Τα μάτια σου θα πιστέψεις ή την Ελληνική Αστυνομία;

Τα μάτια σου θα πιστέψεις ή την Ελληνική Αστυνομία;

Το πώς η πρακτική "δέρνουμε και διαψεύδουμε", της ΕΛΑΣ, ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, είναι κάτι που χρήζει έρευνας, ακόμα και αν έχουμε "την ηπιότερη αστυνομία της Ευρώπης".

Μεταξύ πολλών άλλων, δύο συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν από το βίντεο ντοκουμέντο του NEWS 24/7, με τα κατορθώματα της Ελληνικής Αστυνομίας σε καφετέρια στο Γαλάτσι.

Πρώτον, κάθε πολίτης μπορεί να φάει ξύλο αρκεί να βρεθεί τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Ίσως χρειαστεί μάλιστα να προστατεύσει και το παιδί του διότι το ξύλο και τα χημικά πέφτουν χωρίς διακρίσεις και ευαισθησίες.

Δεύτερον, σε αυτή τη ζώη υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και οι ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και να διαβάσετε στο ρεπορτάζ του Χρήστου Μπαρούνη, υπάρχει επίθεση αστυνομικών σε διαδηλωτές που στέκονται, μετά από το τρέξιμο – σήμα ενός άνδρα των ΜΑΤ που ως άλλος αρχηγός των Απάτσι ορμά στο πλήθος.

Γίνεται χρήση χημικών, παρουσία ανυποψίαστων πελατών στο χώρο και φυσικά βλέπουμε ανηλεείς ξυλοδαρμούς πολιτών, που δεν προβάλλουν καμία αντίσταση.

Επίσης, στο σημείο υπάρχουν παιδιά. Μια μητέρα με το παιδί της εγκλωβίζονται έξω από την τουαλέτα με τους αστυνομικούς να κυνηγούν και να χτυπούν διαδηλωτές.

Γιατί αναφέρομαι σε αυτά που είδατε με τα ίδια σας τα μάτια;

Μα γιατί για όλα τα παραπάνω υπάρχουν διαψεύσεις από την Ελληνική Αστυνομία, που και τον Νοέμβριο που έλαβε χώρα το περιστατικό και πριν λίγες μέρες, το συμπεριλαμβάνει στα “Fake News”, που διαδίδονται στο διαδίκτυο.

Στις ανακοινώσεις της έχει κάνει λόγο για επίθεση που δέχθηκαν οι  αστυνομικοί. Προφανώς αναφέρεται στο γνωστό όπλο της ορθοστασίας.

Για μία και μοναδική ρίψη χημικών, κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι θεμιτό σε κλειστό χώρο με ανυποψίαστους πολίτες.

Μα πάνω απ’ όλα η ΕΛΑΣ, προσπάθησε να πείσει ότι στο χώρο, δεν υπήρχαν παιδιά και ότι το όποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν “δύο ώρες μετά” πέρασαν γονείς με παιδιά από το σημείο.

Αντιγράφω από τη σχετική ανακοίνωση:

“Στη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων αερίου μία φορά. Μετά δύο ώρες από τα επεισόδια αναφέρθηκε ότι δύο ανήλικα παιδιά με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή 2 ώρες μετά τη χρήση δακρυγόνων) διαμαρτυρήθηκαν για ενοχλήσεις στο λαιμό. Καμία επίθεση λοιπόν, κανένας ψεκασμός σε βάρος πεντάχρονου και μητέρας από την ΕΛΑΣ”.

Τα παιδιά λοιπόν που όλοι είδαμε στο βίντεο, δεν υπήρξαν. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πέρασαν αργότερα.

Το περιστατικό στο Γαλάτσι, όπως αποδεικνύεται, αποτέλεσε πρελούδιο για όλα τα υπόλοιπα που ακολούθησαν με τη γνωστή συνταγή: δέρνουμε και διαψεύδουμε.

Το είδαμε και στη Νέα Σμύρνη όταν “30 αόρατοι αντιεξουσιαστές”, επιστρατεύθηκαν για να αιτιολογήσουν τον αναίτιο ξυλοδαρμό πολίτη.

Είναι προφανές ότι υπάρχει σήμα από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για σκληρή στάση, σήμα που εκλαμβάνεται ως “βαράμε ελεύθερα” και ενισχύεται από την ασπίδα των fake news και την ατιμωρησία των ΕΔΕ που δεν καταλήγουν πουθενά.

Πώς αυτή η πρακτική ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, είναι κάτι που χρήζει έρευνας και πιθανότατα ανακοίνωσης.

Θα προτείναμε να μπει ένα κεφάλαιο με διευκρινίσεις στη “Λευκή Βίβλο”, που παρουσίασε πρόσφατα ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά εφόσον έχουμε την “ηπιότερη αστυνομία στην Ευρώπη”, μάλλον είναι περιττό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα