Όταν ο δήθεν φιλελευθερισμός φλερτάρει με την ακροδεξιά

Όταν ο δήθεν φιλελευθερισμός φλερτάρει με την ακροδεξιά
ΑΝΟΙΞΕ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi

Είναι πραγματικά αδιανόητο κάποιοι, που ισχυρίζονται ότι είναι φιλελεύθεροι, να εξανίστανται επειδή αλλοδαποί που ζουν και εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα παίρνουν το κοινωνικό μέρισμα

Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις, σύμφωνα με το γνωστό απόφθεγμα, αλλά ας μην το παρακάνουμε. Ο λόγος για ορισμένους αυτοαποκαλούμενους “φιλελεύθερους”, που εξανίστανται επειδή αλλοδαποί που ζουν και εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα πήραν το κοινωνικό μέρισμα.

Αντιπολιτευτικός οίστρος ή ψάρεμα στα θολά νερά της ακροδεξιάς; Φιλελευθερισμός πάντως δεν είναι, ούτε και χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Η έμμεση κατηγορία ότι η κυβέρνηση δίνει κοινωνικό μέρισμα στους ξένους και όχι στους “Αίλληνες” εκτός του ότι θρέφει και θρέφεται από το μίσος, υπονοεί ότι δεν το έλαβαν ακριβώς νόμιμα. Όμως για να πάρεις κοινωνικό μέρισμα πρέπει να έχεις ελληνικό ΑΦΜ. Άρα εργάζεσαι νόμιμα, καταβάλλεις εισφορές σε αυτή τη χώρα και είσαι Έλληνας φορολογούμενος.

Και επειδή ορισμένοι κατά τα άλλα θέλουν να εντάσσουν εαυτούς στο ευρωπαϊκό μπλοκ, εκτός από το δήθεν φιλελεύθερο, να σημειώσουμε ότι στη Γερμανία, στη Σουηδία και γενικώς στις ευρωπαϊκές χώρες, δίνουν επιδόματα σε όσους ζουν και εργάζονται μόνιμα στη χώρα και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα στη Γερμανία είχε γίνει θέμα επειδή Έλληνες ως πολίτες της ΕΕ μετανάστευαν εκεί και κατευθείαν έπαιρναν επίδομα. Αλλά υποθέτουμε οι Γερμανοί είναι ρατσιστές ενώ εμείς “δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά”.

Αλλά ο ρατσισμός αυτό κάνει πάντα: Σου προσφέρει ένα βολικό εχθρό, πιο αδύναμο από εσένα. Και η ακροδεξιά θέλει να υφαρπάξει την ψήφο σου υποσχόμενη όχι ότι θα κάνει τη δική σου ζωή καλύτερη, αλλά τη ζωή των άλλων κόλαση.

Ακόμη χειρότερα εν προκειμένω, κάποιοι υποδυόμενοι τους “φιλελεύθερους” στο όνομα ενός αντιΣΥΡΙΖΑ μπλοκ, δε διστάζουν να συμμαχήσουν και με το διάβολο ή να υιοθετήσουν τη ρητορική του. Μαντέψτε όμως ποιος θα είναι ο μόνος κερδισμένος από τέτοιες καθόλου “ευρωπαϊκές” τακτικές… Αυτός που κερδίζει σε όλη την Ευρώπη, όσο οι συντηρητικοί και φιλελεύθεροι μπαίνουν στη διαδικασία ανταγωνισμού με την ακροδεξιά αντί πρότασης- απάντησης στις αγωνίες των πολιτών, όσο οι σοσιαλδημοκράτες παίζουν τυφλόμυγα με το νεοφιλελευθερισμό και η αριστερά παραμένει αμήχανη και αμυντική.

Όσοι θέλουν να λέγονται πραγματικά φιλελεύθεροι οφείλουν να απομονώσουν τέτοιες φωνές. Ακόμη και με κόστος ψήφων εκ της (ακρο) δεξιάς.

ΥΓ: Ας αποφασίσουν εν τω μεταξύ ορισμένοι σαμαρικοί: Ή ο Τσίπρας κοροϊδεύει τον κόσμο με τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, άρα τον κορόιδευε και ο Σαμαράς ή ο Σαμαράς ήταν καλύτερος επειδή είχε δώσει περισσότερα. Και τα δυο μαζί πάντως δε γίνονται.

*Η Βίκυ Σαμαρά είναι αρχισυντάκτρια πολιτικού του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα