Ο Λιάπης πνίγει τον πόνο του στη Μαλαισία. Επτά συντάκτες του NEWS 247 σχολιάζουν

Ο Λιάπης πνίγει τον πόνο του στη Μαλαισία. Επτά συντάκτες του NEWS 247 σχολιάζουν
Eurokinissi

Η σύλληψη, ο εξευτελισμός και η ατιμωρησία του Μιχάλη Λιάπη. Η συντακτική ομάδα του NEWS 247 γράφει για το "παράδειγμα" ενός πρώην ισχυρού άνδρα της ελληνικής πολιτικής σκηνής

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, συνελήφθη, παραπέμφθηκε να δικαστεί και σαν να μη συμβαίνει τίποτα, έφυγε για το ταξιδάκι του στο εξωτερικό.

Επτά συντάκτες του NEWS 247, σχολιάζουν τη στάση του. Στείλτε μας τη δική σας άποψη, αφήνοντας το σχόλιό σας στο τέλος του κειμένου.

Τι θα γινόταν αν ο Λιάπης ζούσε με 500 ευρώ, αναρωτιέται η Μαρίνα Χατζηδημητρίου

Πρώην υπουργός Μεταφορών παραβιάζει τον μισό ΚΟΚ, δίνει φτηνές δικαιολογίες, δηλώνει πως είναι συνταξιούχος και τον άγγιξε η κρίση- με ταπεινό πόθεν έσχες 28 ακίνητα και καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ!-, παίρνει προθεσμία για να απολογηθεί και φεύγει ένα ταξιδάκι για την εξωτική Μαλαισία.

Φυσικά δηλώνει πως έσφαλε και πρέπει να πληρώσει… όταν γυρίσει.

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας και μάλιστα κωμωδίας αλλά δυστυχώς δε μπορώ να γελάσω καθόλου. Θυμώνω, σκεπτόμενη όλους όσους αγχώνονται να είναι τίμιοι και τυπικοί όπως ο πατέρας μου, του οποίου έκανα δώρο για τα γενέθλιά του τα τέλη κυκλοφορίας για να μη πάθει κατάθλιψη-και με αυτό- αφού η σύνταξή του ολοένα και μειώνεται.

Εξοργίζομαι στην ύπαρξη ανθρώπων σαν τον Λιάπη που έχουν το θράσος και κάνουν και δηλώσεις αντί να κατεβάσουν το κεφάλι και να αναλογιστούν τι έκαναν.  Μακάρι να είχα ένα ραβδάκι και να μπορούσα να τους αφήσω για ένα μήνα μόνο με 500 ευρώ να «κολυμπήσουν» στα άγρια νερά της ελληνικής πραγματικότητας. Σίγουρα θα πνιγόντουσαν…

Για τον “γνωστό ρομπέν των τζιπ” γράφει  η Μίκα Κοντορούση

Ήρθε από το Παρίσι με τον θείο του και μετέπειτα πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, επισφραγίζοντας την παράδοση στην μεταπολιτευτική οικογενειοκρατία που διήρκησε 22 χρόνια. Έλαμψε διά της απουσίας του σε υπουργικούς θώκους και επιβεβαίωσε ότι το προφητικό ενσταντανέ του ’74, στο οποίο ξεμυτίζει από αεροπλάνο του Ζισκάρ ντ’ Εσταίν, παρέμεινε έτσι. Ασπρόμαυρο.

Την περασμένη Τρίτη ο Μιχ. Λιάπης έγινε περίγελος διεθνώς. Συνελήφθη να οδηγεί υπερπολυτελές τζιπ, χωρίς ασφάλεια, δίπλωμα και με πλαστές πινακίδες. Ήταν ατυχής η στιγμή. Και δεν ήταν η μόνη. Αβλεψία του λογιστή του ήταν το επίδομα ΕΚΑΣ που λάμβανε χρόνια, με την ανοχή του πολιτικού συστήματος που τον “ξέβρασε” αρχικά το 2009 και ξανά το 2013. Τυπογραφικό λάθος ήταν η “παρακαταθήκη” της ΝΔ, ύψους 148 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε σε λογαριασμό του. Όταν ο “μπον βιβέρ της Κηφισιάς” πέταγε αγκαζέ στη Γερμανία με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μ. Χριστοφοράκο για ένα ματς, δεν φαντάζονταν ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά των πολύκροτων σκανδάλων με μίζες, παραλείψεις και κακοδιαχείριση του εθνικού σιδηροδρομικού Οργανισμού.

Ο “Ρομπέν των τζιπ” την γλίτωσε πολύ φτηνά. Με πρόστιμο 1.300 ευρώ. Και η ζωή συνεχίζεται με χλιδάτες διακοπές στην Κουάλα Λουμπούρ. Αυτό επιτάσσει η στρατηγική της βουλευτικής ατιμωρησίας.

Άλλωστε, αν μπορεί ο αθλητικός Καραμανλής να απολαμβάνει το χρόνο της πολιτικής του “αφωνίας” στο νησί των Ιπποτών, γιατί ο Λιάπης να μην κυκλοφορεί Touareg με πλαστή την ΙΖΑ – 4000; Κι εμείς ας επιστρέψουμε στην παγωμένη και φορολογικά ανυπόφορη πραγματικότητά μας. Και σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά. #freeliapis. Ή μήπως έχουμε και άλλα να πούμε;

Eurokinissi

 

“Ξεμείναμε από οργή και το ρίξαμε στην πλάκα”, λέει η Σοφία Κατσαρέλη

Γιατί στην Ελλάδα η “θεία δίκη” έρχεται με χρονοκαθυστέρηση; Αν έρχεται ποτέ… Το όνομα του Μιχάλη Λιάπη κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργού δεν συνδέθηκε με κάτι χειροπιαστά μεμπτό -κι υπήρξε υπουργός σε τρεις 4ετίες.

Ώσπου φτάνουμε στο σήμερα, όπου εντελώς σουρεαλιστικά, ο πρώην υπουργός ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, αυτός που δίδασκε στα παιδιά σωστή οδηγική συμπεριφορά και έκοβε κλήση στον Ψωμιάδη για το κράνος, συλλαμβάνεται να οδηγεί με πλαστές πινακίδες κι όχι μόνο.

Ανεξάρτητα από όσα υποστήριξε, ζητώντας συγγνώμη, μιλάμε για την αποθέωση της αμετροέπειας ενός άλλοτε ισχυρού πολιτικού, που αν και δεν φέρει το όνομα, φέρει το βάρος της πολιτικής ιστορίας της οικογένειάς του. Μιλάμε για το αποκορύφωμα της ασέβειας προς κάθε Έλληνα, που δοκιμάζεται από την κρίση.

Κι όμως, δευτερόλεπτα μετά την έκπληξη που προκάλεσε η σύλληψή του, το ρίξαμε στην πλάκα. Ελάχιστοι θύμωσαν και βγήκαν απ’ τα ρούχα τους, νιώθοντας αδικία κι αγανάκτηση. Απόδειξη, τα άπειρα καυστικά σχόλια που κατέκλυσαν κυρίως το διαδίκτυο.

Τι μας συμβαίνει; Έχουμε χιούμορ ή πάθαμε ανοσία στη θλιβερή ελληνική πραγματικότητα, που υπαγορεύει, κανένας πολιτικός να μην τιμωρείται, παρά μόνο μετά την απομάκρυνσή του από το Ταμείο κι ενώ έχει ήδη “ξεζουμίσει” το δικαίωμα, που του δώσαμε εμείς με την ψήφο μας, να συμπεριφέρεται απροκάλυπτα αλαζονικά;

Ο Στέλιος Μπαμιατζής βλέπει στη συμπεριφορά του Λιάπη, τον μέσο Έλληνα

Μιχάλης Λιάπης, το νέο πρόσωπο των ημερών. Ο πρώην υπουργός, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην ισχυρός πολιτικός παράγοντας, γενικώς… πρώην.

Γιατί η Ελλάδα λοιπόν ασχολείται με έναν γενικό πρώην; Εκτός του προφανούς, ότι δηλαδή ένα δημόσιο πρόσωπο δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται με τον τρόπο που το έκανε ο κ. Λιάπης, ασχολούμαστε με το άλλοτε στενό άνθρωπο του Κ. Καραμανλή διότι είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη.

Ο Μ. Λιάπης απλώς λειτούργησε – συμπεριφέρθηκε όπως πάρα μα πάρα πολλοί συμπολίτες μας! Που παίρνουν το όχημα τους και παραβιάζουν στοπ! Που βάζουν τα φιμέ τζάμια για ¨μαγκιά” και “αντριλίκι”. Που δεν πληρώνουν τα ασφάλιστρα, και δεν μιλώ για εκείνους που πράγματι δεν έχουν!

Θυμηθήκαμε τον “μισέλ” διότι δεν τον θυμηθήκαμε: όταν ήταν υπουργός όταν έκανε ταξίδια για να δει την Εθνική μας με πληρωμένα εισιτήρια από τη Ζίμενς

Όταν το όνομα του ενεπλάκη σε υποψίες σκανδάλου. Τότε δεν ασχοληθήκαμε ούτε ψάξαμε ως πολίτες, Ε ας το κάνουμε τώρα αφού φυσικά έχει εκτεθεί από μόνος του.

Eurokinissi

 

Δεν πέφτει από τα σύννεφα η Ανθή Κουτσουμπού

Και ξαφνικά «πέσαμε από τα σύννεφα» που ένας πρώην υπουργός και μάλιστα Μεταφορών (τι ειρωνεία) κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες, χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια. Σίγουρα δεν είναι ο πρώτος πολίτης που παραβίασε τον μισό ΚΟΚ και, ας μη γελιόμαστε, το πρότυπο του άμεμπτου πολιτικού έχει ξεπέσει προ πολλού.

Κατακριτέα, σαφώς, η πράξη του αλλά ακόμα πιο προκλητική η στάση του. Αστείες δικαιολογίες περί γεμίσματος μπαταρίας και κρίσης σε μια περίοδο που ο «ανώνυμος» κόσμος δεινοπαθεί. Και ενώ επιχείρησε να σώσει τα προσχήματα, δηλώνοντας μεταμέλεια, έφυγε για το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ασία. Θράσος, ανηθικότητα, πείτε το όπως θέλετε και μάλλον μικρή σημασία θα έχει, αφού είναι «κοινό μυστικό» ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, με την πολύτιμη βοήθεια πολιτών, είναι ο καλύτερος «εκτροφέας» τέτοιων συμπεριφορών.

Όσον αφορά την, για τα μάτια του κόσμου, διαγραφή του από τη ΝΔ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν δεν είχε γνωστοποιηθεί η περιβόητη σύλληψη, δεν θα είχε γίνει. Για τους πολιτικούς της Ελλάδας, άλλωστε, μιλάμε…

Μπράβο στον Λιάπη λέει ο Στέφανος Νικήτας

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στο Μιχάλη Λιάπη ο οποίος σαν πολιτικός διδάσκει την λαμογιά στους πολίτες αυτής της χώρας. Μας έμαθε να ρισκάρουμε, βάζοντας πλαστές πινακίδες στην τζιπάρα μας και να την κυκλοφορούμε χωρίς να πληρώνουμε 3χιλιάρα στο κράτος.

Ναι γι’ αυτό το κράτος λέω το οποίο θέλει να μας πιει το αίμα με τους κεφαλικούς φόρους που βάζει σε όλους εμάς που έτυχε να έχουμε καταθέσεις στις τράπεζες, ακίνητα, τζιπαρες και σκάφη. Μας δίδαξε πολιτικό ήθος καθώς ζητώντας συγνώμη και πληρώνοντας αβάντα και το σήμα του 2014, έστειλε τον δικηγόρο του στο δικαστήριο και πήγε για διακοπές.

Οι πράξεις του πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς όλους. Είναι δικαιωματικά επίτιμος πρόεδρος του κινήματος “Δεν πληρώνω”… και ας τον διέγραψαν από τη Νέα Δημοκρατία.

Την επιστροφή Λιάπη  από τη Μαλαισία, προσμένει ο  Χρήστος Δεμέτης

“Στεναχωρήθηκα πολύ. Ήταν ένα λάθος. Μα δεν ήξερα ότι είχα πλαστές πινακίδες. Μου τις έφερε δώρο γενεθλίων η ξαδέρφη μου από ένα μαγαζί στο Μοναστηράκι και επειδή μου άρεσαν πολύ είπα να τις αλλάξω με τις παλιές επειδή είχαν στραβώσει και δεν ταίριαζαν με το τζιπ”. “Κύριε Λιάπη δεν έπρεπε να το κάνετε αυτό, είναι παράνομο. Χωρίς δίπλωμα, ασφαλιστήριο, παραβιάσατε στοπ, ξέρετε, το παρακάνατε”. “Μα, ναι, φταίω. Θα πληρώσω. Αλλά μόλις γυρίσω από την Κουάλα Λουμπούρ, εντάξει”;

Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο διάλογος του Μιχάλη Λιάπη με τον Εισαγγελέα. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών δίνει το καλό παράδειγμα στον μέσο Έλληνα που πρέπει να αισθάνεται περήφανος που τον έβαλε στη Βουλή. Είναι το πρότυπο φοροδιαφυγής και εύρεσης λύσεων εναντίον της οικονομικής κρίσης και της κυβέρνησης των Μνημονίων που αδικεί κατάφορα τον λαό της. Α ναι, ξέχασα.

Μέχρι πρότινος ήταν μέλος του κόμματος που κυβερνά. Λεπτομέρεια. Τουλάχιστον δεν είχε καταθέσεις στην BlackRock ο Λιάπης. Ή μήπως θα έχει του χρόνου; Σημειωτέον. Ο Μ. Λιάπης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης 20 ακινήτων, 8 οικοπέδων και τριών ΙΧ. Συμπέρασμα. Τα λεφτά πάνε στα λεφτά. Αλίμονο σε όσους δεν έχουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα