Μεταμφιέσεις

Μεταμφιέσεις

Η Ελλάδα πρέπει να απαντάει θεσμικά στις προκλήσεις και όταν πρέπει να κινηθεί πιο δυναμικά, να το κάνει οργανωμένα και με αποφασιστικότητα και όχι με “πυροτεχνήματα”

“Στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας από την ακριτική Σαμοθράκη και οφείλουμε να συμφωνήσουμε μαζί του.

Το δυστύχημα είναι ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί μαζί του και φροντίζει διαρκώς να εμπλέκεται σε λεκτικές αντιπαραθέσεις, που κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να εξελιχθούν.

Στα εθνικά θέματα είναι κρίσιμο το τι λέγεται και το τι δεν λέγεται, από ποιον και πότε και μπορεί δυο-τρεις ατάκες και μια στολή να ικανοποιήσουν συγκεκριμένα ακροατήρια, ωστόσο δεν υπηρετούν την πατρίδα.

Υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών και υπουργός Εξωτερικών για τις απαντήσεις. Και αυτές οι απαντήσεις πρέπει να είναι  μέρος μιας στρατηγικής. Η διπλωματία θέλει σχέδιο, σύνεση και δυναμισμό όταν χρειάζεται, όχι σόου και μεταμφιέσεις.

Η Ελλάδα οφείλει να απαντάει θεσμικά στις προκλήσεις και όταν πρέπει να κινηθεί πιο δυναμικά, να το κάνει οργανωμένα και με αποφασιστικότητα και όχι με “πυροτεχνήματα” για εσωτερική κατανάλωση.

Ο υπουργός Άμυνας, που επιχειρεί ανεπιτυχώς να πλασαριστεί ως καραμανλικός, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και κυρίως θα έπρεπε να γνωρίζει ότι με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα