Ο Μπέος πρωταγωνιστής στο χειρότερο 17λεπτο της ελληνικής τηλεόρασης

Διαβάζεται σε 4'
Ο Μπέος πρωταγωνιστής στο χειρότερο 17λεπτο της ελληνικής τηλεόρασης
ANT1

Ο Αχιλλέας Μπέος είναι η Ελλάδα που δεν θέλουμε. Είναι όλα τα κακά αυτού του τόπου.

Προσβλητικός, ομοφοβικός, σεξιστής, αισχρός και απαράδεκτος. Αυτός είναι ο δήμαρχος του Βόλου, ο Αχιλλέας Μπέος.

Μετά τις θλιβερές και ποινικά κολάσιμες δηλώσεις του, λίγο μετά την επικράτησή του στις δημοτικές εκλογές, ο δημοτικός παράγοντας που μας έχει συνηθίσει σε τραμπούκικες συμπεριφορές, επέστρεψε στους δέκτες μας πρωί της Δευτέρας, για ένα νέο “σόου” μισαλλοδοξίας και κακοποιητικού λόγου.

Ο ίδιος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γ. Λιάγκα και κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τα χθεσινοβραδινά λεγόμενά του. Μάλιστα, ο Λιάγκας προσπάθησε να του υποδείξει εμμέσως να… μαζέψει τις ανοησίες του, όμως η “δημαρχάρα” δεν καταλαβαίνει από τέτοια “φλώρικα”.

Κι αν κάποιοι ίσως ανέμεναν ότι ο Μπέος θα ανακαλέσει τα όσα ρατσιστικά και ομοφοβικά είχε πει το προηγούμενο βράδυ για τον Κασσελάκη και τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ή ότι θα προσπαθούσε να τα “μαζέψει”, εκείνος επέστρεψε με στόχο να τους διαψεύσει πανηγυρικά και να επιβεβαιώσει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι είναι αμετανόητος, τόσο για τον κακοποιητικό λόγο του, όσο και για τις βίαιες πράξεις του (χαστούκια και μπουγελώματα με μάνικες).

Αρχικά ο Αχ. Μπέος -για να μας “πείσει” σχετικά με το… πόσο τον παρεξηγήσαμε- μάς είπε ότι έχει φίλους χορογράφους (γιατί όλοι οι χορογράφοι είναι γκέι, όλοι το ξέρουν αυτό).

Στη συνέχεια, ο ίδιος είπε πως έτσι μιλάει, γιατί έτσι έχει μάθει, γιατί έτσι έχει ζήσει, γιατί έτσι πιστεύει -και τέλος πάντως γιατί είναι και πολύ μάγκας στο τέλος της ημέρας και κάνει ο,τι του γουστάρει και δεν θα τον σταματήσει και κανένας. Επειδή ξέρει πολύ καλά σε ποια χώρα ζει, επεδή ξέρει πολύ καλά ότι κανένας νόμος δεν μπορεί να τον αγγίξει ουσιαστικά.

Ας δούμε όμως χρονικά τα όσα έγιναν.

Κατά τη διάρκεια του “εμπνευσμένου” λόγου του για την επανεκλογή του, ο πολύ άνδρας δήμαρχος αποκάλεσε “νούμερο” τον Κασσελάκη, μίλησε για τα… καλσόν που δεν φορά ο ίδιος και ξεκαθάρισε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ…

Άλλωστε, σε ανάρτησή του στο Facebook, προσπάθησε χωρίς επιτυχία να ξεπλύνει το μίσος του.

Μέσα σε αυτό το επικίνδυνο και εμετικό ξέσπασμά του, δεν παρέλειψε να επιτεθεί εκ νέου στα μίντια και στους “ξεπουλημένους δημοσιογράφους”, που δήθεν τον πολεμάνε και τον στοχοποιούν χωρίς λόγο, σε ένα παραλήρημα ακροδεξιάς ρητορικής.

Ακόμη, ο ίδιος μίλησε με τα πιο αισχρά λόγια για τη βουλεύτρια Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα, η οποία πήρε αμέσως θέση ενάντια στο ομοφοβικό του παραλήρημα.

Αν μη τι άλλο, η παρουσία του Μπέου στην εκπομπή του Γ. Λιάγκα κατάφερε να μπει στο βάθρο (και βόθρο) των χειρότερων και πιο λούμπεν στιγμών της ελληνικής τηλεόρασης. (Παρεμπιπτόντως, με ενδιαφέρον αναμένουμε αν θα υπάρξει παρέμβαση του ΕΣΡ).

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Βόλου παραμένει ακόμη ελεύθερος, ενώ μόλις τώρα υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις ομοφοβικές δηλώσεις του.

Όσον αφορά την νομική διάσταση για τον ρατσιστικό λόγο του Μπέου, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία (Άρθρο 1 ΝΟΜΟΣ 4285/2014 με ισχύ την 10/9/2014), η ομοφοβική ρητορική αποτελεί πράξη που διώκεται από τον νόμο αυτεπάγγελτα.

Χαρακτηριστικά, ο νόμος αναφέρει ρητά ότι: Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, χαρακτηριστικά φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με τον νόμο, ο αρμόδιος Εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να παραγγείλει άμεσα στα αστυνομικά όργανα του Βόλου τη σύλληψη του Αχ. Μπέου με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ώστε να εξεταστεί με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για το ενδεχόμενο υποκίνησης σε βία και ρητορική μίσους και εν τω συνόλω παραβίασης του άρθρου 1 της παραπάνω νομοθεσίας.

Το θλιβερό παραλήρημα του Μπέου στον ΑΝΤ1

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα