Το ύπουλο σχέδιο κατά του Παναγιώτη του Λαφαζάνη

Το ύπουλο σχέδιο κατά του Παναγιώτη του Λαφαζάνη

Η ελληνική αριστερίλα ξέρει πως να κάνει επανάσταση χωρίς αιτία καλύτερα και από τον James Dean

Φαίνεται ότι οι εγχώριες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν πάρει τοις μετρητοίς την διάσημη φράση του Φιντέλ Κάστρο που λέει ότι: “Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε”. Αυτός προφανώς είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουν τις αγωνιστικές δραστηριότητές τους κατά της τροπολογίας Αχτσίόγλου για τις απεργίες, παρά το γεγονός ότι η Υπουργός την απέσυρε.

Συνεχίζουν λοιπόν το πεντάλι για να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Όχι απαραίτητα για το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχουν πάντοτε λόγοι για επαναστατική γυμναστική. Ιδίως καθώς υπάρχουν συνδικαλιστές που θεωρούνται επαγγελματίες και προστατεύονται με νόμο. Ως εκ’ τούτου δεν έχουν με κάτι άλλο να ασχοληθούν παρά να κάνουν ασκήσεις επανάστασης. Έτσι δικαιολογούν την ύπαρξή τους. Πολλώ δεν μάλλον τώρα που μοιάζει να μπαίνει ένα φρένο στην κατάχρηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, απειλείται η ίδια η ύπαρξή τους. Θα αντιδράσουν σαν λυσσασμένα σκυλιά.

Το ευτύχημα είναι ότι σε αντίθεση με τη δεκαετία του ’80, οπότε ήταν απαγορευμένο να σχολιάζει κανείς την συνδικαλιστική νομενκλατούρα, πλέον υπάρχουν αρκετοί που τους θεωρούν γραφικούς και κάποιοι λίγοι που κατανοούν ότι οι γραφικότητές τους υπονομεύουν στην πραγματικότητα το συνδικαλιστικό κίνημα και συχνά λειτουργούν ενάντια στα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Αν όμως θεωρεί κανείς γραφικούς τους συνδικαλιστές που συνεχίζουν απτόητοι τις κινητοποιήσεις κατά μιας τροπολογίας που προς το παρόν δεν υπάρχει, τότε δεν υπάρχουν λόγια για τον Παναγιώτη τον Λαφαζάνη που καλεί σήμερα σε κινητοποίηση τις συλλογικότητες στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας παρά το γεγονός ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί! Ο σύντροφος Παναγιώτης είχε προγραμματίσει για σήμερα διαμαρτυρία στα ειρηνοδικεία και δεν θα αφήσει μια μικρολεπτομέρεια να του χαλάσει το πρόγραμμα.

 

Πρόκειται άλλωστε για ύπουλο σχέδιο των πρώην συντρόφων του για να υπνωτίσουν το κίνημα. Μερικές ακόμη αναβολές πλειστηριασμών θα καταστήσουν τους αγωνιστές των συλλογικοτήτων μαλθακούς. Θα χάσουν τη φόρμα τους. Ως εκ’ τούτου ο Παναγιώτης, όπως οφείλει να κάνει ο καλός προπονητής μαζεύει την ομάδα για προπόνηση, για ένα οικογενειακό διπλό όπου εναλλάξ μέλη των συλλογικοτήτων θα παριστάνουν τα ΜΑΤ ώστε να υπάρχει δράση.

Την ίδια μάταιη τακτική ακολουθούν βεβαίως και οι επαναστάτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουν να καλούν τους πολίτες σε ανταρσία για θέματα που εν συνεχεία θα ψηφίσουν με τα δύο χέρια. Όπως για παράδειγμα κάνουν με τη ΔΕΗ. Εϊς εξ’ αυτών μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να “σηκωθούν από τους καναπέδες” προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους. Τώρα που είναι καιρός και δεν χρειάζεται πλειοψηφία για να κηρυχθεί απεργία. Αν το κάνουν, τότε ο βουλευτής θα συνεχίσει να αντιδρά, αλλά πιθανόν να ψηφίσει. Αν όχι; Πάμε παρακάτω. Μιλάμε για σταθερή ιδεολογία. Μιλάμε για πολιτικό κεφάλαιο…

Ο κύκλος κλείνει με το ίδιο το Υπουργείο Εργαζίας που προκάλεσε την αναστάτωση με τις απεργίες. Απέσυρε την ορθή τροπολογία (βλ. εικόνα) για τις απεργίες, προκειμένου να κάνει νομοτεχνικές αλλαγές. Το πόσες νομοτεχνικές αλλαγές χωρούν σε μια πρόταση δεν γνωρίζω αλλά ήδη στελέχη του Υπουργείου ξεκαθάρισαν ότι η τροπολογία θα είναι η ίδια, απλά θα προηγηθεί ένας διάλογος για να εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους ότι κάνουν λάθος να αντιδρούν σε μια τροπολογία που σύμφωνα με επίσημη θέση, δεν θα αλλάξει κάτι σε σχέση με τις απεργίες.

Η χώρα βιώνει τον απόλυτο παραλογισμό αλλά κανείς δεν εκπλήσσεται. Τουναντίον τίποτα πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί ακραίο ή αναπάντεχο. Η επαναστατική γυμναστική έχει γίνει το εθνικό μας άθλημα. Σύντομα ελπίζω θα υπάρξει λαϊκή απαίτηση να γίνει και ολυμπιακό…

*Ο Σταμάτης Ζαχαρός είναι Αρθρογράφος του NEWS 24/7 και Σύμβουλος Έκδοσης της 24 MEDIA ( @SZacharos)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα