρότερο. Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, που οι Γερμανοί κατέκαψαν το 1943, η Χρυσή Αυγή είχε πάρει 635 ψήφους! Ναι, κάποιοι απόγονοι των θυμάτων των ναζί ψήφισαν τους Έλληνες νεοναζί. Το σοκ ολοκληρώθηκε.

Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Οι ορδές των χρυσαυγιτών δολοφονούσαν και τρομοκρατούσαν στους δρόμους, ο Μπαλτάκος συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη και οι Αρχές παρακολουθούσαν αμήχανες. Μοιραία οδηγηθήκαμε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για να σημάνει συναγερμός.

Η σύλληψη, καταδίκη και φυλάκιση του Μιχαλολιάκου και των πρωτοπαλίκαρών του αδρανοποίησε τη ναζιστική οργάνωση, οι ψηφοφόροι της λούφαξαν κι έτσι έμεινε εκτός Βουλής στις εκλογές του 2019.

Κάπως έτσι επήλθε επανάπαυση. Νομίσαμε ότι ξεμπερδέψαμε. Μεγάλο λάθος. «Το φίδι κρυβόταν στα χορτάρια», κατά τη χαρακτηριστική ρήση του Βιργίλιου. Και ουδείς έκανε κάτι ουσιαστικό για να του λιώσει το κεφάλι.

Όσο η Χρυσή Αυγή φαινόταν ότι βρισκόταν σε ύπνωση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδρανούσε. Ίσως και από υστεροβουλία. Να μην προκαλεί τους ψηφοφόρους της, κάποιοι από αυτούς μπορεί να την είχαν ψηφίσει το 2019. Η κυβέρνηση και η ηγεσία της δικαιοσύνης δεν φρόντισαν ώστε να γίνει έγκαιρα η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Έτσι αμετάκλητη καταδίκη δεν υπάρχει και οι νομοθετικές απαγορεύσεις κινούνται στα όρια τους Συντάγματος. Ο Κασιδιάρης έκανε προεκλογική εκστρατεία από τις φυλακές και προετοίμαζε όσα βλέπουμε σήμερα.

Τώρα ο Άρειος Πάγος καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα ή καλύτερα να το ξαναβάλει μέσα. Το κόμμα του Κασιδιάρη πιθανότατα δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές, το προανήγγειλε τρόπον τινά και ο εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου.

Αλλά η διαφήμιση έχει ήδη γίνει. Οι σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης με τις απανωτές ρυθμίσεις απαγόρευσης έχουν «φουσκώσει τα πανιά» αυτού του χώρου. Και το υποκατάστατο του κόμματος Κασιδιάρη, το «ΕΑΝ» του πρώην εισαγγελέα Κανελλόπουλου, μπορεί να γίνει ο υποδοχέας της «ψήφου διαμαρτυρίας», που θα φέρει λάιτ χρυσαυγίτες στη Βουλή.

Ναι, είναι ντροπή και κατάντια την ημέρα που οι Γερμανοί κατακτητές κατέλαβαν την Αθήνα, σαν σήμερα, η επικαιρότητα στη δημοκρατική Ελλάδα να κυριαρχείται από τον Κασιδιάρη, τον απόστρατο αξιωματικό που διόρισε επικεφαλής των «Ελλήνων» του και από τον απόμαχο εισαγγελέα, που ελπίζει το «ΕΑΝ» του να εισπράξει τις χρυσαυγίτικες ψήφους και να διαβεί το κατώφλι της Βουλής.

Έντεκα χρόνια μετά την πρώτη φορά(2012), ο σπόρος των νεοναζί έχει ξαναφυτρώσει και πάει να βγάλει καρπούς. Το φίδι δεν κρύβεται πια στα χορτάρια. Και είναι έτοιμο να δαγκώσει.

Ας όψονται όσοι «ξέχασαν» και αγνόησαν την προειδοποίηση, όπως την εκφράζει αυτή η ρήση του παλιού προέδρου των ΗΠΑ Θεόδωρου Ρούσβελτ: «Όταν βλέπεις ένα φίδι έτοιμο να σου επιτεθεί, δεν περιμένεις να σε δαγκώσει πριν το τσακίσεις»…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα