Οι “ακροκεντρώοι” υποστηρικτές του Μητσοτάκη… μαλώνουν τον Βενιζέλο!

Οι “ακροκεντρώοι” υποστηρικτές του Μητσοτάκη… μαλώνουν τον Βενιζέλο!
Η Άννα Διαμαντοπούλου EUROKINISSI

Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει φέρει αναστάτωση και στο χώρο των (εκτός ΝΔ) υποστηρικτών του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν ανέχονται την παραμικρή κριτική στο πρόσωπό του όταν προέρχεται από πρώην πολιτικούς συμμάχους του.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν έχει φέρει σε δύσκολη θέση μόνο την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ως έχοντα την ευθύνη για τον έλεγχο της ΕΥΠ. Έχει φέρει αναστάτωση και στο χώρο των (εκτός ΝΔ) υποστηρικτών του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν ανέχονται την παραμικρή κριτική στο πρόσωπό του, όταν προέρχεται από πρώην πολιτικούς συμμάχους του, οι οποίοι δεν ανέχονται την πρακτική των παρακολουθήσεων.

Ένα μικρό δείγμα του «πολέμου» που διεξάγεται, με αφορμή τις παρακολουθήσεις, είναι οι αντιδράσεις ορισμένων «ακροκεντρώων»-υποστηρικτών του πρωθυπουργού μόλις ανακοινώθηκε η διεξαγωγή μιας εκδήλωσης για τις υποκλοπές και το κράτος δικαίου, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με αφορμή τη φράση «Μένουμε Ευρώπη;», που υπάρχει στον τίτλο της πρόσκλησης για την εκδήλωση, η πρώην σοσιαλίστρια και νυν ηγερία των λεγόμενων «Κυριακίστας» Αννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την «έκπληξή» της και τη «διαφωνία» της, για να εισπράξει και την απάντηση του Βενιζέλου.

Η Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί στην υποστήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκεται στην πλευρά εκείνη των λεγόμενων «ακροκεντρώων» που εσχάτως εξανίσταται επειδή ο Βενιζέλος σήκωσε το βάρος των πολιτικών και, μαζί με πλήθος άλλων συνταγματολόγων, των επιστημονικών αντιδράσεων για τις παρακολουθήσεις.

Το θέμα θα είχε περιθωριακή σημασία, αν δεν αναδείκνυε τον «πόλεμο» μεταξύ υποστηρικτών των δύο πλευρών, που προέρχονται από την ίδια πολιτική μήτρα. Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βενιζέλος δέχεται σφοδρές επικρίσεις από υποστηρικτές του πρωθυπουργού για τη συμμετοχή του σ’ αυτήν την εκδήλωση. Και οι δικοί του υποστηρικτές του απαντούν εξίσου επιθετικά, κατηγορώντας τους επικριτές του ότι «κάνουν γαργάρα» τις υποκλοπές.

Οι εκατέρωθεν αντιδράσεις αναδεικνύουν τις εξής δύο διαστάσεις του θέματος:

Πρώτον, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά δεν καταφέρνουν να «απωθήσουν» το σκάνδαλο των υποκλοπών και πλήττονται διπλά όσο το αναδεικνύουν πολιτικοί όπως ο Βενιζέλος και συνταγματολόγοι όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος, που δεν μπορούν να κατηγορηθούν για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον, οι υποκλοπές έχουν(σχεδόν…) διαλύσει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, καθώς πολιτικά και άλλα πρόσωπα που το συγκροτούσαν στο παρελθόν, τώρα πια συγκρούονται μεταξύ τους. Το ότι τα πρόσωπα αυτά προέρχονται, κυρίως, από το χώρο το άλλοτε ενιαίου και κραταιού ΠΑΣΟΚ, φανερώνει και το πρόβλημα που έχει η σημερινή ηγεσία του, μικρού πια, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα μεταφέρεται στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα πάει στις εκλογές έχοντας χάσει ένα σημαντικό κομμάτι «κεντρώων» (εκ του ΠΑΣΟΚ) υποστηρικτών του. Και μένει να φανεί να του αρκούν μόνο οι φανατικοί «ακροεντρώοι», που αναρωτιούνται υποκριτικά αν… «έγινε ΣΥΡΙΖΑ και ο Βενιζέλος»!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα