Γλάροι που καταπίνουμε αμάσητα τα ψάρια;

Γλάροι που καταπίνουμε αμάσητα τα ψάρια;
ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΡΕΣ - ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΒΟΥΝ ΤΗ ΕΠΑΥΛΗ ΚΟΥΒΕΛΟΥ Eurokinissi

Όταν ο “ηλικιωμένος που του επιτέθηκαν στο Μαρούσι” ήταν -όπως όλα δείχνουν- αστυνομικός με πολιτικά που συντόνιζε την επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Ο υπογράφων -υπερήφανος που εργάζεται στο News 24/7, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα- ποτέ δεν υπήρξε υποστηρικτής των “μπαχαλάκηδων”, αντιθέτως είχε πάντα πολιτικό μέτωπο μαζί τους.

Αυτό προς αποφυγήν “παρεξηγήσεων” από διάφορους καλοθελητές, που θεωρούν πως «πας μη ην μεθ’ ημών, καθ’ ημών». Από εκεί, όμως, μέχρι να τρως “αμάσητα” τις “πληροφορίες” που διαχέει η ασφάλεια ή άλλοι παρακρατικοί μηχανισμοί (γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποκλείεται λογικά να το πράττει) η απόσταση είναι χαώδης. Μια τέτοια στάση δεν αποτελεί παρά απεμπόλιση και, πολύ περισσότερο, περιφρόνηση κάθε- στοιχειώδους έστω- αρχής του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Ο “ηλικιωμένος που του επιτέθηκαν στο Μαρούσι”, όπως όλα δείχνουν, ήταν αστυνομικός με πολιτικά που συντόνιζε την επιχείρηση. Το βίντεο, που έφερε το σήμα της “Ομάδας Αλήθειας” χρησιμοποιήθηκε ακόμα και για διαρροές κυβερνητικών στελεχών ότι είναι εξοργιστικό να επιτίθενται κάποιοι σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας! Και ουδείς από όσους  προέβαλε το βίντεο  έτσι, εν συνεχεία το διόρθωσε! Ας πάρουμε την καλύτερη εκδοχή των γεγονότων, ότι κάποια μέσα δεν ήταν ενταγμένα σε μια προπαγανδιστική επιχείρηση, αλλά κατάπιαν τις “πληροφορίες’ αμάσητα, όπως καταπίνει ο γλάρος αμάσητη τη μαρίδα!

Και το άλλο, όμως; Να αναπαράγονται συνεχώς τα ευρήματα της αστυνομίας σε καταλήψεις, με τον τίτλο “τι βρήκε η αστυνομία”, χωρίς καν να αναφέρεται “σύμφωνα με την αστυνομία”, όπως απαιτεί η δημοσιογραφική δεοντολογία; Ούτως ή άλλως, βέβαια, οι όποιες ανακοινώσεις, είτε της ΕΛΑΣ, είτε των μπαχαλάκηδων και των κουκουλοφόρων, δεν μπορεί να υιοθετούνται αμάσητα- ο ρόλος μας είναι να βρίσκουμε την αλήθεια, να κάνουμε τη δική μας έρευνα- κάτι που για να είμαστε δίκαιοι πράττουν πολλά μέσα, μεταξύ των οποίων και το News 24/7.

Για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, ρόλος δικός μας είναι να μάθουμε τι απέγινε με τις ΕΔΕ που κατά καιρούς διατάσσονται. Να δούμε μέσα από διαπραγματευτική έρευνα και με θάρρος και ευσυνειδησία  το τι συμβαίνει με τις καταλήψεις. Να αποκαλύψουμε τυχόν αστυνομική βία, η οποία δημιουργεί μεγάλη ζημιά στην ίδια την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ και η οποία πολλές φορές πολλαπλασιάζει τη βία, “δικαιώνει”- δυστυχώς- σε τμήματα της νεολαίας τη βία των κουκουλοφόρων. Να επισημάνουμε, επίσης, πως η ΕΣΗΕΑ δεν πρέπει να μένει αμέτοχη στα όσα συμβαίνουν, καθώς δεν είναι απλώς ένα συντεχνιακό σωματείο.

Δύσκολη δουλειά, αλλά αξίζει…

ΥΓ: Ο ρόλος μπαχαλάκηδων και κουκουλοφόρων σε άλλο σημείωμα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα