Το χρέος της απόδειξης

Το χρέος της απόδειξης

Μπορεί τα Wikileaks, να αποκάλυψαν με ακόμα πιο ξεκάθαρο τρόπο τις (γνωστές) πρακτικές του ΔΝΤ, ωστόσο και πάλι είμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια διλήμματα και το ίδιο αδιέξοδο

Μετά τις αναταράξεις των Wikileaks, όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στο ίδιο δύσκολο σημείο. Το ΔΝΤ παραμένει και ζητά σκληρά μέτρα, η Ευρώπη εύχεται να κλείσει η αξιολόγηση και δεν συζητά για διαγραφή και η ελληνική οικονομία ασφυκτιά, με το θρίλερ του Ιουλίου να πλανάται στην ατμόσφαιρα.

Η χθεσινή συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ επιβεβαίωσε τα παραπάνω.

“Η κα Λαγκάρντ και εγώ συζητήσαμε για την Ελλάδα. Θέλουμε να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, στη διαδικασία της αξιολόγησης και θέλουμε μια γρήγορη οριστικοποίηση της αξιολόγησης” είπε η Γερμανίδα καγκελάριος και υπενθύμισε ότι θέση της χώρας της είναι ότι δεν επιθυμεί διαγραφή χρέους, κάτι που όπως υποστήριξε στα πλαίσια της ευρωζώνης δεν είναι νομικά εφικτό.

Τι μένει λοιπόν; Αυτό που είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξή του στο NEWS 247. Να αποδείξει το ΔΝΤ, ότι επιθυμεί ό,τι και η ελληνική κυβέρνηση: την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και σύντομα.

Δυστυχώς, το βάρος της απόδειξης για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν πρέπει να πέφτει στο ΔΝΤ, που όπως έχουμε πει κινείται βάσει καταστατικού, αλλά στους Ευρωπαίους και κυρίως στη Γερμανία.

Και όπως γίνεται αντιληπτό, οι Γερμανοί εύχονται μια οριστικοποίηση της αξιολόγησης, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να τα χαλάσουν και με το ΔΝΤ γι’ αυτό. Το μαρτύριο της αναμονής, είναι πια σε πλήρη εξέλιξη.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα