Μπαλτάκος Gate: Και ξαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα…

Μπαλτάκος Gate: Και ξαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα…

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις Γνώμες του NEWS 247), για την υπόθεση Μπαλτάκου και μια παραίτηση που δεν ήρθε ποτέ

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει θεατές ενός θεάτρου του παραλόγου, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει με «φθηνές» απαντήσεις τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο π. γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, εξ απορρήτων και δεξί χέρι του κου Σαμαρά, με τη Χ.Α.

Το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα ήταν η κορυφή μιας διαδρομής που είχαν στενοί συνεργάτες του κου Σαμαρά εδώ και καιρό. Δηλώσεις περί αντικομμουνιστών, περί ακτιβισμού της Χ.Α., περί υπεράσπισης της δράσης της, εκβιασμοί ότι εάν δεν ψηφίσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει η Ν.Δ. μαζί με τη Χ.Α. τα νομοσχέδια όπως κατήγγειλε ο Κουβέλης, και ένας ατελείωτος κατάλογος, δείχνει την προνομιακή σχέση στενών συνεργατών του κου Σαμαρά και της Χ.Α.

Ο κύριος Σαμαράς αρνείται ότι γνώριζε οτιδήποτε για την προνομιακή σχέση Χ.Α. και γενικού γραμματέα της κυβέρνησης. Σίγουρα τις δηλώσεις τους σε βάθος χρόνου, όπως και το καθημερινό φλερτ και σαλιαρίσματα με τη Χ.Α. που είχαν κάποιοι εκ των στενών συνεργατών του (όπως πολύ εύστοχα είχε αναφέρει ο Ν. Μοπογιόπουλος), τις γνώριζε και δεν αντέδρασε. Οι δηλώσεις και οι πρακτικές των συνεργατών του είναι πέρα πάσης αμφιβολίας και δείχνουν ακροδεξιά σκέψη και πρακτική. Ο Πρωθυπουργός όμως επέλεξε να σιωπήσει και να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα οι συνεργάτες του.

Όμως ακόμη και όταν εμφανίστηκαν οι συνομιλίες του κου Μπαλτάκου με τη Χ.Α. ο κος Σαμαράς επέλεξε να σιωπήσει, δεν απέπεμψε τον συνεργάτη του, και βέβαια δεν έκανε ούτε καν μια δήλωση αποδοκιμασίας για τις πρακτικές του, εκτός από έναν ισχνό σχόλιο. Ο κος Σαμαράς έδωσε υπερεξουσίες μόλις πριν έναν χρόνο στον κο Μπαλτάκο δείχνοντάς, ότι του έχει τυφλή εμπιστοσύνη, καθιστώντας τον ουσιαστικά συντονιστή της κυβέρνησης και «λογοκριτή» καθώς όσα νομοσχέδια έπαιρναν το δρόμο της Βουλής θα έπρεπε πρώτα να έχουν την υπογραφή του.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν επανέρχεται στο προσκήνιο η δήλωση για την οποία είχε διαγραφεί το 2011 ο τότε βουλευτής της Ν.Δ. κος Χατζηγάκης: «Ακροδεξιά σταγονίδια που κάτω από την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς επιχειρούν να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα της Ν.Δ"

Οι αναφορές Μπαλτάκου (στη δημοσιοποιημένη συνομιλία) για παρέμβαση Αθανασίου και Δένδια στο έργο της Δικαιοσύνης διαψεύστηκαν και από τους δύο αλλά πέραν τούτου ουδεμία νομική ενέργεια δεν έγινε από τους δύο υπουργούς για να υπερασπιστούν την τιμή και την υπόληψή τους από όσα τους καταμαρτυρά ο κος Μπαλτάκος έστω και εάν εκ των υστέρων ο τελευταίος προσπάθησε να δικαιολογήσει με το δικό του τρόπο τα όσα είπε… Ας μην ξεχνάμε ότι η Δικαιοσύνη είναι εκ των βασικών πυλώνων και στυλοβατών της Δημοκρατίας και δεν μπορεί να τραυματίζεται από τέτοιες ιστορίες.

Σε οποιαδήποτε χώρα της Δύσης μετά από ένα τέτοιου μεγέθους σκάνδαλο το πρώτο που θα είχε συμβεί θα ήταν η παραίτηση του Πρωθυπουργού  αναλαμβάνοντας με παρρησία και εντιμότητα την πολιτική ευθύνη για τους συνεργάτες του και τις σχέσεις τους με την ακροδεξιά. Αυτό άλλωστε θα ζητούσε και η αξιωματική αντιπολίτευση σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.  Παραίτηση Πρωθυπουργού και εξηγήσεις από τους εμπλεκόμενους υπουργούς.

Εδώ όμως η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε παραίτηση των υπουργών και εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό!!!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο αρκετά ΜΜΕ,  ηλεκτρονικά και έντυπα, προσπαθούν να πείσουν τηλεθεατές και αναγνώστες τους ότι ο κος Μπαλτάκος είχε αυτονομηθεί και ο κος Σαμαράς δεν έχει καμία ευθύνη για «τα χαριεντίσματα» με την ακροδεξιά. Βέβαια την ίδια τακτική  είχαν χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα ΜΜΕ για να μας πείσουν ότι τα πάντα σε αυτή την κυβέρνηση γίνονταν με εντολή Σαμαρά ακόμη και στις λεπτομέρειες…

Άλλο ένα μελανό σημείο σε τούτη την ιστορία είναι ότι, κορυφαία πολιτικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν ψήγματα δημοκρατικών ευαισθησιών και φιλότιμο, δεν έχουν ακόμη αντιδράσει επιλέγοντας τη σιωπή…

Δυστυχώς σε μια περίοδο που η Δημοκρατία στην Ελλάδα δοκιμάζεται,  συμβάντα σαν το Μπαλτάκος Gate δίνουν λαβές σε ακραίες φωνές στο διαδίκτυο και όχι μόνο να αναφέρονται υπερβολές του τύπου, ότι το παρακράτος σε περιόδους ηρεμίας λειτούργει στο παρασκήνιο, ενώ σε περιόδους μεγάλων κρίσεων βγαίνει στο προσκήνιο… Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να δοθούν άμεσα απαντήσεις καθώς η σιωπή και η αφωνία πληγώνουν τη Δημοκρατία.

Υ.Σ.1 Παρόλο που το εν λόγω βίντεο υπήρξε καιρό στην κατοχή της Χ.Α., δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από την προηγούμενη εβδομάδα έτσι ώστε το πολυνομοσχέδιο να ψηφιστεί «ησύχως» και να μην διαταχθεί η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία …

Υ.Γ.2 Τότε με το περιβόητο dvd Ζαχόπουλου αλλά και με τη λίστα Λαγκάρντ είχε γίνει το έλα να δεις για το ποιος το είδε, ποιος το δημοσίευσε, ποιος το «κόμισε», ποιος εκμεταλλεύτηκε κακουργηματικά προϊόν υποκλοπής, ποιος εκβίασε κτλ… Με τούτο το υλικό δεν ισχύουν οι ίδιες απαγορεύσεις και προβληματισμοί άραγε;

* Ο Στάθης Διομήδης είναι αρθρογράφος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τάκης Μπαλτάκος
SHARE:

24Media Network