Χρυσοχοϊδης: Παρέδωσε στον Άρειο Πάγο “Φάκελο Μαφία”

Χρυσοχοϊδης: Παρέδωσε στον Άρειο Πάγο “Φάκελο Μαφία”
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Eurokinissi

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συναντήθηκαν σήμερα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του παρέδωσαν υπόμνημα με ονόματα και στοιχεία ικανά για διώξεις εναντίον μαφιόζων και μελών του οργανωμένου εγκλήματος.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τις προσπάθειες των διωκτικών Αρχών να βάλουν φρένο στον κύκλο του αίματος και στην ασταμάτητη επί σειρά ετών δραστηριότητα της Μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγο Π. Τζεφέρη συναντήθηκαν σήμερα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Β. Πλιώτα.

Κατά τη συνάντηση, που είχε ως αντικείμενο το οργανωμένο έγκλημα, ο Υπουργός παρέδωσε φάκελο με υπόμνημα της Αστυνομίας καθώς και στοιχεία για τη διαχρονική εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ογκοδέστατος φάκελος που εμπλουτίζεται συνεχώς εδώ και χρόνια με νέα στοιχεία και περιέχει εκατοντάδες ονόματα που εμπλέκονται με την εγχώρια μαφία και το οργανωμένο έγκλημα, οργανώσεις δηλαδή εκβιαστών, προστασίας, πληρωμένων συμβολαίων και δολοφονιών, μαστροπείας, ναρκωτικών κλπ. διαθέτει ικανά στοιχεία ώστε να ξεκινήσει σε υψηλότατο επίπεδο μία εισαγγελική έρευνα και να ασκηθούν διώξεις.

Η όλη πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων έχει σκοπό να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ήδη καλή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με την Δικαιοσύνη και να βεβαίως να ανοίξει ο δρόμος ώστε να τρέξουν ταχύρυθμα οι εξελίξεις με γνώμονα την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος σε ολόκληρη την Επικράτεια, αλλά και την αυστηρότερη αντιμετώπιση των κακοποιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα