Και η παρθένα με τον Σατανά

Και η παρθένα με τον Σατανά
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε εκδήλωση στο Βερολίνο AP

Πώς η Μέρκελ "νομιμοποιεί" τον Όρμπαν με τον κοινό γιορτασμό στο Σόπρον για μια επέτειο που επίσπευσε την πτώση του Τείχους, τη στιγμή που η Ουγγρική κυβέρνηση χτίζει όλο και πιο πολλά τείχη στα σύνορά της!

Στις 19 Αυγούστου 1989, στο Σόπρον της Ουγγαρίας, με πρωτοβουλία του Ότο φον Χάμπσμπουργκ, γιου του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστροουγγαρίας, διοργανώθηκε ένα ιστορικό πικ νικ, όπου 600 ανατολικογερμανοί που βρίσκονταν σε διακοπές στην Ουγγαρία, βρήκαν την ευκαιρία και πέρασαν τα σύνορα, καταφεύγοντας στην Αυστρία, γεγονός που επιτάχυνε τις εξελίξεις για την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, που μέσα στην πρόσφατη άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη  θεωρήθηκε από πολλούς και κάτι σαν φωνή της λογικής ή και τη “συνείδηση της Ευρώπης”, επέλεξε να εορτάσει την 30η επέτειο του γεγονότος αυτού με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν!

Η Άγγελα Μέρκελ, δηλαδή, επέλεξε να εορτάσει την επιτάχυνση της πτώσης του Τείχους με τον ηγέτη εκείνον που έχει κτίσει τείχος 200 χιλιομέτρων στα νότια σύνορα της χώρας του για να μην περνούν οι μετανάστες! Με τον άνθρωπο εκείνο που έχει φέρει κατηγορούμενη τη χώρα του για ωμές επεμβάσεις της κυβέρνησής του στη δικαιοσύνη, στα Πανεπιστήμια, τα μέσα ενημέρωσης!

Επέλεξε, δηλαδή, η Καγκελάριος, παρά τις δηλώσεις ότι οι μεταξύ τους διαφορές παραμένουν, να “νομιμοποιήσει” τον Όρμπαν, δικαιώνοντας εκείνους που υποστήριζαν ότι η “αναστολή” της ιδιότητας του κόμματός του ως μέλους του ΕΛΚ δεν ήταν παρά ένα …κόλπο πριν τις ευρωεκλογές, ένα σικέ παιχνίδι. Και πως οι κυρίαρχες πολιτικές της Ευρώπης είναι αυτές που σήμερα “νομιμοποιούν” τους διάφορους Όρμπαν και που αποτελούν τους “χορηγούς” της ανόδου της ακροδεξιάς στη γηραιά ήπειρο. “Τώρα που οι εκλογές πέρασαν, οι σκληροί πολέμιοι του Όρμπαν μετατρέπονται σιγά-σιγά σε …κότες. Όχι μόνο συνεργάζονται μαζί του, αλλά τον συναντούν με δόξα και τιμή!” σημειώνει στο κύριο άρθρο της -διανθισμένο, βεβαίως, με αρκετά εθνικιστικά στοιχεία- η “Δημοκρατία” της Τρίτης!

Υ.Γ.: Και φανταστείτε, η Μέρκελ είναι η “καλή περίπτωση” της Ευρώπης!

Υ.Γ.:Πώς λένε οι στίχοι του Διονύση Σαββόπουλου; “Ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη και η παρθένα με τον σατανά”! Ή, μήπως, “ο Όλιβερ Τουίστ χαμογελάει και ο Χίτλερ του χαϊδεύει τα μαλλιά”;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα