Ο Μητσοτάκης παριστάνει τον “αρχιστράτηγο”, γιατί έχει αντιπάλους “λοχίες”…

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Ο Μητσοτάκης, με τόσα προβλήματα να πιέζουν την κυβέρνησή του, όχι μόνο καταφέρνει να βγαίνει αλώβητος, αλλά να εμφανίζεται και σαν αρχιστράτηγος.

Η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά. Τα νοσοκομεία είναι ημι-διαλυμένα και ο Άδωνις κάνει φιγούρα με το «πρώτο απογευματινό χειρουργείο», όταν οι ουρές στα πρωινά είναι ατελείωτες. Η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή κάνει ό,τι γουστάρει και κουκουλώνει τις ευθύνες του μοιραίου στο έγκλημα και τραγωδία των Τεμπών υπουργού. Και αντί η κυβέρνηση να είναι κάθε μέρα στο καναβάτσο και να δέχεται απανωτά χτυπήματα, συμβαίνει το αντίθετο.

Μέσα σε όλα αυτά, ο πρωθυπουργός κάνει «αιφνιδιαστικές» περατζάδες από σούπερ μάρκετ, για να του δείξει ο αρμόδιος υπουργός πόσο έχουν φτηνύνει τα…καλλυντικά.

Αλλά δεν του φτάνουν οι εγχώριες «επιτυχίες». Έχει την πολυτέλεια να παριστάνει τον ευρωπαίο αρχιστράτηγο στον πόλεμο της Ουκρανίας. Είτε κάνοντας τα χατίρια των Αμερικανών είτε (και) προβάροντας κοστούμι για ευρωπαϊκό αξίωμα, όταν θα έρθει η ώρα να πάει στο σπίτι της η Ούρσουλα της σημερινής Κομισιόν.

Έχει αυτήν την άνεση ο Μητσοτάκης, αφού αισθάνεται ότι δεν έχει αντίπαλο. Σού λέει «ό,τι και να κάνω, όσο και να χάσω, μόνος μου θα παίζω». Γιατί οι αντίπαλοί του έχουν τα δικά τους βάσανα.

Ο Κασσελάκης, αφού «θριάμβευσε» στο συνέδριο, το ΄ριξε στις προσωπικές δουλειές και στη ντόλτσε βίτα. Αγοράζει σπίτια, πάει διακοπές στα βουνά. Και, ενδιαμέσως, απολογείται για τις εταιρείες που έχει στο εξωτερικό και δεν έπρεπε να έχει, αφού έγινε αρχηγός(το απαγορεύει ο νόμος που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016). Και, παράλληλα, τσακώνεται με τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ για το περίφημο δάνειο. Σπουδαία θέματα για κόμμα της αντιπολίτευσης, δεν αφήνει την κυβέρνηση να πάρει ανάσα, την έχει τσακίσει…

Ο Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μαντρώσει τους βουλευτές. Οι οποίοι καλόμαθαν-φαίνεται- με τα «αντάρτικα» στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο και τώρα θέλουν να τα επαναλάβουν στο αντίστοιχο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μια το ένα, μια το άλλο και το ΠΑΣΟΚ, που θα έπρεπε να κάνει ένα αλματάκι την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ υποφέρει, φαίνεται να αγκομαχάει κι αυτό. Και δεν δείχνει να μπορεί να πλησιάσει τη ΝΔ, έστω στο βάθος του δρόμου προς τις ευρωεκλογές.

Υπάρχει κι ο Κουτσούμπας, ο οποίος φαίνεται ότι έχει καταγοητευθεί από τα βιντεάκια που του αφιερώνει το Luben και στύβει το κεφάλι του για να βρει τις κατάλληλες κάθε φορά ατάκες. Αυτή τη φορά πρόβλεψε ότι, αν αποκτήσουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα βρεθούν φοιτήτριες που θα εκπορνεύονται για να πληρώνουν τα δίδακτρα(«sugar daddies», ήταν η πιασάρικη ατάκα του ρέκτη γραμματέα).

Κάπως έτσι ο Μητσοτάκης, με τόσα προβλήματα να πιέζουν την κυβέρνησή του, όχι μόνο καταφέρνει να βγαίνει αλώβητος, αλλά να εμφανίζεται και σαν αρχιστράτηγος. Ίσως γιατί οι αντίπαλοί του είναι κάτι σαν λοχίες…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα