Όλοι θέλουμε να πετύχει ο Τσίπρας, αυτός το θέλει;

Όλοι θέλουμε να πετύχει ο Τσίπρας, αυτός το θέλει;

Η φορολόγηση, οι επενδύσεις και οι μεγάλες προκλήσεις για τον πρωθυπουργό. Πώς η εντολή του λαού δείχνει το δρόμο στην κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε  στην Αμερική ότι θέλουμε τις ξένες επενδύσεις. Ανάλογες δηλώσεις έχουν κάνει στο παρελθόν όλοι οι προκάτοχοι του και ο ίδιος στην προηγούμενη σύντομη κυβερνητική θητεία του.

Αυτό που δεν είπε βέβαια είναι το πως θα έλθουν επενδύσεις σε μία χώρα που η δικαστική εξουσία παίρνει αποφάσεις για κάθε εκκρεμότητα και διαφορά που προκύπτει μεταξύ κράτους και επενδυτών με τόσο αργούς ρυθμούς που φοβίζουν και αποτρέπουν τους ξένους.

Η παράταξη του όμως δεν είναι αυτή που όταν ήταν αντιπολίτευση, αλλά και τώρα σαν κυβέρνηση υπεραμύνεται ‘ το δίκιο’ κάθε παρέας ή κοινωνικής ομάδας που αντιτίθεται στην συνεργασία με τους ξένους καπιταλιστές που θέλουν να πάρουν με ελάχιστα χρήματα τον πλούτο της χώρας μας;.

Στους ίδιους ρυθμούς έχουν παρασυρθεί βέβαια και τα υπόλοιπα κόμματα που νομίζουν ότι οι ξένοι επιχειρηματίες είναι φιλάνθρωποι που θα έλθουν να ενισχύσουν τους κομματικούς τους στρατούς.

Αλήθεια τι έγινε ο φυσικός πλούτος της χώρας που θα έλυνε άμεσα όλα μας τα προβλήματα, θα εξοφλούσε τα χρέη μας και θα έκανε την Ελλάδα έναν οικονομικό παράδεισο;.

Η αύξηση της φορολογίας με κάθε τρόπο σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις οδηγεί σταθερά σε μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία, αυτό δείχνουν οι αριθμοί εδώ και χρόνια.

Αργά ή γρήγορα, θα αναγκασθεί ο Τσίπρας, ή όποιος κυβερνήσει στο μέλλον, ΄να το πάρει αλλιώς’ και να βρει τρόπο να φορολογήσει αυτούς που πραγματικά έχουν χρήματα και όχι αυτούς που δεν μπορούν να τα κρύψουν.

Ψάχνουν να βρουν τρόπο λέει οι ‘σοφοί’ πως θα αποφύγουν την καταβολή των χρημάτων που αποφάσισε το συμβούλιο επικρατείας ότι παράνομα κατακρατήθηκαν από τους συνταξιούχους. Αν πάνε λένε στον Άρειο Πάγο θα καθυστερήσει η απόφαση ( η οποία θεωρούν δεδομένο ότι θα είναι υπέρ του δημοσίου) και μετά θα πρέπει να περιμένουν την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου.

Αφήνουν να πιστέψουμε ότι τα πάντα είναι ελεγχόμενα και δεν έχουμε ενδείξεις για να το αμφισβητήσουμε.

Πως θα πείσει η κυβέρνηση του Κυρίου Τσίπρα τους φορολογούμενους που έχουν την δυνατότητα, να πληρώσουν , αφού επί χρόνια καλλιεργούσε και ενθάρρυνε την άποψη ότι δεν πρέπει να πληρώνουμε το κράτος. Προφανώς πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος είναι να μας δίνουν οι ξένοι δανεικά και αγύριστα για να συντηρούμε τους πιστούς που μας ψηφίζουν και αρκετοί τους μισούν με πολιτικό φανατισμό που θυμίζει σε πολλά σημεία  τον θρησκευτικό φανατισμό άλλων λαών.

Κανείς πρωθυπουργός μετά την μεταπολίτευση δεν είχε τόσο μεγάλη υπεροχή έναντι των πολιτικών του αντιπάλων. Ας το εκμεταλλευτεί και θα μείνει στην ιστορία, διαφορετικά δεν αποκλείεται να έχει την τύχη της φίλης του που μέσα σε 7 μήνες από Βασίλισσα και Νο 1 στην επικαιρότητα πέρασε στην αφάνεια και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά, να μας δείξει τον καλύτερο εαυτό της,  για να την ξαναδούμε να παίζει σημαντικό ρόλο.

Δίκαιη φορολογία για όλους, αποφυγή των εμμονών για τους ξένους επενδυτές, συνειδητοποίηση της δυσχερούς θέσης που οδήγησαν την χώρα στο σημερινό χάλι, εφαρμογή των συμφωνηθέντων, αφού όπως ομολογούν οι εκπρόσωποι του 80% του λαού δεν υπάρχει άλλη επιλογή και άνοιγμα στην Ευρώπη,πρέπει να είναι μερικές από τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης η οποία έχει για μία ακόμα φορά την στήριξη μας και τις ευχές μας.

* Αυτοί που χάθηκαν στα 27… Κώστας Ζουγρής: Συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, συνδημιουργός του site  #apotis4stis5, κατέχει μαζί με τον Γιάννη Πετρίδη το παγκόσμιο ρεκόρ της μακροβιότερης καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής Άπό τις 4 στις 5 στο Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα