Όχι στις επαναλήψεις

Όχι στις επαναλήψεις

Όσοι δηλώνουν ότι δεν θέλουν να ξαναδούν το ίδιο έργο και έχουν θέσεις ευθύνης πρέπει να αποδείξουν άμεσα ότι εννοούν αυτό που λένε

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

To σημερινό Eurogroup προστίθεται στην αλυσίδα των αμέτρητων συνεδριάσεων σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών, για το “ελληνικό ζήτημα” στην εποχή των μνημονίων.

Αμέτρητα Eurogroup, επτά χαμένα χρόνια και η αίσθηση ότι παρακολουθούμε την ίδια παράσταση, κάθε φορά με μεγαλύτερο κόστος. Το κόστος του χαμένου χρόνου μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας, που γονατίζει την οικονομία.

Το πραγματικό κόστος των καθυστερήσεων, είναι στην πραγματικότητα μη μετρήσιμο, καθώς με τη διαρκή αναβολή της έλευσης της κανονικότητας, ενισχύονται όλοι εκείνοι οι παράγοντες, που έχουν ως αποτέλεσμα την υψηλή ανεργία.

Παράλληλα, οι καθυστερήσεις, επιτρέπουν σε διάφορους, να παίζουν παιχνίδια με διαρροές και να σπεκουλάρουν ποντάροντας στο πολιτικό τους μέλλον, αδιαφορώντας για την κοινωνία και την οικονομία.

Οι κινήσεις αυτές, την ώρα που η κοινωνία στενάζει, γίνονται πια αντιληπτές, οδηγώντας στην περαιτέρω απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών.

Οποιαδήποτε υποψία επανάληψης του καλοκαιριού του 2015, θα είναι καταστροφική.  Όσοι δηλώνουν ότι δεν θέλουν να ξαναδούν το ίδιο έργο και έχουν θέσεις ευθύνης πρέπει να αποδείξουν άμεσα ότι εννοούν αυτό που λένε.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, στόχος που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει θέσει, πρέπει να επιτευχθεί άμεσα. 

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα