Η εκτέλεση του “νόμου και της τάξης”

Η εκτέλεση του “νόμου και της τάξης”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχΐδης και ο Νίκος Χαρδαλιάς (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Η κυβέρνηση συμπληρώνει σε λίγους μήνες 2 χρόνια στην εξουσία και η πολυδιαφημισμένη πάταξη της εγκληματικότητας, παραμένει υπόσχεση. Με το που χαλάρωσαν τα μέτρα του lockdown, οι μαφιόζικες εκτελέσεις μπήκαν στην ημερήσια διάταξη, με την ΕΛ.ΑΣ. απλώς να παρατηρεί.

Μια από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης ήταν η δέσμευση για επιβολή του “νόμου και της τάξης”, με την υπουργοποίηση Χρυσοχοΐδη να διαφημίζεται μάλιστα ως εγγύηση για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και της ανομίας.

Δυστυχώς, ο “νόμος και η τάξη”, εξαντλείται όπως φαίνεται σε τυχαίους ξυλοδαρμούς πολιτών, στο κυνήγι της πλατείας, και στην καταστολή διαδηλώσεων. Την ίδια στιγμή ο καταζητούμενος χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, εξευτελίζει το κράτος παραμένοντας ασύλληπτος και δίνοντας μάλιστα και συνεντεύξεις και οι μαφιόζικες δολοφονίες μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη.

Με το που βγήκαμε από το lockdown άρχισε να λειτουργεί και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά η ελληνική μαφία με την αστυνομία και την κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή.

Από την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του, στη μαφιόζικη δολοφονία στη Ζάκυνθο και από την εκτέλεση άνδρα στη Μεταμόρφωση, στη χθεσινή δολοφονία στα Σεπόλια και λίγες ώρες αργότερα στο φόνο πυγμάχου στη Βάρη.

Θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να εμπεδωθεί ένα κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους πολίτες, που βλέπουν το οργανωμένο έγκλημα να χτυπά όπου και όπως θέλει μέρα μεσημέρι, ενώ δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι τα δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ, δεν βοηθούν καθόλου στην εμπέδωση της εικόνας μιας ειδυλλιακής Ελλάδας σε τουριστική περίοδο.

Αν υπήρξε διάλειμμα στην βαριά εγκληματικότητα, αποδεικνύεται ότι μάλλον οφειλόταν στο lockdown παρά στο δόγμα “Νόμος και Τάξη” και με την άρση των μέτων περιορισμού, το δόγμα “εκτελέστηκε” μέρα μεσημέρι.

Στις 19 Μαΐου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα με αντικείμενο το οργανωμένο έγκλημα.

Ο Υπουργός παρέδωσε φάκελο με υπόμνημα της Αστυνομίας καθώς και στοιχεία για τη διαχρονική εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα.

Ο ογκοδέστατος φάκελος περιέχει εκατοντάδες ονόματα που εμπλέκονται με την εγχώρια μαφία και το οργανωμένο έγκλημα, οργανώσεις δηλαδή εκβιαστών, προστασίας, πληρωμένων συμβολαίων και δολοφονιών, μαστροπείας, ναρκωτικών κλπ και διαθέτει στοιχεία ώστε να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα και να ασκηθούν διώξεις.

Αντί για να επιταχυνθούν όμως οι διώξεις, επιταχύνθηκαν οι εκτελέσεις με τη μαφία να κινείται πιο γρήγορα και απο την αστυνομία και τη δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση συμπληρώνει σε λίγους μήνες 2 χρόνια στην εξουσία το ίδιο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη θέση του. Δεν έχουν πια το δικαίωμα να διαπιστώνουν, να παρατηρούν και να υπόσχονται. Οφείλουν να έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα