Κυβέρνηση Τασσώ Καββαδία: Κανένα SMS για τις αστεφάνωτες 

Κυβέρνηση Τασσώ Καββαδία: Κανένα SMS για τις αστεφάνωτες 
Τασσώ Καββαδία Youtube

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ούτε στο δεύτερο lockdown για τα ζευγάρια που δεν έχουν παντρευτεί ή δεν έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, προκαλεί σκωπτικά σχόλια.

Η Τασσώ Καββαδία έμεινε στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου ως η “απόλυτη κακιά”. Άλλοτε ως η πεθερά που βασάνιζε τη νύφη, άλλοτε ως η αδερφή που εμπόδιζε τα αδέρφια της να βρουν την ευτυχία και στο “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”, ως η κακιασμένη γειτόνισσα που έριχνε νερά στη μπουγάδα της Μάρως Κοντού γιατί ήταν “αστεφάνωτη”.

Όταν βέβαια ο κύριος Κοκοβίκος έβαλε την κουλούρα στην κυρία Κοκοβίκου, οι δυο γειτόνισσες φιλιώσανε. Αλλά από την εποχή της ταινίας έχουν περάσει πολλά χρόνια και θα υπέθετε κανείς ότι στην κυβέρνηση το γνωρίζουν αυτό.

Το γεγονός όμως ότι και στο δεύτερο lockdown δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα ζευγάρια που δεν έχουν παντρευτεί ή δεν έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, προκαλεί σκωπτικά σχόλια. Είναι βεβαίως προφανές ότι το σκεπτικό των μέτρων είναι ότι πρέπει με κάποιο έγγραφο να μπορείς να αποδείξεις ότι πρόκειται για τον/την σύζυγο ή σύντροφο σου. Όμως έτσι μένουν τυπικά ακάλυπτα ακομη και τα ζευγάρια που συζούν. Και σίγουρα αστειάκια από παράγοντες της κυβέρνησης για το ζήτημα δεν βοηθούν την ώρα που η κοινωνία είναι φοβισμένη, κουρασμένη και οικονομικά ρημαγμένη. Το… Skype και το Zoom δεν είναι σοβαρές προτάσεις αντιμετώπισης ενός υπαρκτού ζητήματος.

Θα μπορούσε κανείς να αντιτείνει πως το ζήτημα αυτό είναι μεν υπαρκτό, αλλά πολύ μικρό και ασήμαντο, την ώρα που οι ΜΕΘ γεμίζουν και το ΕΣΥ φτάνει στα όρια του. Από τα μικρά της καθημερινότητας όμως κρίνεται εν τέλει η συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα. Οταν η πολιτεία σε ωθεί να παρανομήσεις για κάτι πολύ λογικό, να δεις δηλαδή τον άνθρωπο σου, είναι πολύ πιο εύκολο μετά να παραβείς και άλλα μέτρα, στη λογική “έλα μωρέ και τι έγινε”.

Και εν πάση περιπτώσει, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις την καραντίνα με ανθρώπινη επαφή. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τα ζευγάρια. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι και ορισμένες φορές που δεν θέλουν να ειναι σε μία σχέση. Ίσως θα μπορούσε να επιτραπεί να δηλώσεις κάποιον ή κάποια άτομα ως στενές επαφές και να έχεις τη δυνατότητα να συναντιέσαι μαζί τους. Άλλες χώρες έχουν βρει λύσεις και σίγουρα κάποια λύση μπορεί να βρεθεί. Διότι πλέον όλοι αντιλαμβανόμαστε πως καθόλου δεν είχαμε ξεμπερδέψει με την πανδημία και θα ζήσουμε με περισσότερο ή λιγότερο αυστηρά μέτρα καιρό ακόμη, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και ένα τρίτο lockdown. Επίσης καθώς τα μέτρα θα ανοίγουν και θα κλείνουν σαν ακορντεόν, το να επιτραπεί σε ζευγάρια να συναντώνται για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα μέτρο της επόμενης φάσης της σταδιακής χαλάρωσης.

Άλλωστε είπαμε ακόμη και η κακιά γειτόνισσα κάποτε φίλιωσε με την κυρία Κοκοβίκου…

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα