Οι νεοφιλελεύθεροι καβάλησαν τον Βουκεφάλα

Οι νεοφιλελεύθεροι καβάλησαν τον Βουκεφάλα
Meeting of Prime Minister Alexis Tsipras with the leader of the New Democracy Kyriakos Mitsotakis in the context of meetings with the political leaders, in Athens, on June 20, 2017. / , 20 2017. Sooc

Η σύγκλιση των κεντροδεξιών “μεταρρυθμιστών” με τη ΝΔ πέφτει σε τοίχο καθώς τα καλόπαιδα της ακροδεξιάς, “σοβαρά” και μη, τραβάνε τον Μητσοτάκη από τη μύτη

Τελικά είναι πολύ εύκολο να γίνεις επιθεώρηση.

Πρώτα παριστάνεις ότι είσαι πραγματικός αρχηγός , ότι ελέγχεις το κόμμα σου και δεν επιτρέπεις σε κανέναν να φτιάχνει μαγαζάκια και να σου κουνιέται. Οπότε δηλώνεις για το “ονοματολογικό” πρόβλημα με τη FYROM ότι “από τη στιγμή που προκύψει συγκεκριμένη και ενιαία πρόταση από την κυβέρνηση, θα περάσει από τα θεσμικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας και η θέση θα υιοθετηθεί από όλους μας και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα”.

Μετά δηλώνεις ότι σε ενδιαφέρει η ουσία, αφήνεις στην άκρη τη διαδικασιολογία και ως πολιτικός ηγέτης διεκδικείς την ιδιοκτησία των… κυβερνητικών παρεμβάσεων ξεκαθαρίζοντας ότι όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων ότι “η εθνική γραμμή είναι αυτή που έχει χαραχτεί από το 2008 και το Βουκουρέστι”. Για να μην υπάρχει μάλιστα καμιά αμφιβολία και για να μην σου αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία τονίζεις ότι “το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να υπερασπιστεί το κεκτημένο αυτό στο σύνολό του”.

Στη συνέχεια, επειδή έχεις δηλώσει αρχηγός και ηγέτης, πατάς υποτίθεται πόδι και βάζεις τους δικούς σου να λένε ότι απαγόρευσες στα στελέχη σου να πάνε στα συλλαλητήριο. Μετά όμως, επειδή τα μηνύματα που παίρνεις είναι ότι οι περισσότεροι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις υποδείξεις σου, αλλάζεις τροπάρι, το γυρνάς στο καλαματιανό και στο ας κάνει ο καθένας ότι θέλει και παίρνεις τα βουνά και τα λαγκάδια.

Και γίνεται το συλλαλητήριο, και βλέπεις ότι οι εκ δεξιών σου κάνουν παιχνίδι, και αντιλαμβάνεσαι ότι τα έχουν στήσει τα μαγαζάκια τους και σε χορεύουν, οπότε παίρνεις μια στροφή 180 μοιρών και ολότελα ζαλισμένος ανακοινώνεις ότι όσα είπες τα ‘λεγες έτσι για την πλάκα της υπόθεσης και να τα ξεχάσουμε, γιατί τώρα λες όχι σε όλα και κάποτε εν καιρώ θα ξαναπείς όσα έλεγες αλλά τώρα δεν λες.

Κι ύστερα κι ύστερα, μα δεν υπάρχει ύστερα για τέτοιες “πολιτικές”! Υπάρχουν νεοφιλελεύθεροι που καβαλάνε Βουκεφάλες και υπέρμαχοι των αγορών που ντύνονται Μακεδονομάχοι και “μεταρρυθμιστές”που κρατάνε ακόντια και βαράνε ασπίδες για να τρομάξουμε εμείς και οι άλλοι, όλοι οι άλλοι που δεν χωράμε στη ρητορική τους.

Και υπάρχει και ο Μητσοτάκης που νομίζει πως στο τέλος θα τους την φέρει γιατί προφανώς δεν αντελήφθη ότι του τη φέρανε για τα καλά και του έχουν πάρει ήδη μέτρα.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι Διευθυντής Σύνταξης στο Έθνος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα