Μεταμορφώσεις

Μεταμορφώσεις
Discussion regarding the priorities actions, at the plenary hall of the Greek parliament, on September 27, 2016 / , , 27 2016. SOOC

Η αλλαγή ρόλων, οι ψηφοφορίες και ένα επικίνδυνο χαμόγελο

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Η εικόνα κατά τη συζήτηση και την ψηφοφορία του Πολυνομοσχεδίου χθες στη Βουλή, πέρα από τα τραγελαφικά περιστατικά με τον βουλευτή που μιλούσε στο κινητό του και το σόου με τα φυλλάδια, είναι ίσως ενδεικτική του αδιεξόδου, στο οποίο έχει περιέλθει το πολιτικό σύστημα.

Η αλλαγή ρόλων, με τη σημερινή κυβέρνηση να υπερψηφίζει ιδιωτικοποιήσεις και τη Νέα Δημοκρατία να καταψηφίζει, ενώ πριν λίγες μέρες, ο αρχηγός της από τη ΔΕΘ, είχε κάνει έκκληση για κλείσιμο της αξιολόγησης εδώ και τώρα, απεικονίζει την πολιτική σύγχυση που έχει προκαλέσει η εφαρμογή των μνημονίων.

Το ότι ένα κόμμα ανεξάρτητα από την ιδεολογία και τις αρχές του, μπορεί να ψηφίζει ή να μη ψηφίζει ένα νομοσχέδιο, ανάλογα με το αν κυβερνά ή αν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, μας μοιάζει συνηθισμένο, αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Μπορεί στο παρελθόν το όλοι ίδιοι είναι, να φάνταζε απλώς μια “πικρή μετεκλογική κουβέντα” του λαού, ωστόσο τώρα που η αμφισβήτηση του κοινοβουλευτισμού, έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, η απουσία διαχωριστικών γραμμών, το απολιτίκ και η αλλαγή θέσεων, μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες.

Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, επαινεί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Μιχαλολιάκος μπορεί να χαμογελά.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα