Η Ζωή είναι δύσκολη

Η Ζωή είναι δύσκολη

Οπότε, όλη αυτή η εμπάθεια, όλη αυτή η κακοπιστία και η χολή, εάν μιλάμε για την κυρία Κωνσταντοπούλου, οφείλεται μόνο σε ένα λόγο: στο φθόνο

Το σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξη της Περιστέρας Μπαζιάνα ήρθε μέσω σόσιαλ μίντια: η Πρόεδρος του Κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», η πρώην βουλευτής του Σύριζα, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, και πρώην υποψηφια βουλευτής με τη «Λαϊκή Ενότητα», έγραψε, επί λέξει, στο Φέισμπουκ: «Σήμερα έβαλαν να μιλήσει την πρώην ασυμβίβαστη αριστερή, που θα χώριζε τον Τσίπρα αν υπέγραφε Μνημόνιο. Που τώρα πηγαίνει σε δεξιώσεις με τουαλέτες και γίνεται καθηγήτρια στην…Κίνα. Κάπως πρέπει να ξεπληρώσει τις φωτογραφικές ρυθμίσεις με τις οποίες ο άντρας της τής χτίζει την καριέρα της. Θα το διαβάσω όλο και θα επανέλθω.»

Προσωπικά, η συνέντευξη της συζύγου του Πρωθυπουργού δεν με ενδιέφερε – τη διάβασα γιατί έπρεπε. Η κυρία Μπαζιάνα δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο, δεν είναι ο Πρωθυπουργός, είναι η σύζυγός του. Ναι μεν είναι κοντά του, αλλά στη συνέντευξη μίλησε ως «απλός πολίτης», όπως δήλωσε. 

Με την ίδια λογική, δεν θα με ενδιέφερε ούτε μια συνέντευξη της κυρίας Μαρέβας Μητσοτάκη, ή της Δάφνης Σημίτη, της Νατάσας Καραμανλή, της Μελάνιας Τραμπ, ούτε του Ντένις Θάτσερ, ή του κυρίου Ξαβιέ Τζοκάντι, του συντρόφου της Κριστίν Λαγκάρντ, ας πούμε.  Δεν μαθαίνω τίποτα ενδιαφέρον, πολιτικά εννοώντας, από τέτοιου είδους συνεντεύξεις. 

Όλοι αυτοί, τί θα πούνε; Φυσικά, το αναμενόμενο: θα υποστηρίξουν κριτικά (για να τηρήσουν τα προσχήματα) τον (ή την) σύντροφό τους, και τέλος – δεν βγαίνει καμία είδηση από όλα αυτά τα σοβαρά,  ή σοβαροφανή, πολιτικά κοσμικογραφήματα. Άλλωστε κάποια από αυτά δεν είναι παρά «κουτσομπολίστικη δημοσιότητα της κλειδαρότρυπας», όπως χαρακτηρίζει η ίδια η Περιστέρα Μπαζιάνα τη δημοσιότητα που εξ ανάγκης παίρνει ο/η σύντροφος ενός πολιτικού. 

Όμως, ενώ η συνέντευξη της κ.Μπαζιάνα, θα έπρεπε να έχει την απήχηση που της αξίζει, ούτε περισσότερη ούτε λιγότερη, αίφνης ένα μεγάλο φάσμα του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου (από τον κωμικοτραγικό κ. Λεβέντη, μέχρι κάποιους εγκρίτους, λέμε τώρα, πολιτικούς σχολιαστές), επετέθη τόσο στη δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών, στην κ. Έφη Μαρίνου, όσο και στο πρόσωπο της συνεντευξιαζομένης της. Κι αυτή η επίθεση, χοντρικά, λέει: ο Τσίπρας βλέπει τα σκούρα, και ρίχνει στην επικοινωνιακή μάχη τις εφεδρείες του, τη σύζυγό του.

Αυτό, και με το συμπάθιο, είναι βλακώδες. Ποτέ άλλοτε, από το δημοψήφισμα και τις εκλογές του 2015 και μετά, ο Τσίπρας δεν ήταν σε ισχυρότερη θέση – πράγματι, γεννάνε και τα κοκκόρια του. Με την απίστευτη τύχη να έχει ως κύριο αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οικονομία να τσιμπάει ανοδικά, ίσως νομοτελειακά, μετά από από μια επταετία που είχαμε πιάσει πάτο, αλλά πάντως να τσιμπάει, με την έξωθεν καλή μαρτυρία από τους θεσμούς, με τον ελληνικό λαό να μην εξεγείρεται για τα δεινά του, ίσως λόγω της κόπωσης και του σοκ μετά από τα απανωτά μνημόνια, με ένα φώς να αρχίζει να διακρίνεται στην άκρη του τούνελ, που μπορεί και να είναι η έξοδος, με όλα αυτά λοιπόν, ο Τσίπρας απλά δεν χρειάζεται να «βγάλει τη γυναίκα του στο κλαρί», όπως δήλωσε ο ογκόλιθος της πολιτικής σκέψης, ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο Τσίπρας απλά δεν έχει ανάγκη από τη βοήθεια της γυναίκας του – μια χαρά τα καταφέρνει και μόνος του. Ίσως γιατί οι Έλληνες αναγνωρίζουν πως η σύγκριση με τους πολιτικούς του αντιπάλους, με όλους απ’ αυτούς, τον ευνοεί…

Οπότε, όλη αυτή η εμπάθεια, όλη αυτή η κακοπιστία και η χολή, εάν μιλάμε για την κυρία Κωνσταντοπούλου, οφείλεται μόνο σε ένα λόγο: στο φθόνο. Η αυταρχικότητα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο υπέρογκος εγωισμός της, η γιγαντιαία εικόνα που έχει για τον εαυτό της, απλά δεν της επιτρέπουν να αποδεχτεί το γεγονός πως κάποια άλλη γυναίκα, πλην αυτής, συζητιέται και προβάλλεται τόσο. Που μάλιστα, δεν είναι καν πολιτικός. Ή κομματάρχης…

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που κατηγορεί την «πρώην ασυμβίβαστη αριστερή» Περιστέρα Μπαζιάνα για συμβιβασμό, δεξιώσεις και τουαλέτες, όταν διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής, άφησε εποχή…  Η  Αυτοκράτειρα του Κοινοβουλίου, που περιόδευε στους διαδρόμους της Βουλής με τη μύτη της να δείχνει τον Πολικό Αστέρα ψηλά στον ουρανό, με την ακολουθία των παρατρεχάμενών της να ψέλνουν ύμνους στην Αυτής Προεδρικότητα, είναι αστείο να κατηγορεί την Μπαζιάνα…

Οι Έλληνες έκλεισαν με την ψήφο τους την πόρτα της Βουλής στην κυρία Κωνσταντοπούλου. Φαίνεται πως αυτό δεν τους το συγχώρησε ποτέ. Κι επειδή δεν γίνεται να τους βρίσει γι’ αυτή την απόφασή τους, βρίζει την Μπαζιάνα. Που μπορεί να μην έχει θεσμικό ρόλο, που δεν είναι παρά μια ακόμα αριστερή πολίτης, επιστήμων, εργαζόμενη, σύζυγος και μητέρα, έχει όμως αξιοπρέπεια.

*Ο Παύλος Μεθενίτης είναι δημοσιογράφος του Ραδιοφώνου 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα