Ο λαός στις κάλπες, χωρίς κανένα άλλοθι

Ο λαός στις κάλπες, χωρίς κανένα άλλοθι

Οι εκλογές ως πράξη ευθύνης και η ώρα των αποφάσεων για τον ελληνικό λαό. Γιατί μετά από 5 χρόνια λιτότητας, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, όποια και αν είναι η επιλογή

Οι εκλογές, που τόσο φοβόταν η συγκυβέρνηση και τόσο ήθελε η αξιωματική αντιπολίτευση, έρχονται στις 25 Ιανουαρίου για να σηματοδοτήσουν μια διαφορετική εποχή στη χώρα.  Δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερη ή χειρότερη, αλλά σίγουρα θα είναι διαφορετική και σίγουρα θα φέρει τη φρέσκια υπογραφή του ελληνικού λαού.

Μπορεί το σύνηθες να είναι, το χάιδεμα του «σοφού» λαού, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που πίστεψαν στην Αλλαγή, την κάθαρση, τον εκσυγχρονισμό, την επανίδρυση του κράτους, στο «λεφτά υπάρχουν»,  ή απλώς ξεπούλησαν την ψήφο τους για ένα βόλεμα και μια θεσούλα, έχουν ευθύνη για τη χρεοκοπία.

Και έχουν ευθύνη να αλλάξουν τα πράγματα, για το μέλλον των παιδιών τους. Οι εκλογές δεν είναι πανάκεια, αλλά είναι ένα βήμα.

Ο λαός καλείται να επιλέξει την κατεύθυνση της χώρας και να δώσει μια εντολή. Αν αυτή δοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται, αυτοί που θα στηρίξουν αυτή την πρόταση να πέσουν από τα σύννεφα, αν η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση βάλει νερό στο κρασί της. Υπάρχουν δείγματα για μια τέτοια συμπεριφορά και μακάρι να διαψευστούμε. Επίσης, όσοι στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να κάνουν ότι δεν βλέπουν  πώς δεν υπάρχει πειστική απάντηση στο τι θα κάνουμε αν η Ευρώπη συντεταγμένα αρνηθεί να διευκολύνει την Ελλάδα με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το πού θα βρούμε τα λεφτά, δεν έχει απαντηθεί επαρκώς.

Όσο σωστά είναι τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ για μια διαπραγμάτευση από κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, τόσο υπαρκτά είναι και τα παραπάνω θολά σημεία, που καλό είναι να τα έχουμε υπόψη μας.

Όσοι επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δεν θα έχουν επίσης κανένα λόγο στη συνέχεια να διαμαρτύρονται αν πληρώσουν φόρο για τον αέρα, αν η ανεργία των νέων συνεχίσει να ανεβαίνει ή αν το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει να σώζει τη χώρα, απαλλάσσοντάς την από τους πολίτες της. Όπως δεν είχαν και από το 2012 μέχρι σήμερα. Έδωσαν τη δύναμη στους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο να γονατίσουν τον λαό.

Οι πολίτες έχουν ευθύνη για το ποιους βάζουν στη Βουλή, είτε με την ψήφο τους, είτε με τον ωχαδερφισμό τους, μέσω της αποχής.

Ο κυρίαρχος λαός έβαλε ναζιστές στην ελληνική Βουλή. Ο κυρίαρχος λαός έβαλε το κόμμα του τίποτα, που λέγεται ΔΗΜΑΡ και τους διάφορους γυρολόγους της στη Βουλή.

Ο κυρίαρχος λαός στήριξε τα κόμματα του Facebook. O κυρίαρχος λαός, ετοιμάζεται να στηρίξει κόμματα που φτιάχτηκαν για να αποτελέσουν το μακρύ χέρι επιχειρηματιών και συμφερόντων σε μια αυριανή κυβέρνηση συνεργασίας.

Οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας, αλλά είναι και μια πράξη ευθύνης. Στην Ελλάδα δεν έχουμε καλή σχέση με την ευθύνη ή τις συνέπειες των πράξεών μας.

Στις 25 Ιανουαρίου θα ξέρουμε πού ο λαός θέλει αυτή η χώρα να πάει και αυτή τη φορά, μετά από 5 χρόνια άγριας  λιτότητας και 40 χρόνια εξαπάτησης, δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία ως προς την επιλογή, ακόμα και αν η προπαγάνδα και η πόλωση, χτυπήσουν κόκκινο.

Όλα τα χαρτιά έχουν ανοίξει, όλοι γνωρίζουν ποιοι προτείνουν τι και σε ποιο βαθμό ψεύδονται. Την 26η Ιανουαρίου, κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε.

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Μάιο του 2007 βρίσκεται στην 24 Μedia και είναι αρχισυντάκτης του News247.gr

SHARE:

24Media Network