Ποιος φταίει; Ο Χατζηπετρής!

Ποιος φταίει; Ο Χατζηπετρής!
Μαθήτρια με μάσκα την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς EUROKINISSI

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την αδυναμία της κυβέρνησης να αναλάβει την ευθύνη του φιάσκου με της μάσκες-γίγας, τονίζοντας ότι εμπλεκόμενοι και μη στην υπόθεση είτε δεν είπαν τίποτα, είτε πέταξαν το "μπαλάκι" αλλού.

Οσα έγιναν το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τις ακατάλληλες μάσκες, που διανεμήθηκαν στα σχολεία, έχουν πολλά στοιχεία φαιδρότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σοβαρά. Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν δόθηκε καμία επίσημη εξήγηση για το φιάσκο και ο ένας υπουργός πετούσε το μπαλάκι στον άλλον, αποδεικνύει ότι η λέξη «ευθιξία» είναι είδος εν ανεπαρκεία. Όσο για την «παραίτηση» ούτε καν συζήτηση να γίνεται, είναι εντελώς άγνωστη.

Ποιος θα μας πει υπεύθυνα ποιοι και γιατί ευθύνονται που χιλιάδες μάσκες αποδείχτηκαν ακατάλληλες; Ποιος θα αναλάβει το κόστος, που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο (μερικά εκατομμύρια ευρώ); Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις υπουργών και λοιπών αξιωματούχων, ουδείς. Για την ακρίβεια, καθένας πετάει την ευθύνη στον άλλον. Είναι μια μέθοδος για να μην φταίει κανείς.

Η κ. Κεραμέως, της Παιδείας, δεν είχε-λέει- καμιά ανάμειξη και έδειξε το υπουργείο Εσωτερικών. Μάλιστα, μας υπέδειξε να μη στεκόμαστε στο θέμα της ακαταλληλότητας των μασκών, αλλά να βλέπουμε «τη μεγάλη εικόνα»…

Ο κ. Κοντοζαμάνης, της υγείας, λέει ότι… «έγινε παρεξήγηση». Κάποιος να του επισημάνει ότι «…εξήγηση δεν δώσαμε», που λέει ο στίχος από το γνωστό τραγουδάκι του Μάνου Χατζηδάκι. Ο ίδιος πρόσθεσε περίπου ότι δεν έγινε και τίποτα, αφού «οι επόμενες μάσκες θα είναι σωστές»!

Ο κ. Χαρδαλιάς, που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει, είπε ότι την ευθύνη είχαν το υπουργείο Εσωτερικών και η Κεντρική Ενωση Δήμων.

O κ. Μαγιορκίνης, της Επιτροπής των ειδικών, δεν καταλάβαμε τι ήθελε να πει και το μόνο που κατάφερε είναι να τα μπουρδουκλώσει κι άλλο.

Δείτε και ακούστε εδώ πώς όλοι αυτοί οι εμπλεκόμενοι και μη στην υπόθεση είτε δεν είπαν τίποτα είτε απέδιδαν την ευθύνη σε άλλους.

Και ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος, υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, το μόνο που βρήκε ήταν να εξαπολύσει μια…ηρωϊκή επίθεση σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, oι οποίοι του άσκησαν κριτική.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας μην χαλάμε τις καρδιές μας. Ποιος φταίει γι’ αυτό το φιάσκο; Κανείς. Για την ακρίβεια φταίει ένας εντελώς άσχετος, τον οποίο μας θυμίζει το εύθυμο τραγουδάκι του Λουκιανού Κηλαϊδόνη. Ο Χατζηπετρής!

Καλή διασκέδαση να έχετε. Όπως διασκέδασε για τα καλά ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης σε συναυλία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Όχι, κύριε Χαρδαλιά, μην του στείλετε το πρόστιμο στο σπίτι. Συγχωρήστε τον. Το έκανε την πρώτη φορά στα εγκαίνια της Ομόνοιας, το έκανε δεύτερη τώρα, δεν θα το επαναλάβει…

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα