Μηνύστε αλλήλους

Μηνύστε αλλήλους

«Οι πληροφορίες πως ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ θα εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο την επαναφορά του θεσμού της Ιεράς Εξετάσεως, προς το παρόν δεν έχουν διασταυρωθεί»

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ Στεργιούλης είναι ένας δραστήριος ιεράρχης. Από το 2005 που έγινε η «ενθρόνισίς» του στα Κύθηρα, όπως ο ίδιος αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα, ο Σεβασμιώτατος επέδειξε σημαντικό ποιμαντορικό έργο λειτουργώντας πάντα με γνώμονα την άτεγκτη υπεράσπιση της χριστιανικής πίστεως με κάθε μέσο, δικονομικό ή άλλο, έναντι αυτών που την υπονομεύουν, θεωρώντας, αφελώς ή υπόπτως, πως ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης, της συμπόνιας και της καταλλαγής.

Έτσι, τον περασμένο Οκτώβρη, ο Σεβασμιώτατος απέστειλε την παρακάτω επιστολή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, (όπως δημοσιεύτηκε στο vimaorthodoxias.gr):

«Αξιότιμη κ. Εισαγγελεύ,
Η θεατρική παράστασις «Η ώρα του Διαβόλου», που προβάλλεται στο θέατρο «Αριστοτέλειο» ή όπου αλλού, προσβάλλει βάναυσα, ασεβέστατα και αναιδέστατα το Πανάγιο πρόσωπο του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, καθώς επίσης και της Παναχράντου Μητρός Αυτού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας και προσβάλλοντας απαίσια το θρησκευτικό αίσθημα του ευσεβούς Χριστεπωνύμου Πληρώματος πλήττει την συνείδησι και την καρδιά κάθε Ορθοδόξου Έλληνα πολίτη, Κληρικού και λαϊκού…Παρακαλείσθε να προβήτε σε άμεση διακοπή των αισχρών αυτών παραστάσεων και να καταλογισθούν κατά τον νόμον οι ευθύνες στους υπαιτίους της αναστατώσεως αυτής του Ελληνορθοδόξου λαού μας.»

Επειδή, προφανώς, οι πολέμιοι της χριστιανικής πίστεως δεν συνετίσθηκαν και εξακολούθησαν με την ανοχή του Κράτους να πλήττουν την Ορθοδοξία ενδεδυμένοι την καλλιτεχνική προβιά, αυτοί οι λύκοι, οι αρνησιπάτριδες και αρνησίθρησκοι, ο Άγιος Κυθήρων, αυτός ο διαπρύσιος υπέρμαχος της Ορθοδοξίας, επανήλθε. Πρόσφατα λοιπόν κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών της θεατρικού έργου «Jesus Christ Superstar», που εδώ και μερικές ημέρες παρουσιάζεται σε θέατρο των Αθηνών, ζητώντας την τιμωρία τους και την παύση της παράστασης. Ακολουθεί απόσπασμα της μήνυσης (πηγή: news247):

«Καταθέτω την παρούσα μήνυση κατά των μηνυομένων για παράβαση των άρθρων 198 και 199 Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος, καθόσον συμμετέχουν από κοινού σε θεατρική παράσταση που περιέχει πράξεις και δηλώσεις οι οποίες αποτελούν βαρύτατη καθύβριση της ορθόδοξης θρησκείας και ακραία βλασφημία σε βάρος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Πιο συγκεκριμένα η εν λόγω παράσταση παρουσιάζει τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ως μέλος της κοινότητας των ΧΙΠΙΣ, κοινότητα προσώπων που έχει ταυτιστεί με σεξουαλικά όργια και χρήση ναρκωτικών ουσιών (Σχετ.5). Στην παράσταση παρουσιάζεται επίσης γυναίκα με το όνομα Μαρία Μαγδαληνή, δηλαδή με αναφορά στην Αγία Μαρία Μαγδαληνή, να τραγουδάει στον Ιησού ερωτικό τραγούδι (Σχετ.2, σελ.2)….»

Οι πληροφορίες πως ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ θα εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο την επαναφορά του θεσμού της Ιεράς Εξετάσεως, προς το παρόν δεν έχουν διασταυρωθεί. Ωστόσο, καλώς πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο Ιεράρχης οραματίζεται ένα Ιερόν Δικαστήριον, στο οποίο θα δικάζονται όλοι οι βλάσφημοι, οι υβριστές και οι πολέμιοι της Πίστεως και της Πατρίδος, όλοι αυτοί οι δήθεν καλλιτέχνες και οι χίπις που κάνουν σεξουαλικά όργια και χρήση ναρκωτικών. Και όταν αυτοί ομολογήσουν, μετά από βασανσιτήρια, τα χυδαία και αισχρά εγκλήματά τους, θα αποστέλλονται στην Πυρά, πριν τους υποδεχθεί το Αιώνιον Πυρ της Κολάσεως, αυτούς τους αιρετικούς, που πίστεψαν πως Ο Θεός είναι Αγάπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα