Ελληνική Δικαιοσύνη

Ελληνική Δικαιοσύνη

Αποδείχθηκε ότι υπάρχουν δικαστές στη χώρα μας, που μπορούν να παίρνουν αποφάσεις στα όρια αντί να ασχολούνται για παράδειγμα με τα όρια ηλικίας

Η χθεσινή απόφαση των τριών ποινικών δικαστηρίων του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους αξιωματικοούς, θα μείνει στην ιστορία. Όχι μόνο για τη διάσωση 8 ανθρώπων, αλλά και για το γεγονός ότι αποτελεί απόδειξη πως παρά τις πιέσεις και τη δεινή θέση της χώρας μας, η Ελλάδα παραμένει πιστή στις ευρωπαϊκές αξίες, ακόμα και όταν άλλοι δείχνουν να τις ξεχνούν.

"Η πιθανότητα με βάση όλα όσα αναφέρονται ακυρώσεως η περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάξεων που ρυθμίζουν την έκδοση τους αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου", ανέφερε η πρόεδρος εκφωνώντας την απόφαση και εξηγώντας το αυτονόητο.

Ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, δεν μπορεί να παραδώσει ανθρώπους προς βέβαιη εκτέλεση. Η απόφαση παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστούμε και την αντίδραση της Τουρκίας, που είναι φυσιολογική, εφόσον στη γείτονα η διάκριση των εξουσιών στην πράξη δεν ισχύει.

Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει κατά καιρούς δώσει αφορμές για οξύτατη κριτική, αλλά χθες διέσωσε την τιμή της και αποδείχθηκε ότι υπάρχουν δικαστές στη χώρα μας, που μπορούν να παίρνουν αποφάσεις στα όρια και υπό μεγάλη πίεση, αντί να ασχολούνται για παράδειγμα με τα όρια ηλικίας.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

SHARE:

24Media Network