Στις 7 Ιουλίου η αστική παράταξη αποκτά ηγέτη

Στις 7 Ιουλίου η αστική παράταξη αποκτά ηγέτη
Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει με αποθέματα δυνάμεων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας καταβάλλει προσπάθεια, για να παραμείνει όρθιος.

Όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αντελήφθησαν για ποιους λόγους ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει στη τελική ευθεία με αποθέματα δυνάμεων. Όπως, επίσης, έγινε αντιληπτό γιατί ο πρωθυπουργός έχει καθαρή εικόνα της κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρ’ όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει ότι όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά καταβάλλει προσπάθεια προκειμένου η επόμενη ημέρα των εκλογών να τον βρεί όρθιο.

Προσωπικά ο πρωθυπουργός δεν με έπεισε ότι έχει μετανοήσει για τα λάθη του. Όπως επίσης εκτιμώ ότι η πλειονότητα των τηλεθεατών πρέπει να έχει σοβαρές επιφυλάξεις για την ειλικρίνεια των λεγομένων του. Αναμφίβολα η στάση του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πίεση που δέχεται λόγω της δυσχερούς θέσης στην οποία έχει περιέλθει μετά από το οδυνηρό γι αυτόν αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Εμφανώς προσπαθεί να συγκρατήσει την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί αγωνιά για τη τύχη του κόμματος του οποίου άλλωστε το προσδόκιμο ζωής έχει εξαντληθεί, αλλά γιατί το χρειάζεται ζωντανό ώστε να έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων για την επανίδρυσή του.

 Στον αντίποδα του αγώνα επιβίωσης που δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων ώστε η Πολιτική Αλλαγή να αποκτήσει χαρακτηριστικά πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής αναγέννησης. Έχοντας πλήρη εικόνα του πολιτικού τοπίου, έτσι όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά την Κυριακή, θα κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά ώστε να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Γιατί ας μην έχει κανείς την αυταπάτη ότι οι πολίτες σ’ αυτές τις εκλογές επιλέγουν μόνο Νέα Δημοκρατία. Προφανώς ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, αλλά η ψήφος τους έχει και προσωπικά χαρακτηριστικά. Ψηφίζουν Κυριάκο, γιατί πιστεύουν ότι τηρεί το λόγο του του και επιπλέον γιατί έχουν πεισθεί ότι δεν θα κυβερνήσει ως κομματάρχης.

Γι αυτό η δημόσια εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, συγκρινόμενη με τη δημόσια εικόνα του Αλέξη Τσίπρα υπερέχει. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί την αίσθηση ότι έρχεται να κυβερνήσει για λογαριασμό όλων των Ελλήνων, εν αντιθέσει με τον Αλέξη Τσίπρα που απέρχεται ως ένας κομματικός πρωθυπουργός που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του διχασμού. Σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες δεν προτίθενται να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία μόνο για πολιτικούς λόγους. Πολλοί μάλιστα ούτε καν γι αυτούς. Ψηφίζουν συνειδητά Κυριάκο γιατί αισθάνονται μετά από πολλά χρόνια φθηνών υποσχέσεων ώριμοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, έχοντας επίγνωση και της δικής τους συμβολής στην Πολιτική Αλλαγή.

Μετά από μια μακρά περίοδο λαϊκισμού οι Έλληνες, ανεξάρτητα από κομματική ή ιδεολογική προέλευση, βλέπουν στο πρόσωπο του Κυριάκου έναν πρωθυπουργό που θα αφήσει στο Μοσχάτο την κομματική του ταυτότητα και θα εργασθεί για το συμφέρον όλων των Ελλήνων. Βλέπουν ότι για πρώτη φορά ένας πολιτικός της αστικής δημοκρατικής παράταξης ενώνει τις δυνάμεις  του κέντρου και της δημοκρατικής δεξιάς προκειμένου η Ελλάδα να φύγει μπροστά. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα