Με 6000 κρούσματα, η κυβέρνηση βλέπει ως “πολυτέλεια” το δυνατό ΕΣΥ

Με 6000 κρούσματα, η κυβέρνηση βλέπει ως “πολυτέλεια” το δυνατό ΕΣΥ
INTIME NEWS

Ο Ακης Σκέρτσος δεν βλέπει το λόγο για τον οποίο η χώρα πρέπει να αποκτήσει "ένα πολυτελές εθνικό σύστημα υγείας".

Η δήλωση του Ακη Σκέρτσου ότι “δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας” έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στα social media και όχι μόνο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Επικρατείας είπε, επί λέξει, τα εξής την ώρα που η χώρα βιώνει τη χειρότερη κατάσταση από το ξέσπασμα της πανδημίας: “Το σύστημα υγείας και προ πανδημίας ζοριζόταν, πιεζόταν τους χειμερινούς μήνες. Θα πιεσθεί και φέτος, το γνωρίζουμε, και γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητές του. Έχουμε κάνει τα πάντα για να αυξήσουμε τη δυναμικότητα, έχουμε διπλασιάσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έχουμε προσθέσει 12.000 έκτακτο προσωπικό στο σύστημα υγείας, δεν μπορούμε μέσα σε ένα χρόνο – και δεν υπάρχει και λόγος – να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ. Διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κρατήσουμε το σύστημα υγείας ανοιχτό και για τους υπόλοιπους πολίτες που νοσούν πέραν του COVID”.

Το πως το ορίζει το “πολυτελές” ο Υπουργός είναι κάτι που πρέπει να διευκρινιστεί. Ωστόσο η μη πρόθεση επένδυσης στο ΕΣΥ είναι πασιφανής.

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα και ιδιαίτερα αυτά που (δεν) αφορούν την Εκκλησία, ο κ. Σκέρτσος επίσης προκάλεσε απορίες αφοιύ τόνισε: “Η εκκλησία υπάγεται στην κατηγορία που καλύπτει ζωτικές ανάγκες, η πίστη είναι μια ζωτική ανάγκη του ανθρώπου, όπως είναι και η τροφή και η νοσηλεία. Σε αυτές τις δραστηριότητες συνειδητά και συλλογικά δεν έχουμε επιβάλει υπερβολικούς περιορισμούς. Οι περισσότεροι πιστοί είναι άνω των 50, 60 ετών, εκεί ο εμβολιασμός είναι στο 80%, αντίστοιχα και οι ιεράρχες, οι ιερείς, οι ψάλτες έχουν εμβολιαστεί σε πολύ μεγάλα ποσοστά, θεωρούμε ότι είναι χώροι σε μεγάλο βαθμό προστατευμένοι”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα