Ο Λαμπρούλης και το σκοτεινό ουρλιαχτό του Άδωνι

Ο Λαμπρούλης και το σκοτεινό ουρλιαχτό του Άδωνι

Όταν και αυτή η κρίση περάσει, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα παραμείνουμε μια χώρα που χειροκροτά τον Γιώργο Λαμπρούλη και ψηφίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη.

“Σε αυτές τις συνθήκες οι διεκδικήσεις, για να δοθούν λύσεις στα τεράστια και γνωστά προβλήματα των δημόσιων μονάδων υγείας είναι ζήτημα ζωής για το λαό. Σε αυτό θα συνεχίσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις.

Όμως αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής.

Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος  στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο”.

Έτσι έκλεισε την επιστολή του ο ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, κάνοντας παράλληλα έκκληση και σε άλλους εκλεγμένους γιατρούς να τον ακολουθήσουν. Τον ακολούθησε μέχρι στιγμής και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναισθησιολόγος, κ. Χρήστος Κέλλας και ο επίσης βουλευτής της ΝΔ, χειρουργός, Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Είναι πάντα ελπιδοφόρο, ειδικά την πιο σκοτεινή ώρα, να αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν άνθρωποι σε όποιον χώρο και αν βρίσκονται, που υπερασπίζονται τα λόγια τους  με τα έργα τους και το αντίστροφο.

Η επιστολή του κ. Λαμπρούλη, η επιχειρηματολογία του και το αίτημά του δείχνουν τον δρόμο της πράξης και της ευθύνης, στις μέρες που κάποιοι σπεκουλάρουν, μετράνε πολιτικά ή και κανονικά κέρδη και βλέπουν τις ελλείψεις και τις τρύπες στο ΕΣΥ ως ευκαιρία για ένα μέλλον στρωμένο με ευρώ.

Ο κόσμος στα δύσκολα θα πηγαίνει μπροστά πάντα με τους Λαμπρούληδες και το παράδειγμά τους. Σε αυτούς θα έπρεπε να ελπίζουν οι πολίτες, που χθες ανεξαρτήτως του ποιο κόμμα υποστηρίζουν χειροκρότησαν την πρωτοβουλία του βουλευτή του ΚΚΕ.

Δυστυχώς σε συνθήκες ομαλότητας, επιβραβεύουν τους καλούς ψαράδες ψήφων, που από λόγια και μάλιστα σε υψηλά ντεσιμπέλ τα πάνε καλά, αλλά από έργα τίποτα,  είτε έχουν αρμοδιότητες είτε όχι.

Την ίδια μέρα που Λαμπρούλης, Κέλλας και Μπλούχος έμπαιναν στη μάχη για τη ζωή, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έδινε στην τηλεόραση το χειρότερό του σόου (μέχρι το επόμενο), συγκρίνοντας θανάτους.

Οκ. Γεωργιάδης, φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή, χωρίς κανένα λόγο, άρχισε να ουρλιάζει για το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνουμε πόσο τυχεροί είμαστε που πεθαίνουν μόνο 100 συνάνθρωποί μας τη μέρα, χάρη στη χρηστή διαχείριση της κυβέρνησης.

Και ήταν τρομακτικό το ουρλιαχτό του, γιατί έβαζε στη ζυγαριά νεκρούς άλλων χωρών για να δείξει την “επιτυχία” μας.

“Εγώ, ότι κυβερνάμε μια χώρα και είναι 12 φορές καλύτερη από Βέλγιο το πανηγυρίζω, ναι! Γιατί σώσαμε ανθρώπους, εντάξει; Η Ελλάδα μας τα πηγαίνει καλύτερα! Αυτή είναι η αλήθεια. Όλη μέρα γκρίνια και κατηγορίες” , είπε ο “πνιγμένος από το δίκιο του” υπουργός.

Χθες λοιπόν, μέσα σε λίγες ώρες, οι πολίτες μπόρεσαν να διαπιστώσουν τι πρέπει να είναι και τι δεν πρέπει να είναι ένας πολιτικός. Ήταν ένα καλό μάθημα, που είναι βέβαιο ότι όλοι θα ξεχάσουν όταν περάσει και αυτή η κρίση. Θα παραμείνουμε μια χώρα που χειροκροτά τον Λαμπρούλη και ψηφίζει τον Άδωνι. Μια ματιά άλλωστε στις επιλογές των ψηφοφόρων στις προηγούμες εθνικές εκλογές αρκεί:

Άδωνις Γεωργιάδης 68.962 ψήφοι

Χρήστος Κέλλας 24692 ψήφοι

Κωνσταντίνος Μπλούχος 12.225

Γιώργος Λαμπρούλης 4174 ψήφοι

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα