Πλατεία Ομονοίας: Το μόνο μέρος παγκοσμίως, που δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός

Πλατεία Ομονοίας: Το μόνο μέρος παγκοσμίως, που δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός
Παραδόθηκε, η πλατεία Ομόνοιας μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της Eurokinissi

Δεν γίνεται αυτοί που θέλουν να πείσουν τους νέους να μη συνωστίζονται, να νομιμοποιούν τις εικόνες συνωστισμού, αλλά και την αντίληψη ότι η μάχη με τον κορονοϊό έχει κριθεί οριστικά.

Το άνοιγμα της ταλαιπωρημένης πλατείας Ομονοίας, είναι ασφαλώς μια θετική εξέλιξη για την πρωτεύουσα και κάτι που περίμεναν εδώ και καιρό οι Αθηναίοι.

Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και την όμορφη εικόνα πιστώνεται η δημοτική αρχή. Χρεώνεται όμως και τις επικίνδυνες εικόνες που είδαμε το βράδυ της Πέμπτης με πολίτες να συνωστίζονται, σαν να έχει εκλείψει εντελώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού.

Ήταν λόγος γιορτής και πραγματοποίησης εγκαινίων η παράδοση της Ομόνοιας στους πολίτες; Ασφαλώς και ήταν, αλλά όχι τώρα και σίγουρα όχι έτσι.

Θα μπορούσε ο δήμαρχος είτε απλώς να ανακοινώσει το άνοιγμα και να μεταθέσει τις γιορτές και τα πανηγύρια για μια πιο ασφαλή εποχή, είτε να πραγματοποιήσει μια λιτή τελετή και να εξασφαλιστεί ότι τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και οι αποστάσεις.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Είδαμε απλώς τον έναν πάνω στον άλλον. Στις φωτογραφίες δύσκολα μπορείς να βρεις κάποιον να φορά μάσκα ή να κρατά αποστάσεις.

Παραδόθηκε, η πλατεία Ομόνοιας μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της -

Έχει εκλείψει ο κίνδυνος μετάδοσης ή ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται σε πλατείες χωρίς όνομα Αγίου;

Αν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος γιατί τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε κυνηγητό στις πλατείες ή έξω από μπαρ που δίνουν take away;

Γιατί στις παραλίες ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ. και η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ στην Ομόνοια η ελάχιστη απόσταση μεταξύ πολιτών που βγάζουν selfie είναι μηδενική;

Γιατί δεν έχουν ανοίξει εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες;

Όπως και στην περίπτωση του περάσματος της Πρωτοψάλτη έξω από το Μαξίμου και στην Ομόνοια έχουμε ατοπήματα σε ουσιαστικό και συμβολικό επίπεδο.

Σε ουσιαστικό γιατί όπως επαναλαμβάνουν οι λοιμωξιολόγοι, ο κίνδυνος ΔΕΝ έχει περάσει, επομένως όταν δεν τηρούνται οι αποστάσεις, αυξάνονται οι πιθανότητες μετάδοσης.

Σε συμβολικό γιατί οι πολίτες πειθάρχησαν για καιρό, κουράστηκαν αλλά έκαναν αυτό που έπρεπε και εκτός από καλά λόγια χρειάζονται σταθερά το παράδειγμα. Οι πολιτικοί ταγοί, πρέπει πρώτα αυτοί να τηρούν τα μέτρα και μετά να απαιτούν και να σηκώνουν το δάχτυλο.

Δεν γίνεται να τρώνε ξύλο πιτσιρίκια σε μια πλατεία και σε μια άλλη να διοργανώνονται φιέστες και κυρίως δεν γίνεται αυτοί που θέλουν να πείσουν τους νέους να μη συνωστίζονται, να νομιμοποιούν τις εικόνες συνωστισμού, με οποιαδήποτε αφορμή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα