Γιάννης Αντετοκούνμπο, ένας σούπερμαν που δεν ξέχασε τίποτα

Γιάννης Αντετοκούνμπο, ένας σούπερμαν που δεν ξέχασε τίποτα

Ο πρωταθλητής NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι σπουδαίος μέσα στο γήπεδο, αλλά είναι εξίσου μεγάλος και όταν παίζει "χωρίς τη μπάλα".

"Είμαι ψηλός, αλλά ποτέ δεν ένιωσα ψηλότερος, από όταν στάθηκα στη σκιά του Μοχάμεντ Άλι"

Με αυτή τη φράση ο θρύλος του NBA Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, αποχαιρέτησε τον καλύτερο πυγμάχο όλων των εποχών, Μοχάμεντ Άλι, όταν έφυγε από τη ζωή το 2016.

ADVERTISING

Ο Τζαμπάρ, κοινωνικά ενεργός και ο ίδιος, ήθελε να δείξει, φέρνοντας το πιο κλασικό παράδειγμα -τη ζωή του Μοχάμεντ Άλι- ότι ένας αθλητής μπορεί να είναι σπουδαίος, να σουτάρει καλά, να είναι  γρήγορος, να βάζει καλάθια, να χτυπάει δυνατά, να αντέχει τα χτυπήματα και να παίρνει πρωταθλήματα, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί, που καταφέρνουν να αλλάξουν τις ζωές των ανθρώπων.

Ο Μοχάμεντ Άλι ήταν βασιλιάς μέσα στο ρινγκ και σύμβολο έξω από αυτο, παλεύοντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ρισκάροντας χρήματα, δόξα, μέχρι και την ελευθερία του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, είναι πια πρωταθλητής NBA έχοντας μια σπουδαία καριέρα πίσω του και τις καλύτερες μέρες του μπροστά του.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι πιθανότητες του παιδιού από τα Σεπόλια, να φτάσει στην κορυφή του NBA, πριν λίγα χρόνια ήταν μηδαμινές.

Ωστόσο, όταν δει κάποιος τον Γιάννη χωρίς την μπάλα, είναι εύκολο να καταλάβει ότι οι πιθανότητες ήταν πάντα περισσότερες και αυτό το ήξερε πάντα ένας άνθρωπος. Ο ίδιος.

Δουλειά, επιμονή και... δυνατή μνήμη. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε, το άδειο τραπέζι, τη φτώχεια, την καθημερινή μάχη που έδιναν οι γονείς του και μετέτρεψε τις δυσκολίες σε καύσιμη ύλη. Για πρωταθλητισμό και συμμετοχή στα κοινά.

Διότι μπορεί τώρα να είναι διάσημος, πλούσιος και παγκόσμιος σταρ, ωστόσο αποδεικνύει με τη στάση ζωής του ότι θέλει και μπορεί να είναι πολλά περισσότερα.

Όταν τον Αύγουστο του 2020 οι Μπακς, δεν κατέβηκαν σε αγώνα NBA, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία και τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο Γιάννης είχε πει ότι "αυτή η απόφαση είναι μεγαλύτερη από το μπάσκετ. Σε όλη μας τη ζωή δε θα ξεχάσουμε το πώς νιώσαμε".

Ο Γιάννης λοιπόν δεν ξέχασε τη διαδρομή και γνωρίζει ότι για κάθε Γιάννη, αμέτρητα άλλα παιδιά λυγίζουν από τις δυσκολίες και ζουν διαφορετικές ζωές, ακόμα πιο δύσκολες.

Έχοντας αυτή τη γνώση, είναι βέβαιο ότι θα βαδίσει στους δρόμους αυτών που στη σκιά τους εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν την έμπνευση για να αντέχουν, να αγωνίζονται και να πηγαίνουν μπροστά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάννης Αντετοκούνμπο, NBA
SHARE:

24Media Network