Βάσει νόμου, ο Αχιλλέας Μπέος θα πρέπει να συλληφθεί

Διαβάζεται σε 4'
Βάσει νόμου, ο Αχιλλέας Μπέος θα πρέπει να συλληφθεί
Ο δήμαρχος Βόλου Intime

Όσα ορίζει ο αντιρατσιστικός νόμος για τον ομοφοβικό οχετό που εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Ακραία ομοφοβική επίθεση εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην πρώτη ομιλία του μετά την επανεκλογή του στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες του Βόλου, -οι οποίοι παρά τα χαστούκια και τις ύβρεις, τον ψήφισαν μαζικά- ο τραμπούκος δήμαρχος έστρεψε τα «βέλη» του κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανέφερε πως επιθυμεί να αποκτήσει δύο αγόρια, μέσω παρένθετης μητέρας.

«Δηλαδή τι θέλεις να πεις εσύ τώρα με τα κανάλια που σε προβάλλουν; Ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π…δες; Πρότυπο είμαστε εμείς οι άντρες, οι αρσενικοί και οι γυναίκες. Αρκετά σας ανεχτήκαμε. Η προσωπική ζωή του καθενός είναι δικαίωμά του. Αλλά δεν θα γίνετε πρότυπο ποτέ…» είπε χωρίς καμία ντροπή ο Μπέος, με το κοινό του αρχικά να χασκογελάει και στη συνέχεια να ζητωκραυγάζει και να χειροκροτεί.

Μάλιστα, μετά από τις κατάπτυστες δηλώσεις που έκανε ο Μπέος για τον Κασσελάκη, στη συνέχεα μίλησε ζωντανά και στον ΑΝΤ1, όπου επανέλαβε τον ομοφοβικό οχετό του, δείχνοντας πως είναι αμετανόητος για όσα είπε λίγα λεπτά πριν.

“Χαμός θα γίνει από εδώ και πέρα! Δεν κατάλαβα; Είναι πρότυπο για τα παιδιά μας ο κ. Κασσελάκης; Οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός δεν με αφορούν προσωπικά και έτσι πρέπει να είναι, είναι δικαίωμά τους. Όχι όμως να τις προβάλουμε. Τον κρίνω, λοιπόν, γιατί είπε σε μία δήλωσή του ότι θέλει να μεγαλώσει δύο αγόρια, όχι κορίτσι. Δηλαδή, τι; Θα παράγουμε πού…δες κ. Χατζηνικολάου;”, είπε για ακόμα μία φορά ο Μπέος.

Απαντώντας στα παραπάνω, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είπε πως αναμένει εισαγγελική παρέμβαση: “Για τα σχόλια του κ. Μπέου δεν έχω πολλά να πω, απλά θα παροτρύνω τη Δικαιοσύνη επιτέλους και σε αυτό το θέμα να κάνει τη δουλειά της”.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Αχιλλέας Μπέος προέβη σε χυδαία επίθεση εναντίον και του Νάσου Ηλιόπουλου στον “αέρα” του ΣΚΑΙ, ενώ ο κ. Ηλιόπουλος άφησε αιχμές για ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες στην ΠΑΕ Βόλου.

Μπέος: “Έχω πολλούς φίλους γκέι – Δεν αντέχω τους τοξικούς ανθρώπους”

Λίγο μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τις θλιβερές δηλώσεις του, ο Αχ. Μπέος προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Facebook, δηλώνοντας πως… έχει γκέι φίλους και πως δεν αντέχει τους τοξικούς και επικίνδυνους ανθρώπους

“Αν και έχουμε άλλα να σκεφτούμε, μια διευκρίνιση είναι αναγκαία. Η αναφορά μου στον Κασσελάκη αφορούσε την απαράδεκτη δήλωσή του για δύο κατά “παραγγελία” γιούς. Ολοι καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη είναι αυτή. Οσον αφορά τα περί ομοφοβίας και τις λοιπές αηδίες δεν το συζητώ. Εχω πολλούς φίλους με αυτό τον προσανατολισμό, που κάνουμε και καλή παρέα. Τους μόνους που δεν αντέχω είναι τους τοξικούς και επικίνδυνους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου και επιλογών”, έγραψε.

Πρόκειται φυσικά για μια συνηθισμένη πρακτική ομοφοβικού, που με τη μέθοδο της κωλοτούμπας, προσπαθεί να ξεπλύνει -με αποτυχημένο τρόπο- ό,τι αισχρό έχει ξεστομίσει προηγουμένως.

Τι ορίζει ο αντιρατσιστικός νόμος για τη δημόσια ρητορική μίσους

Σύμφωνα με τη νομοθεσία (Άρθρο 1 ΝΟΜΟΣ 4285/2014 με ισχύ την 10/9/2014), η ομοφοβική ρητορική του Μπέου αποτελεί πράξη που διώκεται από τον νόμο αυτεπάγγελτα.

Χαρακτηριστικά, ο εν λόγω νόμος αναφέρει ότι: Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, χαρακτηριστικά φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με τον νόμο, ο αρμόδιος Εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να παραγγείλει άμεσα στα αστυνομικά όργανα του Βόλου τη σύλληψη του Αχ. Μπέου με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ώστε να εξεταστεί με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για το ενδεχόμενο υποκίνησης σε βία και ρητορική μίσους και εν τω συνόλω παραβίασης του άρθρου 1 της παραπάνω νομοθεσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα