Το φιλότιμο του Ομπάμα

Ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" με θέμα τις αξίες της δημοκρατίας και τη διαχρονικότητά τους την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
Ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" με θέμα τις αξίες της δημοκρατίας και τη διαχρονικότητά τους την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Η βοήθεια του Ομπάμα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στην υπόθεση του χρέους

Στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, τα διεθνή ΜΜΕ, με τη βοήθεια και κορυφαίων Ελλήνων αξιωματούχων, έγραφαν για τους τεμπέληδες Έλληνες μια διεφθαρμένης χώρας, που κατάπινε οικονομικά πακέτα από το υστέρημα των εργατικών πολιτών της Βόρειας Ευρώπης.

Από τότε ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει βαρύ τίμημα. Η χθεσινή ομιλία Ομπάμα, με την οποία ολοκληρώθηκε η ιστορική επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αποκαθιστά πλήρως το brand name της χώρας, 7 χρόνια μετά την αποδόμησή του.

Ο πιο ισχυρός πολιτικός άνδρας του πλανήτη και ταυτόχρονα ένας πολύ μεγάλος σταρ, μίλησε με σεβασμό για τους Έλληνες, τις προσπάθειές τους και το φιλότιμό τους και έγινε ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας.

Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι αποτέλεσμα θα έχουν οι δηλώσεις του στο ζήτημα του χρέους, όπου το μαχαίρι και το καρπούζι, εξακολουθεί να κρατά η Γερμανία.

Το βέβαιο όμως είναι ότι η επίσκεψη Ομπάμα, θα έχει πολλαπλά οφέλη για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον τουρισμό και για τις επενδύσεις.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

SHARE: