Μη μιλάς, μη ρωτάς υπονομεύεις τη χώρα…

Μη μιλάς, μη ρωτάς υπονομεύεις τη χώρα…
Διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου ανοικτά της Πύλου Menelaos Myrillas / SOOC

Η γραμμή της κυβέρνησης ΝΔ ότι "δεν περνάει κουνούπι μεταναστευτικό", το μαύρο σκοτάδι που αναμένεται να "φάει" και το ναυάγιο στην Πύλο και ο πολιτικός κυνισμός.

Ο ειδικός απεσταλμένος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες λέει ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα και αφήνει υπονοούμενα για τον τρόπο που έδρασε το ελληνικό Λιμενικό. «Υπονομεύει την Ελλάδα» αυτός ο διεθνής αξιωματούχος; Τι λόγο έχει να το κάνει;

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης θέτουν πλήθος ερωτημάτων για το πολύνεκρο ναυάγιο και κάποια συμπεραίνουν ότι «τους άφησαν να πεθάνουν».

Θέλουν να «υπονομεύσουν την Ελλάδα» τα διεθνή μέσα ενημέρωσης;

Οι Έλληνες λιμενικοί είναι άνθρωποι και ασφαλώς δεν είναι εγκληματίες. Δεν θα άφηναν κανέναν άνθρωπο, που θα πάλευε με τα κύματα, να πεθάνει. Όμως, είναι και επαγγελματίες που εκτελούν εντολές. Μεταξύ των δύο(άνθρωπος και επαγγελματίας) υπάρχει μια λεπτή γραμμή.

Η φρικτή υποψία που υπάρχει είναι ότι η(προηγούμενη) κυβέρνηση, στο πλαίσιο της γραμμής «δεν περνάει κουνούπι μεταναστευτικό», έχει δώσει εντολή στο Λιμενικό να κάνει ό,τι μπορεί ώστε οι βάρκες με τους μετανάστες να μην περνάνε στα ελληνικά νερά. Κι έτσι να υπάρχει η δικαιολογία ότι «δεν έχουμε υποχρέωση να τους βοηθήσουμε».

Την εξέφρασε-ψηφοθηρώντας ασύστολα ή εν τη αφελεία του, αδιάφορο- ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης με τη φράση «η Ελλάδα δεν είχε υποχρέωση να ασχοληθεί με ένα περιστατικό που αφορά τη Λιβύη και την Ιταλία. Υπάρχει η επίσημη άποψη ότι το Λιμενικό δεν επενέβη, επειδή το πλοίο «αρνήθηκε βοήθεια». Μόνο που αυτήν την άποψη την κάνουν σκόνη ειδικοί, πρώην αξιωματικοί.

Όσοι, λοιπόν, τα επισημαίνουν αυτά και θέτουν ερωτήματα δεν στοχοποιούν το Λιμενικό, όπως λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε υπονομεύουν τη χώρα, όπως αποφαίνεται ο Σκέρτσος Πόσο μάλλον που η χώρα κατηγορείται ήδη διεθνώς για τις περιβόητες «επαναπροωθήσεις»(pushbacks) που κάνει στη θάλασσα. Ο πρώην πρωθυπουργός, πιεζόμενος πριν από ένα μήνα σε συνέντευξή του στο CNN, αναγκάστηκε να πει ότι «δεν είναι αποδεκτές αυτές οι μέθοδοι» και να διαβεβαιώσει ότι «γίνεται έρευνα». Μόνο που ουδείς γνωρίζει αν και τι έχει αποδώσει η έρευνα. Το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξουμε σε άλλη μια υπόθεση υποκλοπών, την οποία έχει φάει το μαύρο σκοτάδι.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πολυσκοτίζεται για τις αντιδράσεις. Διότι με βασικό όπλο τη «μηδενική ανοχή» στη μετανάστευση απευθύνεται στο(μεγάλο) ποσοστό των ψηφοφόρων που διακατέχεται από απέχθεια για τους μετανάστες, η οποία μπορεί να φτάσει στα όρια του ρατσισμού. Σ’ αυτά τα στρώματα απευθύνονται οι πιο ακραίοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ και κάποιοι ξεπερνούν αυτά τα όρια.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε εποχή που κυριαρχεί ο πολιτικός κυνισμός. Στον οποίο υποτάσσονται τα πάντα, ακόμα και οι ζωές που κινδυνεύουν…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα