Σταματήστε να είστε φτωχοί, νευριάζουν οι υπουργοί

Σταματήστε να είστε φτωχοί, νευριάζουν οι υπουργοί
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης Aris Oikonomou / SOOC

Η αδυναμία των πολιτών να βάλουν βενζίνη, φαίνεται ότι προκαλεί εκνευρισμό στην κυβέρνηση, οπότε πρέπει άμεσα να πάρουν τα μέτρα τους, να πλουτίσουν και να μην κρυώνουν.

Είναι θέμα επιλογής ή ψυχολογίας το να βάλεις ή να μη βάλεις βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης;

Αν έχεις αποταμιεύσεις ή αξιοπρεπή μισθό και δεν σου τελειώνουν τα χρήματα την πρώτη βδομάδα του μήνα, ίσως τότε να είναι πράγματι θέμα επιλογής. Μειώνεις την κατανάλωση, όπως υποστηρίζει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επειδή βλέπεις βομβαρδισμούς στις ειδήσεις. Για “ψυχολογικούς λόγους” δηλαδή.

Επιπλέον, δεν κρυώνεις, όχι λόγω των επιδομάτων που κάποτε θα λάβεις, αλλά επειδή έχεις ο ίδιος τη δυνατότητα να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης για τον βαρύ Χειμώνα από πριν.

Αντέχεις την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια και δεν έχεις προσβληθεί από τον φόβο του καταναλωτή πριν ανοίξει τον λογαριασμό ρεύματος. Ζορίζεσαι αλλά τα καταφέρνεις.

Όλα αυτά αν έχεις χρήματα. Αν όμως είσαι φτωχός, χαμηλόμισθος ή άνεργος, τότε οι “ψυχολογικοί λόγοι” του υπουργού, πάνε περίπατο.

Δεν βάζεις βενζίνη, γιατι δεν έχεις χρήματα. Κρυώνεις για τον ίδιο λόγο. Δεν μπορείς να προσφέρεις στο παιδί σου όσα χρειάζεται, για τον ίδιο λόγο. Δεν βγάζεις το μήνα για τον ίδιο λόγο.

Οι πολιτικοί και οι υπουργοί έχουν διαχρονικά δυσκολία κατανόησης των προβλημάτων των πολιτών. Είτε -αν είναι πορφυρογέννητοι- δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ στη ζωή τους αντίστοιχα προβλήματα, είτε ξεχνούν το παρελθόν τους με το που ράβουν το κοστούμι.

Στην πλειοψηφία τους, δεν ζουν στην ίδια χώρα με τους πολίτες που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.  Ζουν σε μια άλλη πραγματικότητα. Δεν πάνε τα παιδιά τους στα ίδια σχολεία, δεν μετακινούνται με τον ίδιο τρόπο, δεν έχουν την ίδια περίθαλψη, δεν ανησυχούν με τον ίδιο τρόπο για τη θέρμανση και τη βενζίνη.

Το καινοφανές που έχει φέρει η παρούσα διακυβέρνηση, είναι η φανερή ενόχλησή της για τους φτωχούς και τα ανεξήγητα παράπονά τους. Δεν πήραν αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό; Δεν θα πάρουν 13 ευρώ το μήνα για βενζίνη και μάλιστα για 3 μήνες σερί; Γιατί εξακολουθούν να γκρινιάζουν και να χαλάνε τη διάθεση των υπουργών; 

Η φανερή απέχθειά προς τον φτωχό, οδηγεί συχνά σε κυνικές δηλώσεις, όπως αυτή του κ. Γεωργιάδη ή του κ. Σκέρτσου στο πρόσφατο παρελθόν για την πολυτέλεια του να έχει μια χώρα δυνατό ΕΣΥ.

Επειδή λοιπόν, η ένδεια μεγάλης μερίδας των πολιτών και η αδυναμία τους να καταναλώσουν, φαίνεται ότι προκαλεί εκνευρισμό στην κυβέρνηση, πρέπει οι φτωχοί να αναλάβουν την ατομική τους ευθύνη και να δράσουν άμεσα.

Από σήμερα κιόλας να αποκηρύξουν την φτώχεια τους και να νιώσουν πλούσιοι. Όλα άλλωστε είναι θέμα ψυχολογίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα