Εμβόλιο κατά της βλακείας

Εμβόλιο κατά της βλακείας

Στην Ελλάδα του 2016, κάποιοι διακινούν επικίνδυνες θεωρίες κατά του εμβολιασμού των παιδιών

“Να είσαι προσεκτικός όταν διαβάζεις βιβλία σχετικά με την υγεία. Μπορεί να πεθάνεις από τυπογραφικό λάθος”.

Ο αφορισμός του Μαρκ Τουέην, θα μπορούσε να εφαρμοστεί σίγουρα και στο διαδίκτυο και δυστυχώς στους χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα του 2016 μ.Χ.

Η αντιεμβολιακή υστερία, είναι επικίνδυνη και μια ματιά σε διάφορες σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που την υποστηρίζουν (και στα σχόλια κάτω από αυτές), αρκεί για να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος.

Χθες δημοσιεύσαμε στο NEWS 247 το κείμενο του παιδίατρου Α. Δαρζέντα για τους μύθους σχετικά με τα εμβόλια, που διακινούνται με ευκολία στο ελληνικό διαδίκτυο. Αξίζει να το διαβάσετε.

Παρά τη γελοιότητα των επιχειρημάτων του αντιεμβολιαστικού κινήματος, το οποίο ξεκίνησε στο εξωτερικό από έναν απατεώνα, ο αριθμός των εύπιστων αυξάνεται και μαζί αυξάνονται και οι κίνδυνοι.

Είναι χρέος της ιατρικής κοινότητας να απαντήσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στη μπουρδολογία των αντιεμβολιαστών, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών τους, αλλά και τη ζωή άλλων παιδιών.

Είναι όμως και χρέος της πολιτείας να ερευνήσει ποιοι διακινούν αυτές τις επικίνδυνες θεωρίες, ποιοι κερδοσκοπούν πάνω στη βλακεία αυτών που τους πιστεύουν, εμπορευόμενοι “εναλλακτικά” προϊόντα και θεραπείες, αλλά και ποιοι γιατροί κάνουν τα στραβά μάτια.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

SHARE:

24Media Network