Η ηχηρή πτώση του Τσίπρα, ο ένας και μοναδικός στόχος της Γερμανικής Ευρώπης

Η ηχηρή πτώση του Τσίπρα, ο ένας και μοναδικός στόχος της Γερμανικής Ευρώπης
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Τα βήματα του Αλέξη Τσίπρα προς τα πίσω, με στόχο έναν "έντιμο συμβιβασμό" και τα γεράκια της γερμανικής Ευρώπης, που θέλουν μια ελληνική κυβέρνηση ανδρείκελων και τον λαό υποταγμένο, στοχεύοντας σε "άτιμη" συμφωνία και εξευτελισμό του Έλληνα πρωθυπουργού στο έσχατο σημείο

Οι μάσκες έπεσαν. Και ο πλέον δύσπιστος βλέπει πια την ολοκάθαρη προσπάθεια της Γερμανικής Ευρώπης και των κολαούζων της, να γκρεμίσει την  Ελληνική κυβέρνηση και να εξευτελίσει απολύτως, τον νομίμως εκλεγμένο, Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Με βάση τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί σε σχέση με τις προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης και τις προτάσεις των γερακιών του Γερμανικού διευθυντηρίου της Ε.Ε θα αναφερθώ μόνο σε ένα από τα πολλά για να δούμε το αδιέξοδο που προσπαθούν να στριμώξουν την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα οι δανειστές προτείνουν – απαιτούν η ενέργεια, το νερό να πάει το 23%. Αυτό πρώτα από όλα σημαίνει μια τρομακτική αύξηση στις ανελαστικές υποχρεώσεις των Ελλήνων. Δηλαδή, ρεύμα, ύδρευση, θέρμανση, μονομιάς  αυξάνονται κατά 10%!!! Αυτό όμως σημαίνει και μια αύξηση κόστους στον οικογενειακό προϋπολογισμό από εκατόν πενήντα έως ίσως και πεντακόσια ευρώ. Με λίγα λόγια, ίσως και ένα δις ευρώ εξαφανίζεται από την αγορά και την πραγματική οικονομία.

Αυτό όμως είναι η μία παράμετρος, που αφορά τους ιδιώτες και τον καθένα μας ξεχωριστά. Εάν αναλογιστούμε όμως και το κόστος που αντιπροσωπεύει για τις επιχειρήσεις (ασχέτου μεγέθους και αντικειμένου) αυτή η τρομακτική αύξηση του ΦΠΑ, τότε τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε λογική. Το ποσό που εξαφανίζεται από την αγορά και την πραγματική οικονομία είναι  απροσδιόριστα δυσθεώρητο και τρομακτικό ενώ νέες ορδές ανέργων θα εμφανιστούν.

Το πιο πάνω παράδειγμα δείχνει ότι τα επεκτατικά γεράκια της Γερμανικής Ευρώπης δεν αρκούνται μόνο στο να αρπάξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους στρατηγικούς τομείς της Ελλάδας αλλά θέλουν Λαό υποταγμένο και κυβέρνηση ανδρείκελων.

Παρόλο που η κυβέρνηση έχει κάνει πίσω και έχει αφήσει στην άκρη όχι μόνο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αλλά και τις προγραμματικές της δηλώσεις οι δανειστές απαιτούν καθημερινώς  όλο και περισσότερο «αίμα».

Στόχος τους όχι η υποταγή της Ελληνικής κυβέρνησης μέσω μιας «άτιμης» συμφωνίας για την Ελλάδα και μιας θριαμβευτικής για τους δανειστές αλλά η πτώση της κυβέρνησης και ο εξευτελισμός του Τσίπρα στο έσχατο σημείο.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κινήθηκε στα όρια του «έντιμου» συμβιβασμού, διατεθειμένος να κάνει πολλά βήματα πίσω. Οι δανειστές όμως κινούνται στα όρια της ανθρωποφαγίας και της «πολιτικής» δολοφονίας του Τσίπρα και κατ’ επέκταση της Δημοκρατίας καθώς αδιαφορούν για τη βούληση του Ελληνικού Λαού που πρόσφατα τον ανακήρυξε Πρωθυπουργό. Στόχος της Γερμανικής επεκτατικής μηχανής ένας και μοναδικός: Το κεφάλι του Τσίπρα στην γκιλοτίνα. Θα μπορούσε να είναι και στο απόσπασμα όπως άλλωστε αρέσκονταν οι κατακτητές στο παρελθόν…

Υ.Γ. Η Goldman Sachs λέει πως υπάρχει ανάγκη για νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα όπως αναφέρει το χθεσινό διαδικτυακό ΤΙΜΕ. Η Δημοκρατία στα καλύτερά της!

* Ο Στάθης Διομήδης είναι αρθρογράφος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα