Ποιος τελικά θέλει ένα νέο Δεκέμβρη του 2008 

Ποιος τελικά θέλει ένα νέο Δεκέμβρη του 2008 
Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη Eurokinissi

Κάποιοι φοβούνται και κάποιοι ίσως θέλουν η ένταση που πυροδοτήθηκε από την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη να ξεφύγει από κάθε έλεγχο 

Η απαράδεκτη χρήση βίας της Αστυνομίας σε βάρος πολιτών την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη πυροδότησε ένα φαύλο κύκλο έντασης, που δεν φαίνεται να κλείνει εύκολα. Υπάρχουν όμως κάποιοι που φοβούνται και κάποιοι που ίσως θέλουν η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο;

Από την κυβέρνηση κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό ακριβώς θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ: Ένα νέο Δεκέμβρη του 2008.

Εάν κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούν ότι με ένα νέο Δεκέμβρη του 2008 θα φθαρεί η κυβέρνηση, καλά θα έκαναν να κοίταζαν λίγο τη χώρα και τους ανθρώπους της. Και ίσως να ανακτούσαν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων τους, εάν έκαναν και λίγο αυτοκριτική ή αποφάσιζαν να φερθούν και λίγο ως αριστερά.

Διότι δεν αρκεί η οργή των ψηφοφόρων για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να δώσουν ξανά εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ. Ωραίες οι θεωρίες του ώριμου φρούτου και της αυτοματοποιημένης εναλλαγής του δικομματισμού, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ ειδικά θα έπρεπε να ξέρουν ότι ενίοτε ο δικομματισμός καταρρέει και κανείς δεν ξέρει ποιο κόμμα θα φτάσει ξαφνικά να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση.

Εάν όμως κάποιοι στη ΝΔ, θέλουν στην πραγματικότητα ένα Δεκέμβρη του 2008, βαυκαλιζόμενοι ότι εκείνοι θα τα καταφέρουν καλύτερα από ό,τι η κυβέρνηση Καραμανλή τότε, πως δε θα μείνουν στην “αμυντική στάση” της Αστυνομίας, πως αυτή τη φορά θα βγάλουν και στρατό στους δρόμους, ότι θα επιδείξουν “νόμο και τάξη” και οι νοικοκυραίοι θα θυμηθούν γιατί τους χρειάζονται, τότε καλά θα κάνουν να σοβαρευτούν.

Διότι οι ψηφοφόροι που επέλεξαν με γνώμονα την ασφάλεια και ησυχία τους, δεν εγκρίνουν να ξεκινά από απαράδεκτες πράξεις της Αστυνομίας αναταραχή. Εκτός αν ο στόχος είναι η συσπείρωση των ακραίων δεξιών και των λεγόμενων ακροκεντρώων ψηφοφόρων, με ρητορική αντικομμουνιστική και αυταρχική. Όμως σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να μην μείνει κανονικός κεντρώος, κεντροδεξιός και παραδοσιακός δεξιός ούτε για δείγμα. Και που θα πάει ο ψηφοφόρος αυτός; Ενίοτε οι ψηφοφόροι απλά κάθονται σπίτι τους και αυτό είναι το χειρότερο. Ή, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, ποτέ δεν ξέρεις τελικά τι θα βγάλει η κάλπη.

Να μην ξεχνάνε ορισμένοι ότι ο Κώστας Καραμανλής το Δεκέμβριο του 2008 επέλεξε την αμυντική στάση της Αστυνομίας για να μη ρισκάρει ένα νέο εμφύλιο. Προτίμησε να πάρει το πολιτικό κόστος, παρά να ρισκάρει χειρότερα για τη χώρα.

Είναι αφελές να νομίζει κανείς ότι όλοι οι πολίτες που καταδικάζουν τις μεθόδους της αστυνομικής βίας, χάρηκαν με την εικόνα ενός αστυνομικού αιμόφυρτου. Είναι ακόμη πιο αφελές όμως να νομίζει κανείς ότι κάθε δεξιός ψηφοφόρος θεωρεί ότι δικαιολογείται ο ξυλοδαρμός ενός πολίτη επειδή είναι “αναρχικό στοιχείο”.

Ο Μάρτιος του 2021 δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει Δεκέμβριος του 2008.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα