Μην σκιαμαχείτε, δώστε απαντήσεις

Μην σκιαμαχείτε, δώστε απαντήσεις

Ας σκεφτούν αυτοί που εγκαταλείπουν την πολιτική για την παραπολιτική και αυτοί που ποντάρουν στην πόλωση και στην τυφλή ρήξη, χωρίς κανόνες, ποιον ευνοούν

Στα χρόνια της κρίσης, ο ελληνικός λαός επέδειξε ωριμότητα και υπομονή, που κανείς δεν περίμενε, αν σκεφτούμε τα μέτρα που ελήφθησαν, τις μειώσεις στο εισόδημα, τις υποσχέσεις, που δεν τηρήθηκαν, την διαρκή ταπείνωση.

Θα ήταν ευτύχημα αν μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για το πολιτικό σύστημα. Κάθε φορά, που τα πράγματα φτάνουν στα άκρα, που οι δανειστές πιέζουν και οι πολίτες ζητούν σχέδιο και συγκεκριμένες απαντήσεις, κοιτά και βλέπει απέναντί του, τους εραστές της εξουσίας να μάχονται μέχρι τελικής πτώσης για να διοικήσουν στα ερείπια της επόμενης μέρας.

Εσχάτως και με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, με υπονοούμενα, με λόγο καταγγελτικό, την ώρα που στην πραγματική πολιτική και στην πραγματική οικονομία, οι οι ταγοί είτει σιωπούν, αμήχανοι μπροστά στα προβλήματα του τόπου είτε μιλάνε -άλλο ταλέντο αυτό- χωρίς να λένε τίποτα, παρά κούφια συνθήματα και ευχές.

Εύκολες λύσεις, εύκολες τακτικές ακόμα και την ύστατη ώρα. Λες και ο λαός δεν γνωρίζει πια ότι το τρικ της πόλωσης και της καταγγελίας είναι πιο βολικό από το να παίρνεις σαφή θέση για την πορεία της χώρας, τα μέτρα, τις μεταρρυθμίσεις, τα λάθη, τους συμβιβασμούς που πρέπει να γίνουν ή τις “κόκκινες γραμμές”, που πρέπει να χαράξουμε και να κρατήσουμε.

Γνωρίζουν οι πολίτες. Δεν βρίσκονται στην αυταπάτη της επίπλαστης ευμάρειας για να διασκεδάζουν με δήθεν “αποκαλύψεις”, με φλογερές κόντρες και εξυπνακίστικες ατάκες.

Ας σκεφτούν αυτοί που εγκαταλείπουν την πολιτική για την παραπολιτική και αυτοί που ποντάρουν στην πόλωση και στην τυφλή ρήξη, χωρίς κανόνες, ποιον ευνοούν και ποια τάση μέσα στην κοινωνία ενισχύουν.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

SHARE:

24Media Network