Συνέλληνες, χάσαμε 115,5 τρισεκατομμύρια ευρώ

Συνέλληνες, χάσαμε 115,5 τρισεκατομμύρια ευρώ

Στην εποχή της απελπισίας, οι πολίτες έχουν ανάγκη από εμπόρους ελπίδας. Προσοχή στον επόμενο Σώρρα. Σίγουρα θα εμφανιστεί

Η σύλληψη του Αρτέμη Σώρρα, δεν ήταν έκπληξη, ούτε φυσικά τα θρυλικά αντανακλαστικά της ελληνικής δικαιοσύνης.

Με μια σειρά ρεπορτάζ, έχει καταδειχθεί το ποιόν του συγκεκριμένου απατεώνα, που κατάφερε να ξεγελάσει χιλιάδες, παίρνοντάς τους συνδρομές για τον μεγάλο σκοπό. “Τη σωτηρία της χώρας και της ελληνικής οικονομίας”.

Το γεγονός ότι δεν καταδικάστηκε για αυτή την απάτη, αλλά για μια υπαιξέρεση, είναι μια υποσημείωση. Και ο Καπόνε για φοροδιαφυγή, είχε πιαστεί. Ας ελπίσουμε ότι τα θύματά του θα σταματήσουν τη γελοία ιστορία με το εξώδικο και την εφορία και θα πάρουν και ένα καλό μάθημα για τον επόμενο τσαρλατάνο που θα συναντήσουν.

Διότι το μόνο βέβαιο, είναι ότι θα υπάρξει και άλλος Σώρρας, που θα τάξει εύκολες λύσεις και θαύματα.

Στην εποχή της απελπισίας, οι πολίτες έχουν ανάγκη από εμπόρους ελπίδας και όπως αποδείχθηκε είναι έτοιμοι να θεωρήσουν λογικό κάποιος να έχει στην άκρη δισεκατομμύρια και να ζητάει συνδρομή ή να απειλεί με “φορτώματα” δημοσιογράφους.

Είναι καθήκον της Πολιτείας, της Δικαιοσύνης και όσων έχουν λόγο στη δημόσια σφαίρα, να προστατέψουν, όσους βλέπουν ως τελευταία ελπίδα μικρούς και μεγάλους απατεώνες, που το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι ψεύτικες υποσχέσεις.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα